Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ζει ο Μαυρογυαλούρος, ζει

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση της γοργόνας για το Μέγα Αλέξανδρο και παντρεύοντας.. τη με τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο, σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα της πολιτικής του τόπου μας με σάτιρα.
Τελικά δεν έφυγε ποτέ από κοντά μας ο Μαυρογυαλούρος και συχνά πυκνά κάνει την εμφάνιση του ακόμα και στην ρουτίνα της καθημερινότητας μας. Με τις αποφάσεις τους οι βο(υ)λευτές του τόπου μας, εννοείται και….
όχι…μόνο αυτοί, μας παραδειγματίζουν και μας κάνουν ξεκάθαρο το πόσο πολύ έχουμε φθαρεί ως πολίτες και κράτος.

Δυστυχώς η πελατειακή σχέση πολιτών – βολευτών έχει περάσει κάθε όριο και ξεπερνά ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα του πιο σκληροπυρηνικού κομματάρχη. Δίχως το παραμικρό συναίσθημα ενοχής ή ακόμα και ντροπής, της απόφασης του να κλείνεις ένα σχολείο τη σημερινή εποχή.

Κλείνοντας ένα σχολείο, ανοίγεις μία φυλακή. Αυτό προφανώς ουδόλως πέρασε από το μυαλό των αρμόδιων – υπεύθυνων βολευτών, και των εξαπτέρυγων τους, που με μοναδικό σκοπό την εκπλήρωση του αρχικού τους σκοπού, κυριολεκτικά, πάτησαν πάνω σε πτώματα και βίασαν συνειδήσεις και ιδεολογίες.

Προφανώς όχι τις δικές τους, γιατί αν έχεις συνείδηση και αξίες, δε θα οδηγούσες κάποιον σε παρόμοιες πράξεις ντροπής και προσβολής του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Φυσικά το Ελληνικό Πνεύμα δε περίμενε τους συγκεκριμένους άμυαλους πολιτικάντηδες για να προσβληθεί και να απαξιωθεί. Απλά η συγκεκριμένη πράξη, έρχεται ως επιβεβαίωση για την κατάντια κάποιων «λίγων» που έμαθαν να ζουν παρασιτικά, ξεζουμίζοντας όλους τους διαθέσιμους πόρους αυτής της άδικης κοινωνίας.

Κρίμα και άδικο να σπιλώνεται με αυτό τον τρόπο η ιστορία και η φήμη του τόπου μας, το προσφυγικό μας παρελθόν δε μας επιτρέπει να παγιδεύουμε την ίδια μας τη ζωή και να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Χωρίς το δώρο της μάθησης, οπισθοδρομούμε και επιστρέφουμε ολοταχώς προς το μαύρο παρελθόν που ούτε επιθυμούμε να ενθυμούμαστε.

Κανείς κάτοικος Πλατέος δε συμφώνησε στο να κλείσει το σχολείο που λειτουργεί στα Τρίκαλα. Ούτε ένας από εμάς δε δέχθηκε να σφραγισθεί το σχολείο στο γειτονικό μας χωριό. Θα ήταν άδικο να κατηγορηθούν όλοι οι δημότες Πλατέος για τέτοιες άρρωστες σκέψεις που θα βόλευε πάρα πολύ αυτούς τους λίγους πολιτικάντηδες να συμβαίνει.

Δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι, αυτοί οι λίγοι, χρησιμοποίησαν την πικρία και το θυμό του απλού κόσμου, για το κλείσιμο του σχολείου τους, για να χτίσουν ένα πολιτικό μέλλον για τα δικά τους σαγόνια. Κάποιοι ξετσίπωτοι τυχοδιώκτες φρόντισαν να ρίξουν περισσότερο νερό στο μύλο της φαυλότητας της περιοχής μας και εκμεταλλευόμενοι το κενό πλήρους ενημέρωσης να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων, δε δίστασαν να σπιλώσουν συνειδήσεις και να λασπολογήσουν ενάντια χιλιάδων συνδημοτών τους, και η αλήθεια είναι ότι έστρεψαν μια ολόκληρη κοινωνία απέναντι σε κάποια άλλη, εφαρμόζοντας πλήρως το σχέδιο που εκπόνησε κάποτε ο Βασιλιάς Φίλιππός με το «Διαίρει και Βασίλευε».

Είναι ανόητος όποιος μπορεί να πιστέψει ότι στην εποχή της πληροφορίας θα μείνει κάτι κρυφό. Ότι θα μπορέσει να εκτελέσει τα κουτοπόνηρα σχέδια του και δε θα ξεσκεπαστούν εν ριπή οφθαλμού.

Πάει καιρός που τα «πράσινα» και «γαλάζια» καφενεία εξαφανίστηκαν από τη χώρα μας. Η πλειονότητα του κόσμου πλέον δεν πάσχει από τη νόσο της «προβατοποίησης» για να καταπίνει αμάσητο κουτόχορτο που θα του σερβίρει ο κάθε τυχοδιώκτης, με το νου του, «πολιτικός».

«Ψόφησε η κατσίκα μου, να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα». Με ένα απλό παράδειγμα, έτσι σκέφτεται ένα προστατευόμενο σπάνιο είδος αφισσοκολλητών της γενιάς μας. Χρώμα ουδέτερο, γιατί αυτοί αλλάζουν σύμφωνα με το ρυθμό του τύμπανου. Σα τις αρκούδες που έσερναν παλιά από τα μέρη μας οι «αρκουδιάρηδες».

Ευχαριστώ πολύ

http://gimnasioplateos.blogspot.com/
στις 11:52 μ.μ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δημόσιο τέλος σε 13ο και 14ο

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΤΕΤΡΑΠΛΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΔΟΧΩΝ Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ Τετραπλό «κούρεμα» έως και 30% στα ρετιρέ του Δημοσίου, στους 300.000 υπαλλήλους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights