Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

Η ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ… ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΛΛΑΣ (της Λιάνας Κανέλλη)

της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ

Η ΕΕ θέλει χώρους κι όχι χώρες, για να ελέγχει και να ρουφάει το αίμα και το μόχθο των κατοίκων τους, ως ένωση πολυεθνικών συμφερόντων και αυτοκρατορικής δομής παίκτης στη ρουλέτα των καπιταλιστικών παγκοσμιοποιημένων ανταγωνισμών.
Μέσα σε 4 χρόνια, σε μια……
χώρα 16 εκατομμυρίων κατοίκων, πούλησε, ξεπούλησε 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις. Ηταν η διαβόητη «Treuhand», το ταμείο – εταιρεία των αποκρατικοποιήσεων της ενοποίησης των Γερμανιών.

Είχε υπολογίσει 900 δισ. δολάρια κέρδος και άφησε πίσω της 172 δισ. δολάρια ζημία. Αφησε, όμως, και 2.500.000 ανέργους (σε πληθυσμό 16 εκατ.), αποβιομηχάνισε τεράστιες περιοχές και χρέωσε στην «αριστερά» τη δολοφονία του επικεφαλής της εταιρείας, Ρόβεντερ…

«Μικρές ιστορίες» μεγάλων αλλαγών, στον αιματοβαμμένο χώρο της Ευρώπης που αμέσως μετά επένδυσε στο αίμα των Βαλκανίων, τις Χάγες κι όλα αυτά τα …δημοκρατικά που άρχισαν με το Μάαστριχτ το 1993, τα εθνοκαθαρμένα προτεκτοράτα στην πόρτα μας, το ευρώ κι άλλα χαμένα «επιτεύγματα» στο ζυμωτήρι της παμπάλαιης νέας τάξης καπιταλιστικών πραγμάτων.
Από το 1990 και την «Treuhand» ως σήμερα, σε 21 πολύπαθα για τους ευρωπαϊκούς λαούς χρόνια, ανοίγεις τα χαρτιά της ντόπιας πραγματικότητας και φρίττεις. Οι αυτοκτονίες αυξημένες κατά 17% έφεραν την κοινωνία μας σ’ αυτήν τη θλιβερή ευρωπρωτιά. Αυτοκτονούμε. Σ’ ένα ερεβώδες πολιτισμικό κενό, έχοντας εναποθέσει σε αλλότρια ταξικά συμφέροντα, νομίμως (;) και με την ψήφο συνειδητά υποκλαπείσα, ακουμπήσαμε την ψυχή μας. Κι ύστερα ήρθε το χρέος μαζί με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που μόλυναν το πρώτο μας το μεταπολιτευτικό γάλα.
Ακουμπήσαμε τις ανάγκες και την αλληλεγγύη μας στην πλαστική πιστωτική κάρτα των εντυπώσεων της πλατείας Συντάγματος, όπου νεαρά τις κλείνει δυο τετραγωνικά με τα πανό της διαμαρτυρίας και «αγανακτισμένη» μ’ ένα λάστιχο, γδύνεται και κάνει μπάνιο. Εικόνα θλίψης σαν από πολυκαιρισμένο φιλμ μιας διαστρεβλωμένης εκδοχής των λουλουδόπαιδων του ’60. Με τη μαστούρα, όμως, των δακρυγόνων μιας κακοποιού εξουσίας να αποκοιμίζει μια τεράστια μάζα μοιραίων και άβουλων τηλεθεατών πολιτών…

Μέχρι να στηθεί το εκποιητικό πανηγύρι της Ελλάς ΑΕ – που διαβάζεται και ως Ελλάς Αστική Εξαθλίωση ή και Ελλάς Αστα Εχασα – μέσα στο θερμό και στεγνό δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού, που δεν συναινεί στην κυρίαρχη πολιτική κι ενδεχομένως δεν αντέχει ν’ αντισταθεί.
Οποιος θεωρεί τη λέξη εξόντωση ακραία ή υπερβολική, τότε πλανάται πλάνην οικτράν. Η υποβάθμιση, συρρίκνωση κι εν τέλει εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας έχει ήδη αρχίσει και κοστίζει ζωές εργαζομένων.
Η βίαιη εξαθλίωση των πτωχότερων και οριακώς επιζώντων συνθλίβει μάζες μεταξύ πείνας και κατάθλιψης.
Σεβαστό τμήμα της νεολαίας που δουλεύει υπό συνθήκες δουλείας ή κυρίως εκείνο που σέρνεται άνεργο στην απελπισία, είτε μεταναστεύει, είτε γερνάει και απαξιώνεται ηθικά, πρόωρα.
Γέροι πεθαίνουν και θάβονται άρον άρον, χωρίς επαρκή ιατρική αιτιολόγηση θανάτου λόγω καθόλου ή ανύπαρκτης περίθαλψης κ.λπ., κ.λπ.
Στο συνολικό πολιτικό, δημοσιονομικό και γεωπολιτικό πεδίο, με ασύλληπτες ταχύτητες, αφόρητη δραστικότητα της καταστολής και δουλικό κυνισμό, η χώρα Ελλάς περνάει από τη φάση του δανεισμένου έως θανάτου προτεκτοράτου στη μορφή του χώρου Ελλάς! Αν είναι σε κάτι να συμφωνήσουμε, τότε μόνον ένα υπάρχει.

Η ΕΕ θέλει χώρους κι όχι χώρες, για να ελέγχει και να ρουφάει το αίμα και το μόχθο των κατοίκων τους, ως ένωση πολυεθνικών συμφερόντων και αυτοκρατορικής δομής παίκτης στη ρουλέτα των καπιταλιστικών παγκοσμιοποιημένων ανταγωνισμών. Απ’ τη χώρα ως το χώρο υπάρχει μόνον ένας τοίχος που μπορεί να υψωθεί. Η καθολική λαϊκή αντίσταση με πρωτοπόρα την εργατική τάξη που ιστορικώς ορίζει τις πραγματικές διαστάσεις της πατρίδας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

http://www2.rizospastis.gr/
0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Και ετσι για να πούμε και μερικές αλήθειες .Το άθλιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο που απαρτίστηκε απο παλιούς πολιτικάντιδες ,αλλους που εξαργήρωσαν μια επιταγη που εγραφε “πολυτεχνείο” ,και άλλα (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη του συρμού), λαμόγια ,οτι πιο κατώτερο απο ηθική αποψη είχε να επιδείξει η κακόμοιρη Ελλαδίτσα μας ,ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι,(Αλήθεια τι επάγγελμα έχει εξασκήσει ο κύριος Λαλιώτης,ο κύριος Παπουτσής; η ο χοντρός κύριος που περιφέρει την υπερμεγέθη κοιλιά του εδωθε και εκείθε υβρίζοντας τους πάντες και τα πάντα;και οι άλλοι απο όλα τα κόματα;)ε λοιπον αυτο το κατεστημενο δεν φοβάται τους οργανωμένους απο κόματα διαδηλωτές τύπου ΠΑΜΕ κ,τ,λ(αβουλα στρατιωτάκια ,μια χαρα ελεγχόμενα,γιαυτό καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά απο την πλατεία) ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ γιαυτο εχει λυσσάξει με χίλιους τρόπους για να την εκκενώσει , χρησιμοποιώντας, καθε αθέμιτο (γιατί με θεμιτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί) τρόπο .Αλλά ο ποιό αισχρός τρόπος είναι η χρησιμοποίση των “καλοπαίδων” της Ε.Υ.Π ..κοινώς κουκουλοφόρων.Αληθεια που εκπαιδεύευονται τόσο καλά αυτοί ;(οταν βρίσκονται εν δράσει θυμήζουν αριστα εκπαιδευμένους πεζοναύτες και…… εντάξει επι τέλους παιδιά ,σας πήραμε χαμπάρι ) πληρώνοντε μετά για το θεάρεστο προβοκατόρικο έργο τους; η λειτουργούν αφιλοκερδώς;Γιατι μη μου πείτε, εσείς που εν ρυπή οφθαλμου, παγιδεύσατε ολα τα τηλέφωνα, ολων των ποδοσφαιρικων παραγόντων ,είστε ανίκανοι να χειριστείτε την περίπτωση αυτων των « γνωστων ,αγνώστων»Αν ναι ..τότε να φέρετε πίσω τα χρήματα που μέσω ανεξέλεγκτων και μυστικών κιονδυλίων πανε στις τσέπες σας αφού ετσι και αλιώς δεν προσφέρετε ουσιαστικό εθνικό έργο(μάλλον είσαστε αστέρια στη προβοκάτσια)
  Α και κάτι άλλο .. η αγανάκτηση κατευθύνεται εναντίον και των τριακοσίων .Ας μην έχουν αυταπάτες μερικοί.Κάτι μου έρχεται να δώσω (κύριε Κακλαμάνη)λίγα ελαφρυντικά στον Τσίπρα γιατι οταν όλοι εσείς οδηγούσατε με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στον όλεθρο με τις πελατειακές σας σχέσεις ,με την ανευ προηγουμένου διασπάθιση το δημοσίου χρήματος κ.τ.λ αυτός είταν ακόμη μωρό στην κούνια ,δεν ξέρω αν υπήρχε καν σαν φυσική παρουσία ,αν είταν γεννημένος δηλαδή τη δεκαετία του 70.Οταν λέω και των τριακοσίων , το εννοώ μαθηματικά και ας μη σφυρίζει τάχα μου αδιάφορα η κυρία Παπαρήγα προσπαθώντας να θολώσei τα νερά με το ξύλινο λόγο της (για όλα φταει,τάχα μου, ο καπιταλισμος και η μόνη διέξοδος είναι κομουνισμός).Άνήκει και το κόμα της στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο και δόξα το θεό μιια χαρά πάει Οι επιχειρήσεις ανθούν ,κανένας δεν κάνει εκεί οικονομικό έλεγχο ,κανείς δεν κάνει απεργία, ,απολύσεις αν θέλουμε γίνονται.Κατα τα άλλα ποτε δεν ελέγξαμε,σαν αντιπολίτευση, τις κυβερνήσεις γιατι σκορπίζανε στους πέντε ανέμους τον ιδρώτα του ελληνικού λαου, μονο που ξινίζαμε τα μούτρα μας γιατι σε μας δίνανε ψίχουλα ενω αυτοί έτρωγαν τα ποιο πολλά.Ποσοτικό ηταν δηλαδή το ζήτημα.Ετσι ξινίζουμε και τώρα τα μούτρα μας για την Πλατεία.Μόνο που κατα την γνώμη μου (χωρίς να εκπροσωπώ κανένα )στην πλατεία εχουν θέση οι απλοί και αγνοί ψηφοφόροι σας ..εσείς και τα στελέχη σας ,τύπου Κανέλλη ,δεν εχετε θέση.Οπως επίσης έχουν θέση, (για να μη πω οτι είναι δικιά τους) και τα «παιδια του πολυτεχνείου» ,ολοι αυτοι που δεν πούλησαν την ψυχή του αντι «πινακίου φακης» και ξέρουν και φυλάνε Θερμοπύλες.Γιατι Πολυτεχνείο προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν είταν μονο ο Λαλιώτης ,η Δαμανακη και μερικοί άλλοι επώνυμοι, είταν και χιλιάδες άλλος κόσμος που πραμάίνει ανώνυμος ,δεν έχειξεπουλήσει κανένα όραμα και κρατά ψηλα τη σημαία της αξιοπρέπειας
  Το κρίσιμο ερώτημα ομως είναι τούτο.Αν υποθέσουμε οτι μετα απο λίγα η πολά χρόνια η με κάποιο μαγικό τροπο ξεπεραστεί η κρίση και επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση, τότε οι αγανακτησμένοι τι θα κάνουν;Θα στιβάζονται πάλι στα γραφεία βουλευτών εκλιπαρώντας μια θέση στο Δημόσιο;Θα τρέχουν πάλι σαν προβατάκια με πλαστικές σημαιούλες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομάτων;Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα.Αν η «πλατεία» έχει κάποια ουσία η είναι απλώς σημείο των καιρών ;.Δηλαδή τώρα που είναι άνεργος κατεβαίνει στην πλατεία αν όμως εξασφαλίσει κάποια δουλίτσα τότε ..ας πάει στο καλο και η πλατεια και τα καλά της ..τι με νοιάζει τώρα εμένα;.Για όλα αυτά βέβαια το μέλον θα δείξει.
  Kαι το τελευταίο και πιο εκνευριστικό….τους χαλάει την αισθητική λέει η πλατεία.Αυτό και αν είναι ….ανω ποταμών και… μέγιστη πρόκληση.. δηλαδη τα όσα εγκληματικά έγιναν στην Ελάδα δεν τους χάλαγαν την αισθητική (μάλλον απο οτι φαίνεται τους την εφκειαχναν , πισίνες ,λιμουζίνες κ.τλ κ.τλ) ενω τα τσαντίρια της πλατείας ..τι .μπαναλ πράγματα είναι αυτά ; ουτε μια πισίνα δεν έχουν,ουτε μια Λέξους δεν είναι παρκαρισμένη εκεί(θα δανειστούμε μάλλον αυτη της κυρίας Παπαρήγα) Συγνώμη για το “βιτριόλι” που εκπέμπω αλλά .. ως εδώ και μη παρέκει,που λέει και ο σοφός λαός …ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ
  Υ.Γ Κλείνωντας ,η ματιά μου έπεσε στο «παραμιλητό» της κυρίας Κανέλλη.
  Και ερωτώ …τι σχέση έχει ο οικογενειάρχης ανθρωπος που το πολιτικό κατεστημένο( στο οποίο επιμένω ,συμετέχει και η εν λόγω κυρία ) τον έχει φέρει στα όρια της απόγνωσης ,τι σχέση λέω έχει αυτός ο «πατερ φαμίλιας» με την κυρία;Τι σχέση έχει ο νέος ανεργος επιστήμονας με την κυρία; ΟΥΔΕΜΙΑ.
  Ας βρέι κάποιον άλλο τρόπο η εν λόγω κυρία να καλύψει τα πάσης φύσεως «κενά» της.Υπάρχει η ιππασία ,οι κάθε είδους φιλανθρωπικοί σύλογοι,τα ταξίδια.,κ,τ.λ γιατι πρέπει ντε και καλά
  να έιναι βουλευτής κάποιου κόματος;Ετσι αισθάνεται πιο άνετα φαίνεται, και οσο πιο επαναστατικό υποτίθεται οτι είναι το κόμα τοσο πιο καλά για τη ψυχολογία της.Θέμα ψυχιάτρου είναι η περίπτωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights