Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Ιουλίου 2022

Το χορευτικό των Επτανησίων Γαλατσίου εντυπωσίασε στην Ιταλία

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

    ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΤΣΑΚΑΛΩΦ 22Α -11146 –ΓΑΛΑΤΣΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6973543120 .-FAX    210.2920524

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χορευτικό των Επτανησίων Γαλατσίου εντυπωσίασε στην Ιταλία.

Το χορευτικό του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, τον Δήμο Γαλατσίου,και τον Συλλογό του στην Ιταλία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  αποδέχθηκε την πρόταση της  Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, να ταξιδέψει  το χορευτικό του   στο Μπρίντιζι της Ιταλίας και να παρουσιάσει με το χορευτικό των Επτανησίων της Αγίας Παρασκευής τις 3 Σεπτεμβρίου Επτανησιακούς χορούς στην τιμητική  προς την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ πρόσκληση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Ιταλικής πόλις στην εκδήλωση για τους πολιούχους της  πόλης , Άγιο Θεόδωρο και Άγιο Λαυρέντιο.

Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία.

Οι δρόμοι της Ιταλικής πόλις είχαν πλημμυρίσει από κόσμο, με κατεύθυνση το λιμάνι του Μπρίντιζι όπου είχε στηθεί ένα μεγάλο πανηγύρι .

Η περιφορά των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου έγινε με ένα τρόπο ξεχωριστό, γεμίζοντας μας δέος και κατάνυξη, τοποθετημένα σε σκάφος όπου έσκιζε τα  νερά της  θάλασσας ακολουθούμενο από  πολλά βαρκάκια ,  το ένα πίσω από το άλλο, συνοδεύοντας  την λιτανεία.

Βεγγαλικά άστραψαν και γέμισαν τον ουρανό με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, γεμίζοντας τα μάτια  με υπέροχα σχήματα αλλά και τις ψυχές  με μοναδικά συναισθήματα. Το cd έπαιζε Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια .

Η Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης  Κοινότητας συγκινημένη, καλωσόρισε  την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   και τα χορευτικά των Συλλόγων Επτανησίων Γαλατσίου, και Επτανησίων Αγίας Παρασκευής, και αφού αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  κ. Ελένη Κονοφάου ,  και τον υπεύθυνο του χορευτικού μας ( τους προσφέραμε Επτανησιακό κρασί  )κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης με το χορευτικό του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου και το χορευτικό των Επτανησίων της Αγίας Παρασκευής να κερδίζουν τις εντυπώσεις .

Στα μεσοδιαστήματα της παρουσίασης γινόταν αναφορά στους χορούς , τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας από την Πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κ. Ελένη Κονοφάου , κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Επτανησίων Γαλατσίου ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και υπεύθυνος του χορευτικού κ. Αυγουστίνος Κονδύλης.

Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ο κόσμος παρέμεινε έως το τέλος της παρουσίασης φανερά ενθουσιασμένος.

Η βραδιά έκλεισε με τους συμμετέχοντες να δειπνούν σε τοπικό Ιταλικό εστιατόριο με χορό και τραγούδι και έντονη την αίσθηση της σύσφιξης των σχέσεων με  Έλληνες του Εξωτερικού. Η  υπόσχεση της αντάμωσης σε άλλη μεταγενέστερη εκδήλωση δόθηκε από όλους , καθώς οι στιγμές που ζήσαμε θα μας μείνουν για πάντα αξέχαστες στο μυαλό και την καρδιά μας.

Για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι (αυτή τη φορά με το χορευτικό του ) παρουσιάζει δείγματα γραφής στον τρόπο λειτουργίας του και την πολιτιστική προσφορά του. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα. Αργά,σταθερά, συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο του πολιτισμού.

Καλούμε  τους Επτανήσιους και φίλους μας να ενταχθούν στο χορευτικό μας.Είναι μια θαυμάσια ομάδα με έναν υπέροχο χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα.Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6942938282 ,6936559587,6973543120.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *