Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Οκτωβρίου 2022

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 20 Ιούλη στον Αη Μηνά Λευκάδας

ΛΟΙ

 

 

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, AH MHNA  8.30 μ.μ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία – πρόνοια 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Σύγχρονες – αποκλειστικά δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρόνοιας για όλους. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ   ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΚΑΙ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ

Για την προστασία της υγειάς των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

 

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες.

Νεολαία και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.α., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.

Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους.

Η κατάργηση 3.000 κρεβατιών και 330 κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, η παραχώρηση 500 κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων, η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα μέτρα που αύξησαν τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις.

Στην Λευκάδα το τελικό σχέδιο του Υπουργείου καταργεί τα 34 από τα 80 ενεργά  κρεβάτια, χωρίς να αναφέρει τίποτα όσον αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων στους γιατρούς. Η μείωση αυτή θα επιφέρει και μείωση κατά 60 εργαζόμενους στο προσωπικό. Αυτό θα είναι το «ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες.

Μη νομιμοποιείτε, απορρίψτε αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να σωθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία και με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας.

Οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις στους επαγγελματοβιοτέχνες με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση  Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), στους αγρότες με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ),  σας καλούμε στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα  νοσοκομεία  και  στα  κέντρα  υγείας, στις σχολές και στα χωριά να οργανώσουμε την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας  και την αντεπίθεση για την ανατροπή της.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.  Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.