Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Π.Ι.Ν.: Nοσοκομεία I.N., Πρόγραμμα JESSICA

Κέρκυρα 6 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης

Προγραμματίζει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για τα νοσοκομεία των Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, συμμετείχαν στη σύσκεψη των τοπικών φορέων που προκάλεσε το Ενιαίο Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, με την ευκαιρία της Γενικής του Συνέλευση.

Στη σύσκεψη, που είχε ως θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κ. Γρηγορόπουλος, ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Γ. Αλαμάνος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσουμπέλης, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Α. Πουλής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Γ. Καρύδης, Γ. Καλούδης και Θ. Γουλής, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Σαμοίλης και εκπρόσωποι κομμάτων.

Από δεξιά: Ο Σπυρίδων Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Χρήστος Σκούρτης, Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και ο Θεόδωρος Γουλής, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά τη διάρκειας της σύσκεψης στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

 

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να συμμετάσχω στην σημερινή σύσκεψη. Βρίσκομαι σε ένα οικείο και γνωστό περιβάλλον και ως γιατρός αλλά και από την θητεία μου ως Πρόεδρος της ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων. Εργαστήκαμε για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου και κυρίως για να ξεπεραστούν τα γνωστά προβλήματα που κωλυσιεργούσαν την αποπεράτωση των εργασιών. Επίσης, επί θητείας μας ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του νέου νοσοκομείου. Θα πρέπει τώρα και είναι ευθύνη όλων μας, να διατηρήσουμε αυτόν το χώρο σε υψηλά επίπεδα και να βελτιώσουμε την λειτουργία του.

Επιπροσθέτως, να τονίσω, το σημαντικό έργο που πετύχαμε, ως ΔΥΠΕ Ι.Ν  για την αναβάθμιση των υποδομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των κέντρων υγείας».

Σπ. Σπύρου: Να βάλουμε συγκεκριμένους στόχους και να τους διεκδικήσουμε

Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στις πρόσφατες φήμες για τον κίνδυνο συγχώνευσης του νοσοκομείου της Κέρκυρας με αυτό των Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι: «Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε και με υπομνήματα και με δια ζώσης συνομιλίες με τον Υπουργού Υγείας εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή μας. Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο μάλιστα πήρε ξεκάθαρη απόφαση εκφράζοντας την αντίθεσή του στην προοπτική της συγχώνευσης των νοσοκομείων της περιφέρειας μας».

Ο κ. Σπύρου, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι λίγο πριν τη σύσκεψη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πριν από λίγο μίλησα τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας και συμφωνήσαμε σε εύθετο χρόνο να συναντηθούμε για όλα τα θέματα του τομέα της υγείας που απασχολούν την Περιφέρεια μας».

Καταλήγοντας ο κ. Σπύρου τόνισε ότι: «Να επαναλάβω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα βρεθήκαμε σε αυτόν εδώ τον χώρο και ανταλλάξαμε απόψεις, θα πρέπει όμως να βάλλουμε συγκεκριμένους στόχους και να τους διεκδικήσουμε».

…………………………………………………………………………………….

Κέρκυρα 6 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στην Αθήνα αύριο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για το πρόγραμμα Jessica

Στην 4η Συνεδρία του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA, που θα γίνει αύριο στην Αθήνα, θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Θέμα της Συνεδρίας αυτής είναι η ενημέρωση για τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη σύσταση των Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης, σύστασης Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA.

Την εκδήλωση οργανώνει η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Τι είναι το Jessica

JESSICA είναι το Αγγλικό ακρωνύμιο της πρωτοβουλίας “Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas” (Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές). Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB).

To JESSICA στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η υλοποίηση της πρωτοβουλίας JESSICA ξεκίνησε ουσιαστικά με την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τον Ιούλιο του 2010 για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA Ελλάδας ως διακριτή χρηματοδοτική μονάδα εντός της ΕΤΕπ. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες της ΕΤΕπ περιλαμβάνονται και η προετοιμασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης, η αξιολόγηση των προσφορών και η υποβολή προτάσεων για την ανάθεση των Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης σε ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς φορείς.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση συστάθηκε το Ταμείο Χαρτοφυλακίου JESSICA και ορίστηκε το Επενδυτικό Συμβούλιο, το οποίο και αποτελεί το όργανο λήψης αποφάσεων του Ταμείου, ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις της ΕΤΕπ.

Μέχρι σήμερα η Διαχειριστική Αρχή του JESSICA (Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) σε συνεργασία με την ΕΤΕπ ως διαχειριστή του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA και το Επενδυτικό Συμβούλιο, έχουν συμμετάσχει σε μία σειρά από τεχνικές συναντήσεις και ημερίδες για να ενημερώσουν τις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές και τους δυνητικούς τελικούς δικαιούχους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του JESSICA και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη αειφόρο αστική ανάπτυξη.

Τη λειτουργία του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου, συνδράμει ομάδα έργου, η οποία έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αποτελείται από στελέχη των ειδικών υπηρεσιών ΕΣΠΑ.

Το Μάρτιο του 2011, δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης βάσει της οποίας θα επιλεχθούν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που θα αποτελέσουν τον πυρήνα εφαρμογής του JESSICA στην Ελλάδα

…………………………………………………………………………………………….

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η αντιδήμαρχος Λευκάδας κα Ζωή Σκιαδά-Πετούση ξεκαθαρίζει: “Το παρεχόμενο νερό και όλες οι υποδομές είναι και παραμένουν ιδιοκτησία του Δήμου Λευκάδας”

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό συμβούλιο και πάλι η πρόεδρος του συμβουλίου διέκοψε την συνεδρία λόγω των κινητοποιήσεων των […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights