Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Επ. Λευκάδας:Είσπραξη ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ από 1/8/2011 και σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 40 του Ν. 3863/10 (ΦΕΚ 115/15-7-2010) η είσπραξη των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων και για τις μισθολογικές περιόδους Ιουλίου 2011 και εφεξής θα διενεργείται αποκλειστικά μέσω τραπεζικού συστήματος ή ΕΛ.ΤΑ.

Από την ίδια ημερομηνία παύει η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στα Υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Κατόπιν αυτού οι εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων θα πρέπει να καταβάλλουν μέσω του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ σε τράπεζες της επιλογής τους ή στα ΕΛ.ΤΑ τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές εντός των προβλεπομένων προθεσμιών για τις περιόδους απασχόλησης Ιουλίου 2011 και εφεξής. Στα πλαίσια του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ παρέχεται μεταξύ άλλων και η διατραπεζική ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης εξόφλησης λογαριασμών (DIAS DEBIT).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ συνιστάται ιδιαίτερα στους εργοδότες να επικοινωνήσουν με τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ καθώς και με τις τράπεζες συνεργασίας τους προκειμένου να ενημερωθούν αφενός μεν για τα εναλλακτικά δίκτυα που προσφέρονται,  ώστε να αποφύγουν την πιθανή αναμονή στα ταμεία, αφετέρου δε για το τυχόν κόστος κάθε τύπου συναλλαγής.

Ωστόσο, θα εξακολουθούν να καταβάλλονται στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ : α) οι εισφορές προαιρετικής ασφάλισης και αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης, β) ποσά για εξόφληση οφειλών από καθυστερούμενες εισφορές, προσαυξήσεις, πρόστιμα, κτλ, γ) ποσά δόσεων ρύθμισης οφειλών, δ) προκαταβολή εισφορών κατά την απογραφή ιδιωτικού οικοδομοτεχνικού έργου, ε) εισφορές βάσει ποσοστού εργατικής δαπάνης για δημόσια έργα, στ) τρέχουσες εισφορές για οικοδομοτεχνικά έργα που έχουν απογραφεί έως 31/12/2001, ζ) εισφορές για τις ειδικές κατηγορίες προσώπων οι οποίες εξαιρούνται προσωρινά ή οριστικά από την υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ (π.χ. αποκλειστικές νοσοκόμες, κτλ).

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Ι. Δουβίτσας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.