Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Ληξιπρόθεσμες οφειλές & κατασχέσεις

 

EΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λευκάδα, 18/7/2011

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ως ο κύριος εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας κάνει γνωστή στα μέλη του την πλήρη αντίθεσή του  αφενός μεν στην ενεργοποίηση της διάταξης του Ν. 3943/2011, η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 €, αφετέρου δε στην εξαγγελία για κατασχέσεις για οφειλές στο ΙΚΑ.

Φρονούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η εφαρμογή τέτοιου είδους μέτρων μόνο επιπλέον προβλήματα μπορεί να προκαλέσει, διότι ποινικοποιεί την επιχειρηματική δράση, καθώς αρκετοί επαγγελματίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους οδηγούμενοι μοιραία στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και όχι μόνο.

Το Επιμελητήριό μας έχει την πεποίθηση ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται είναι η Κυβέρνηση να αναλάβει εκείνες τις δράσεις που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κατά κύριο λόγο θα πληγούν από την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Ι. Δουβίτσας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σε δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα προχωρά το Δ.Σ Ε.Π.Σ Πρέβεζας-Λευκάδας

Το ποδόσφαιρο είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των σπορ. Δυστυχώς όμως κάποιοι το αμαυρώνουν με απαράδεκτες ενέργειες και συμπεριφορές. Στις περισσότερες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights