Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Επιμελητήριο Λευκάδας: Όχι στην ΕΥΔΑΠ

Δηλώνουμε:  Την ομόφωνη αντίθεσή μας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Λευκάδα: 28/4/2011

Αρ. Πρωτ.: 1111

 

Θέμα: Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κατά την συνεδρίασή του την 27-04-2011 για το ζήτημα της Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Λευκάδας

Την Τετάρτη 13-04-2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με πλειοψηφία αποφάσισε (κατ’ αρχήν), την παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης του νησιού μας στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε., για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Ύστερα από μια βδομάδα περίπου η Κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα από εταιρείες και επιχειρήσεις του Δημοσίου τις οποίες προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει άμεσα. Στη λίστα περιλαμβάνεται και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Έτσι, εφ’ όσον ο Δήμος και η ΕΥΔΑΠ προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, σε λίγο καιρό θα αγοράζουμε το δικό μας νερό από μια πλήρως ιδιωτική επιχείρηση η οποία θα διαχειρίζεται επίσης και την αποχέτευση του νησιού μας.

Επειδή θεωρούμε το νερό ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και την διαχείριση της αποχέτευσης ως ύψιστης προτεραιότητας λειτουργία για την ποιότητα ζωής, έχουμε την άποψη ότι η ύδρευση και η αποχέτευση δεν πρέπει να ενταχθούν στον τομέα της επιχειρηματικής δράσης και του κέρδους αλλά να διατηρήσουν τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα. Δηλώνουμε:

Την ομόφωνη αντίθεσή μας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εκμετάλλευση από ιδιώτες αυτών των αγαθών και υπηρεσιών.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Λευκάδας να ευαισθητοποιηθούν και να μην συναινέσουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, σεβόμενοι παράλληλα τις ψήφους των συμπολιτών μας που τους  εξέλεξαν ώστε να διαχειριστούν (εκτός των άλλων) την ύδρευση και την αποχέτευση.

Επίσης καλούμε τις επαγγελματικές οργανώσεις (Ομοσπονδίες, Ενώσεις ή Συλλόγους) του νησιού μας να τοποθετηθούν ενεργά στο πρόβλημα που προέκυψε.

Για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου:

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Α. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ                                                           Κ. ΣΕΡΒΟΣ

……………………………..

To έγγραφο εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου στα εκπαιδευτικά χρόνια 1949-1955 και οι Επτανήσιοι εκαιδευτικοί: Άρης Κατωπόδης (Κατωμέρι Μεγανησίου) και Κλειώ Σοφιανού (Ιθακίσια).

Δύο φωτογραφίες -η μία προπολεμική (1930) αποτύπωση του σχολείου από τον Λευκαδίτη δάσκαλο Τιμολέων Μεσσήνη, και η άλλη μεταπολεμική (1948/49) […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights