Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Αντισυνταγματικό, αποκλείει την Αριστερά το ΠΔ για ΕΝΠΕ

Καταγγέλλουμε την εμμονή της κυβέρνησης στο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό  Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση της «Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)». Με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, αποκλείει τις δυνάμεις πέραν του δικομματισμού και ιδιαίτερα της αριστεράς, όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και από τη Γενική Συνέλευση.

Μιλάμε για πλήρη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης που ξεκινά από τον απαράδεκτο τρόπο εκλογής στις περιφέρειες και ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση επιδιώκει προφανώς τον πλήρη πολιτικό έλεγχο και την συναίνεση στα πλαίσια του δικομματισμού.

Για να πετύχει τον «εξοβελισμό» της αριστεράς από την Ένωση Περιφερειών, το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις, οι κυριότερες των οποίων είναι:

1) Υπάρχουν 13 διαφορετικά εκλογικά μέτρα!! προκαλώντας πρωτοφανή ανισοτιμία.

2) Θεωρεί αυτοδίκαια μέλη της Γενικής Συνέλευσης και τους διορισμένους Αντιπεριφερειάρχες, αλλοιώνοντας σημαντικά το συσχετισμό δυνάμεων.

Απορρίφθηκαν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων και οι δικές μας, για τη διαμόρφωση μιας συνέλευσης απ’ όλους/ες εκλεγμένους/ες περιφερειακούς συμβούλους.

Παρά τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να είναι βέβαιοι ότι οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στηρίχτηκαν από το ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρόντες στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας και στο χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο λαό που πλήττεται από τις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, που οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στη φτώχεια και στην ανεργία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.