Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

ΟΤΕ: το ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε τη ΝΔ για τα 26 €, ξεπουλά τώρα στα 7,99!!!

Συνέντευξη Δημ. Στρατούλη μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκποίηση του ΟΤΕ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΄BHMA FM” σχετικά με την εκποίηση του ΟΤΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πώς εκτιμάτε την τιμή πώλησης του ΟΤΕ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διαφωνεί με την πώληση και άλλου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο δημόσιο αλλά και εξακολουθεί να επιμένει ότι ο ΟΤΕ πρέπει να επανεθνικοποιηθεί-κοινωνικοποιηθεί. Όσον αφορά την τιμή πώλησης του 10% των μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο δημόσιο προς την Deutsche Telekom που είναι σε εξέλιξη, θα γίνει στην τιμή των 7,99 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό συνιστά ξεπούλημα στο τετράγωνο, εάν πάρουμε υπόψη ότι το 2008 που πουλήθηκε από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και από την MIG το 25% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, αυτό έγινε με τιμή πώλησης ανά μετοχή 26 ευρώ. Τότε είχαμε καταγγείλει αυτή την εκποίηση ως ξεπούλημα, όχι μόνο εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στείλει επιστολή στην τότε κυβέρνηση να μην τολμήσει να εκποιήσει τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μας είναι ότι η συνολική εκποίηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας μας, με μη αντιστρέψιμες κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες.

Η προωθούμενη από την Deutsche Telekon άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ αποτελεί προοίμιο για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;

Στον ΟΤΕ οι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα. Είχαν διασφαλισμένη, σταθερή και πλήρη απασχόληση, δηλαδή κάτι ως «οιονεί μονιμότητα», κατοχυρωμένη με εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας, που συνάπτονταν με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η απαίτηση της Deutsche Telekom να καταργηθούν αυτές οι διασφαλίσεις της εργασίας στον ΟΤΕ και τους προσληφθέντες σ΄ αυτόν πριν το 2005 φτιάχνει το κατάλληλο κλίμα για να πλασαριστεί ευκολότερα η βασική επιδίωξη της τρόικας και της κυβέρνησης για την κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας των δημοσίων υπάλληλων.

Ποια είναι η γνώμη σας για το πακέτο που προωθεί η διοίκηση του ΟΤΕ για τα εργασιακά ;

Η Deutsche Telekom, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, επιδιώκει να εξαφανίσει τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων του ΟΤΕ. Και επιδιώκει να τους γυρίσει, όσον αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα, πολύ πίσω, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και θα αγωνιστεί στη Βουλή και στους δρόμους για να μην τους γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς Μεσαίωνα

ΠΗΓΗ: εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *