Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Οκτωβρίου 2022

«Ποιος σας είπε ότι τα παρατάμε;»

21:53 – Πέμ 30/06/2011, tvxsteam

Εάν μπορεί να βγει κάτι θετικό από τη χθεσινή και προχθεσινή ανεξέλεγκτη δράση των αστυνομικών δυνάμεων, αυτό είναι το πείσμα που δημιούργησε στους χιλιάδες διαδηλωτές που εκδιώχθηκαν με κάθε τρόπο από το Σύνταγμα. Από το πρωί, πολίτες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ξανά στην πλατεία, με τους Αγανακτισμένους να δίνουν ραντεβού στις 6 το απόγευμα, και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 7:30.

«Συνεχίζουμε έξω!» λένε αποφασιστικά οι Αγανακτισμένοι, που ζητούν να πάρουν κάτι χρωστούμενα: «Δικαιοσύνη, Ισονομία, Ισότητα, Δημοκρατία!». Σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινήματος Real Democracy, οι διαδηλωτές εκφράζουν την απορία τους για τα χθεσινά γεγονότα: «Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί τόση βία από το Κράτος σε πολίτες που αγωνίζονται ειρηνικά για πάνω από 40 μέρες;»

Η πλατεία Συντάγματος μπορεί να θυμίζει ακόμα με βομβαρδισμένο τοπίο, και το «άρωμα» των χημικών να μην έχει υποχωρήσει, αλλά η συμμετοχή και στη σημερινή συγκέντρωση είναι μαζική, δεδομένου ότι η άγρια καταστολή των χθεσινών κινητοποιήσεων έχει εξοργίσει ένα πολύ ευρύ τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Ισχυρή είναι και η αστυνομική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει τη Βουλή.

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων είναι και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

«Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η κρατική βία, που υπήρξε σήμερα, μας γυρίζει σε άλλες μαύρες εποχές. Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

ΠΗΓΗ : tvxs.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.