Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Τηλεϊατρική από το Δ. Αλμυρού

Σύστημα τηλεϊατρικής για την παρακολούθηση και φροντίδα ατόμων με προβλήματα υγείας θα λειτουργήσει στο Δήμο Αλμυρού, ύστερα από την έγκριση του προγράμματος «Ψηφιακή σύγκλιση» που υπέβαλλε ο Δήμος.
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και από το Δ.Σ. Αλμυρού και θ’ αρχίσει πλέον να υλοποιείται, οπότε με μια απλή αφή του χεριού θα μπορεί… οποιοσδήποτε να υποβάλλεται σε διάφορες εξετάσεις και θα έχει άμεσα τα αποτελέσματά τους.

Το προς υλοποίηση έργο αποτελείται από αυτονόμους σταθμούς ιατρικών μετρήσεων (health kiosk). To κάθε κιόσκι αυτό θα διαθέτει διάφορες ιατρικούς μετρητές όπως Καρδιογράφο, μετρητή πίεσης, μετρητή οξυγόνωσης, μετρητής σφυγμών, μετρητή θερμοκρασίας, μετρητή γλυκόζης, μετρητή βάρους.

Όλοι οι μετρητές θα είναι συνδεδεμένοι με ένα σταθμό εργασίας όπου φιλοξενείται η ιατρική εφαρμογή παρακολούθησης των παραμέτρων υγείας.

Ο σταθμός εργασίας θα διαθέτει οθόνη αφής που με απλές οδηγίες θα μπορεί ο δημότης να κάνει διάφορες ιατρικές μετρήσεις τις οποίες είτε μπορεί στην συνεχεία να τις εκτυπώνει είτε να τις αποθηκεύει δημιουργώντας ένα προσωπικό ιατρικό φάκελο.

Προϋπόθεση βέβαια είναι η τήρηση του απορρήτου ιατρικού φακέλου που μπορεί να επιτευχθεί με την διαδικασία εγγραφής και δημιουργίας ειδικού ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης ανά εξεταζόμενο. Επίσης θα μπορεί να διαθέτει λειτουργία που απλά ο εξεταζόμενος εκτυπώνει τα αποτέλεσμα των ιατρικών μετρήσεων χωρίς την αποθήκευση τους.

Το έργο θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων που αφορούν στην υγεία ειδικών ομάδων του πληθυσμού αυξάνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφαλείας και στη μείωση του αισθήματος αποκλεισμού και εγκατάλειψης τον ομάδων αυτών.

ΠΗΓΗ : volospress

Το άρθρο μας έστειλε ο Αποστόλης Γατής

 

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.