Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Απελπισία. Ρεκόρ συμμετοχής σε διαγωνισμό για πρόσληψη 10 ατόμων με σύμβαση δύο μηνών…

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε στο διαγωνισμό που αφορά στην πρόσληψη 10 εργαζομένων με σύμβαση
δύο μηνών, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα “Πατρίς” συνολικά 310 άτομα κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής, για να καταφέρουν να εργαστούν έστω και για δύο μήνες, γεγονός που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε τι βαθμό έχει εκτοξευθεί η ανεργία και πόσο έντονη είναι η ανάγκη των νέων ανθρώπων να βρουν δουλειά.

Όπως είναι γνωστό, η επιλογή των ατόμων με τα οποία ο δήμος θα υπογράψει συμβάσεις έγινε με κλήρωση ενώ εντονότατες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα κριτήρια επιλογής τα οποία έθετε η προκήρυξη, που ήταν η εντοπιότητα και το απολυτήριο Λυκείου. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν είχαν τεθεί κοινωνικά ή εισοδηματικά κριτήρια
προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες πολίτες.

Χαρακτηριστικά κατήγγειλαν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός το παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας ή ένας
άνεργος έχει τις ίδιες προϋποθέσεις να διεκδικήσει μια σύμβαση στο Δήμο Ηρακλείου, με ένα παιδί μιας εύπορης οικογένειας, που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Από πλευρά της Λότζια τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή γίνεται εδώ και πολλά χρόνια (περισσότερα  από 10) και σε κάθε περίπτωση αφορά σε μια απασχόληση πολύ μικρού χρονικού διαστήματος.

ΠΗΓΗ : e-aftodioikisi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Αντίσταση στους Τραπεζίτες: 3.1% ανάπτυξη – 6.9% ανεργία! ΕΛΛΑΔΑ: Δύο χρόνια μνημόνια: 7% ύφεση – 21% ανεργία!!

Η Ισλανδία (Ísland), είναι η νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights