Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Απαγορευμένο και το “θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες”

Μετά τη Μυρσίνη Λοϊζου που απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του ¨καλημέρα Ήλιε” του πατέρα της Μάνου, έρχεται και ο Ηλίας Ανδριόπουλος να πει “απαγορεύεται”

Άμεσα συνδεδεμένο σε πλατείες και σε Τ.Ο. Οργανώσεις το τραγούδι “θα σε ξανάβρω στου μπαξέδες” του συνθέτη, πλέον είναι στα απαγορευμένα
Όπως τονίζει ο συνθέτης, “ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη”, εκφράσεις βαριές σε περίοδο έντονα φορτισμένη.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
“Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ’ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου ‘Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες’, στίχοι Μ. Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη”.

ΠΗΓΗ:εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Οι … “συνιστώσες” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

1.  “Προεδρικοί”, ήτοι “Βενιζελικοί”: Πύρρος Δήμας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.