Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Στο στόχαστρο πάλι φαρμακεία και φορτηγά

Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι κ. Ρέππας και Λοβέρδος, οι αποφάσεις των οποίων για τους φαρμακοποιούς και τους φορτηγατζήδες επανεξετάζονται πλέον εξ υπαρχής, δεν αισθάνθηκαν καν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν. Ο μεν πρώτος δήλωσε πρόθυμος να επιβάλει άμεσα την περαιτέρω μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών που είχε μεταθέσει στο 2012, ο δε κ. Ρέππας φαίνεται να αναγνώρισε ότι η ανάγκη να μην ξεψυχήσει η χώρα, επισκιάζει το αίσθημα αυτοσυντήρησης του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, επιφυλάξεις για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του κ. Λοβέρδου διατύπωσαν οι κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά.

ΠΗΓΗ : Απόσπασμα από την kathimerini.gr

Ανοίγουν πάλι τα κλειστά επαγγέλματα

Την απόφαση να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα από μηδενική βάση ανακοινώθηκε επίσης από το υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, προχωρεί το άνοιγμα των επαγγελμάτων συμβολαιογράφων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και οι ημερομηνίες που είχαν τεθεί έρχονται πιο κοντά.

Επίσης θα “ανοίξουν” εκ νέου και όσα πρόσφατα έχουν θεσμοθετηθεί (φορτηγά και βυτιοφόρα) μέχρι το 2013 ενώ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όπου οι προθεσμίες για το άνοιγμα των επαγγελμάτων ήταν «μακρινές» αυτές έρχονται τώρα.

Οπως δήλωσε “αυτό αφορά πρωτοβουλίες των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και κάθε άλλου υπουργείου που έχει αρμοδιότητα στον τομέα του ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό θα το εξειδικεύσουν οι αρμόδιοι συνάδελφοι, αλλά η κατεύθυνση είναι σαφής και όπου υπάρχουν νομοθετημένες προθεσμίες μακρινές, αυτές έρχονται τώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν οι προθεσμίες αυτές. Όπως δεν αφήνουμε το εννιάμηνο για την αναδιάρθρωση των φορέων έτσι δεν θα αφήσουμε να εξαντληθούν προθεσμίες που μπορεί να φτάνουν μέχρι και το 2013 για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

ΠΗΓΗ : imerisia.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights