Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

Από την (επεισοδιακή) 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σπαρτοχώρι

του Απ. Γατή

VIDEO 1: Η κ. Αικ. Καββαδά για το Rock Festival

VIDEO 2: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ. Πολίτης, Αυγερινός και Γ. Αργύρης απευθύνουν τρεις σύντομες ερωτήσεις σχετικά με (α) το πρόβλημα της στάθμευσης στο Βαθύ , (β) το λιμάνι του Αθερινού (ελλιπής φωτισμός) και (γ) την παιδική χαρά στο Σπαρτοχώρι που παρουσιάζει μια εικόνα η οποία δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πρέπει να είναι.
Κατόπιν παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Αθ. Κονιδάρης απευθύνοντας τέσσερις ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο και συγκεκριμένα
(α) αν έχει έρθει ΣΑΤΑ, ποιο ποσό και τι ανειλημμένες υποχρεώσεις έχουν εξοφληθεί,
(β) αν έχει διενεργηθεί από την Επιτροπή Πιστοποίησης έλεγχος για τις παρανομίες στους κοινόχρηστους χώρους και αν διαπιστώθηκε ότι εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τους προαναφερόμενους χώρους,
(γ) αν υπάρχουν προσλήψεις για την πυρασφάλεια και αν όχι, αν υπάρχει η πρόθεση να διατεθούν τα χρήματα αυτά κάπου αλλού,
(δ) αν υπάρχει παραίτηση του Τοπικού Συμβούλου κ. Κ. Καββαδά, αν αυτή έχει γίνει δεκτή και αν ο παραιτηθείς έχει αντικατασταθεί.
Τέλος, ο κ. Αν. Μάντζαρης έθεσε ερώτηση προς τον δήμαρχο σχετικά με το πρόγραμμα Leader, κάνοντας λόγο μάλιστα για έναν φαύλο κύκλο («πολλοί μέτοχοι του «Αγχίαλου» που έχουν κάνει αίτηση για να συμμετέχουν στο Leader, δημιουργείται η αίσθηση ότι έχουν κι ένα πλεονέκτημα…») καθιστώντας τον υπεύθυνο γι’ αυτό.

VIDEO 3: Σε αυτό το απόσπασμα ο δήμαρχος αναφέρεται σε ένα υπάρχον πρόβλημα που έχει να κάνει με την υδροδότηση (βλάβη, πρόβλημα πομόνας) και το νερό του Λούρου, αναγνωρίζοντας παράλληλα δίκιο στον προβληματισμό του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Αργύρη και απηύθηνε την έκκληση να μην δημιουργείται αδικαιολόγητα πανικός στους κατοίκους.
Για τα καταστήματα: Απαντώντας στην αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά, διευκρίνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν διακατέχεται σε καμία περίπτωση από σύνδρομα διαχωρισμών, διαχωριστικών ή επιλεκτικών πρακτικών σε ό,τι αφορά την παραβατικότητα, επεσήμανε ότι στο νησί υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό καταστημάτων χωρίς άδεια, αποδίδοντας ωστόσο την διαπιστωμένη από όλους παραβατικότητα (πυρασφάλεια π.χ.) όχι σε πρόθεση εκ μέρους των καταστηματαρχών, αλλά πρωτίστως στη γραφειοκρατία των αρμόδιων υπηρεσιών.

VIDEO 4: Απάντηση για το Rock Festival

VIDEO 5: Απάντηση για το πρόβλημα parking και του ελλιπούς φωτισμού στο λιμάνι του Αθερινού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως υπερβολή τη διάσταση που δίνεται στο θέμα, προκαλώντας την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Αυγερινού που έθεσε και αμφισβητώντας ότι ο δήμαρχος έχει βιωματική γνώση της κατάστασης.

VIDEO 6: Απάντηση για (α) την παιδική χαρά του Σπαρτοχωρίου και παρέμβαση του Παρέδρου και του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Aργύρη, (β) τη ΣΑΤΑ.

VIDEO 7: Απάντηση σχετικά με (α) το πρόγραμμα Leader που είχε θέσει προηγουμένως ο κ. Αν. Μάντζαρης (ο δήμαρχος «σηκώνει το γάντι» υπεραμυνόμενος της διαφάνειας από πλευράς της δημοτικής αρχής), (β) πρόσληψη προσωπικού για την πυρασφάλεια.
Σ.σ. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει σε απόσπασμα video η απάντηση του δημάρχου σε σχέση με την πρόσληψη προσωπικού για την πυρασφάλεια. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν προβλέπεται πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και θα δοθούν υπερωρίες σε οδηγό να επιτελέσει αυτή την εργασία, διότι αδικείται από τον μισθό του.

VIDEO 8: (α) Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Αργυρού σχετικά με το ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία στο τελευταίο δρομολόγιο του φέρυ μποτ και (β) της αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά για συγκεκριμένη επιχείρηση (σ.σ. ο «συντάκτης» δεν πρόλαβε να σημειώσει και να βιντεοσκοπήσει σε ποια ακριβώς η κ. Καββαδά αναφέρεται), για τον εάν αυτή έχει λάβει από το Συμβούλιο προέγκριση αδείας,
(γ) αιτήσεις δημοτών και (δ) αίτημα του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο Μέντης», προκειμένου να παραχωρηθεί στον σύλλογο η αίθουσα Πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι για διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης με θέμα «Η Παιδεία στο Μεγανήσι». Κατά του αιτήματος του «Μέντη» ψήφισε -με αιτιολόγηση- ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Πολίτης.

VIDEO 9: Τοποθέτηση με αυτοκριτική διάθεση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Αθ. Κονιδάρη για το θέμα του πάρκινγκ και την αίτηση του κ. Δάγλα Βησσαρίωνα του Πολυχρόνη (σ.σ. Θέμα 2 της Συνεδρίασης).
Η τοποθέτηση του πρώην Αντιδημάρχου κ. Αθ. Κονιδάρη προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Αργύρη, ο οποίος του είπε εν ολίγοις ότι η παρέμβασή του είναι μάλλον όψιμη. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Παν. Κονιδάρη.

VIDEO 10: Αρκετά έντονη ήταν η αντίδραση του Παρέδρου Βαθέος σχετικά με την ψηφοφορία επί του θέματος 2, την οποία χαρακτήρισε ως άκυρη, διότι προβλέπεται βάσει του κανονισμού να ψηφίσει και ο ίδιος, λέγοντας μάλιστα σε έντονο ύφος προς τους δημοτικούς συμβούλους ότι «ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου στο Βαθύ».
Παρέμβαση υπήρξε και από κ. Αθ. Κονιδάρη, ο οποίος τόνισε, αφήνοντας εμφανείς αιχμές, ότι πολλές φορές «έχουμε ξεχάσει σε θέματα πολύ σπουδαιότερα να ψηφίσουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων» και ότι η «Επιτροπή Πιστοποίησης για τα θέματα των κοινόχρηστων χώρων υπέχει θέση δημοτικής αστυνομίας». Στη συνέχεια ρώτησε ευήθως για το αν η Επιτροπή Πιστοποίησης πήγε στο κατάστημα του κ. Βεζενέ, ο οποίος ενώ έχει άδεια ενοικίασης για 104 τμ βρίσκεται με 174, να το δει και κατόπιν να το θέσει υπόψη του δημάρχου και να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο. Έλαβε την απάντηση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Κονιδάρη ότι η Επιτροπή «δεν βγήκε δεύτερη φορά».

VIDEO 11: Σχετικά με την παιδική χαρά στο Βαθύ: Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Σπ. Μάλαμα, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατοίκων του Βαθέως (συνεισέφεραν το ποσό των 5000 ευρώ) και παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Αθ. Κονιδάρη, ο οποίος σχολίασε πολιτικά το αποτέλεσμα της πρόθεσης, αναφερόμενος στην συνέχεια στον δήμαρχο είπε ότι εκείνος υπεκφεύγει, διότι ο ίδιος (ο κ. Αθ. Κονιδάρης) θέτει την πολιτική διάσταση του ζητήματος και όχι …τα τετραγωνικά, συνεπικουρούμενος κατόπιν από ερώτηση της κ. Αικ. Καββαδά προς τον δήμαρχο, η οποία του καταλόγισε με νόημα ότι διακατέχεται από την εμμονή να κάνει παράτυπα πράγματα.
Σ.σ.: Ενδεχομένως το «παράτυπο» να παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου στο ζήτημα του γυμναστηρίου στο Σπαρτοχώρι ειπώθηκε από δημοτική σύμβουλο της συμπολίτευσης ότι «είμαστε [στην περίπτωση του γυμναστηρίου στο Σπαρτοχώρι] λίγο παράτυποι, όχι παράνομοι».

Για τη «Ρόκα». Αιχμηρή παρέμβαση του κ. Αν. Μάντζαρη, με ευθείες βολές κατά του δημάρχου για τις διαδικασίες και τα κριτήρια που κατά περίπτωση διαφοροποιούνται – Τοποθέτηση του κ. Αθ. Κονιδάρη.

Έγκριση ή μη Περιβαλλοντικής Μελέτης του έργου: «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Δήμου Μεγανησίου», Έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και Συστήματος Μεταφοράς Λυμάτων του οικισμού Σπαρτοχωρίου και Σ.Μ.Α. Δήμου Μεγανησίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι συνεπής ως προς το πρόγραμμά του και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, παίρνοντας μάλιστα τόσο την ευθύνη όσο και το πολιτικό κόστος, απευθύνοντας παράλληλα την έκκληση ότι τα θέματα των απορριμμάτων και του βιολογικού καθαρισμού είναι τα κρίσιμα έργα του Μεγανησίου και πρέπει να λυθούν τώρα. Με αυτή του την τοποθέτηση κατέστησε σαφή την πρόθεσή του ότι αυτά θα «κλείσουν» σήμερα και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν επρόκειτο να υπάρξουν άλλες ζυμώσεις ή διαφοροποιήσεις από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Η διεξοδικότερη παρουσίαση της μελέτης για τον ΣΜΑ ανατέθηκε μετά από τον πρόλογο του δημάρχου στον μηχανικό του δήμου.

Βέβαια, προκλήθηκαν αρκετά έντονες αντιδράσεις (μέσα και έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης του Δ.Σ.) και η αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά εξέφρασε τη θέση ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό αντικείμενο συζήτησης, ενώ υπάρχει διαπιστωμένη και γνωστή διάσταση απόψεων από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή εμμένει να προκρίνει τη λύση compact και η Αντιπολίτευση κάνει λόγο για μια ενιαία μονάδα.
Την άποψη αυτή προσπάθησε να την ενισχύσει και με την πρόταση να γίνει μια διεξοδική συζήτηση, ώστε μέσα από αυτή και τον όρο της κοινωνικής αποδοχής να προκύψει η πιο αποτελεσματική λύση για το Μεγανήσι. Μέμφθηκε δε τον δήμαρχο για το ότι φέρνει τώρα, αρχές Αυγούστου, το συγκεκριμένο θέμα για την «λύση compact».
Η κ. Αικ. Καββαδά αντιπρότεινε να επισκεφθεί μια αντιπροσωπεία του δήμου μαζί με ειδικούς ένα νησί ή κάποιον άλλο δήμο όπου λειτουργούν τέτοιες μονάδες, με σκοπό να εξαχθούν χρήσιμα και απαραίτητα συμπεράσματα στη βάση της βέλτιστης και πιο πρόσφορης λύσης για το Μεγανήσι, επικρίνοντας παράλληλα τη σπουδή της συμπολίτευσης να τεθεί το θέμα σήμερα σε ψηφοφορία.
Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε για ακόμα μια φορά της θέσεώς της, ότι το θέμα τόσο λόγω της φύσης του όσο και της μη προηγούμενης εμπειρίας του Δ.Σ. εν συνόλω προϋποθέτει και απαιτεί τη συνδρομή ειδικού επιστήμονα. Με αυτό τον τρόπο και οι κάτοικοι που βρίσκονται στην αίθουσα της συνεδρίασης του Δ.Σ. – και όχι μόνον αυτοί- , αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη οπτική του ζητήματος. Με αυτό τον τρόπο άφησε σαφώς αιχμές για το (αναμενόμενο) αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο θα είναι απόρροια μιας παραταξιακής λογικής. Και αυτό διότι σήμερα (σ.σ. την ημέρα της συνεδρίασης) καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει πάνω σε ένα πολύ ειδικό θέμα, χωρίς μάλιστα έστω ένας από τους δημοτικούς συμβούλους να διαθέτει το απαιτούμενο υπόβαθρο επί του ζητήματος που καλείται να ψηφίσει το οποίο θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον προϊόν μιας εξειδικευμένης ανάλυσης και παρουσίασης. Επιπλέον, όπως ανέφερε, ζητούμενο δεν μπορεί να μην είναι η άμβλυνση των αντιθέσεων στην κοινωνία του νησιού που μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί μέσω ενός ευρύτερου διαλόγου.

Τον λόγο έλαβε και ένας από το κοινό που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση –ομολογουμένως επρόκειτο για μια τεκμηριωμένη τοποθέτηση, αν και ο ίδιος κατά δήλωσή του δεν ήταν ειδικός επί του θέματος- ενώ υπέρ της αναβολής της συζήτησης του θέματος τάχθηκε ο Πάρεδρος του Σπαρτοχωρίου.

Παρέμβαση και τοποθέτηση έκανε και ο κ. Αναστ. Μάντζαρης ο οποίος μ.α. τόνισε ότι η μελέτη προκαταβάλει τη χωροταξική μελέτη του Μεγανησίου, είναι άκαιρη και πρέπει πρώτα να γίνει το χωροταξικό, προτείνοντας παράλληλα να χωριστεί το Μεγανήσι σε τρεις (3) ζώνες, «σύμφωνα με την ποιοτική τουριστική κατεύθυνση που έχουμε συμφωνήσει για το νησί μας».
1. Οικόπεδα παραθαλάσσια ή αμφιθεατρικά στη θάλασσα,
2. Οικόπεδα (διπλανά τους) που δε βλέπουν σε θάλασσα αλλά έχουν οπτική επαφή με γήπεδα που βλέπουν σε θάλασσα (οικισμός κλπ),
3. Οικόπεδα (διπλανά τους) που δεν έχουν οπτική επαφή με θάλασσα αλλά ούτε και τα γήπεδα που έχουν οπτική επαφή σε αυτά βλέπουν σε θάλασσα (πλαγιές λόφων που δε βλέπουν θάλασσα, οικισμούς).
Τελειώνοντας την τοποθέτησή του αυτή ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι οι «βρώμικες» δουλειές (σ.σ.: τα απορρίματα) πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτά τα οικόπεδα».
Απευθυνόμενος δε προς τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθ. Κονιδάρη του καταλόγισε ότι, σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση στερεών αποβλήτων, είναι ανενημέρωτος και γενικά η σπουδή του πράγματος από την πλευρά της συμπολίτευσης δε μπορεί να παραγνωρίζει την αναγκαιότητα μιας επιστημονικής και εξειδικευμένης μελέτης και «δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου».

Προηγήθηκε μια μικρή αλλά γεμάτη ένταση διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ. (δεύτερη φορά). Σημειώνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Αργυρός είχε αναφερθεί ώρα πριν σε ετεροδημότες, αλλοδαπούς ψηφοφόρους του δημάρχου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση και μετ’ ολίγου χρόνου να λάβει χώρα ένας εντονότατος διαξιφισμός, εντός και αργότερα εκτός της αίθουσας, μεταξύ του ιδίου και του δημοτικού συμβούλου κ. Θ. Φερεντίνου που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Κατά τη δεύτερη, λοιπόν, διακοπή της συνεδρίασης, η κ. Αικ. Καββαδά ως άμεσα θιγόμενη και εμφανώς προσβεβλημένη από τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό τού κ. Άλ. Κονιδάρη ότι η ίδια είναι «η πιο αλλοδαπή από όλους», του ζήτησε να ανακαλέσει, πράγμα το οποίο και έγινε, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η ίδια θα μπορούσε να απαντήσει κατάλληλα, αλλά επιδεικνύει ήθος, ενώ προηγουμένως, αναφερόμενη στον δημοτικό της σύμβουλο κ. Αργυρό, είπε ότι η αντίστοιχης χροιάς φράση του περί αλλοδαπών κλπ. ήταν λάθος και του ζήτησε να την ανακαλέσει, όπως και πράγματι έγινε.

Κατόπιν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Στο σημείο αυτό και ενώ σηκώθηκαν βιαστικά κάποια χέρια από την πλευρά της συμπολίτευσης, παρενέβη η κ. Αικ. Καββαδά εκ νέου, καλώντας τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να λάβουν υπόψη τους τον όρο της κοινωνικής αποδοχής που αναφέρεται στη μελέτη, επιχειρώντας να ενισχύσει για ακόμα μια φορά το σημαντικό, να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις στην κοινωνία που εντέλει θα βιώσει την όποια λύση αλλά και να καταλογίσει κατά κάποιον τρόπο ότι δε μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα χωρίς συμμετοχή και διεξοδικό διάλογο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία του νησιού συνολικά.
Η παρέμβασή της αυτή δε συζητήθηκε καν, αφού το θέμα τέθηκε άμεσα σε ψηφοφορία και «πέρασε», όπως είχε διαφανεί κιόλας από την αρχή, με τις ψήφους της συμπολίτευσης, σε ένα κλίμα που το χαρακτήρισε τουλάχιστον η ένταση που διήρκησε και μετά το πέρας της συνεδρίασης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ
  ΕΝΩ ΕΠΙ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ”ΜΙΛΗΣΑΝ”, ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  ΣΤΗΝ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ‘ΘΕΡΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ’.
  ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ
  ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
  ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΥΣ.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

 2. ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΜΙΣΟΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ (ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ) Χ.Υ.Τ.Α ΣΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 12 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΕΚΕΙ?ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ?ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ!!!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ?ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΕΚΕΙ?????ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *