Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2022

Αποφάσεις συνεδρίασης Π.Σ. 25-6

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 27  Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                           

49100, Κέρκυρα

Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου – Ιθάκη 25 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις σε θέματα προ και ημερήσιας διάταξης

Με χαιρετισμό, που απηύθυνε προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σπύρος Μοσχόπουλος, ξεκίνησε η συνεδρίαση του σώματος στην Ιθάκη.

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, Ιωάννης Κασσιανός, ο οποίος μεταξύ των άλλων εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση του συμβουλίου στην Ιθάκη.

Στη συνέχεια το Π.Σ ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου  για τα Λατομεία, τον ΧΥΤΑ Κέρκυρας, για θέματα Υγείας της Π.Ι.Ν για το ΠΕΣΔΑ, για την σύσταση Επιτροπής για τα ΤΕΙ και για το Διοικητήριο Ζακύνθου.

 • Στην εξέλιξη της συνεδρίασης, εκτός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, για την αγορά τμημάτων οικοπέδων επί της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολίμων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

 

 • Εκτός ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο – κατά πλειοψηφία –  ενέκρινε την κατανομή αρμοδιοτήτων στις επιτροπές μικρών νησιών και τουρισμού – αθλητισμού και πολιτισμού.

 

 • Στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε την επιδότηση των δρομολογίων Καστός – Μύτικας  και Καστός – Λευκάδα καθώς επίσης και τη διεκδίκηση καλύτερων όρων για τη διευκόλυνση της συγκοινωνίας του μικρού νησιού.

 

 • Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα για την αποδοχή πρόσληψης 5 θέσεων συνεργατών της Περιφέρειας. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού υπήρξε η επιφύλαξη ότι οι 5 θέσεις που ενέκρινε η Κυβέρνηση δεν επαρκούν για τις ανάγκες της Περιφέρειας, η οποία είχε ζητήσει περισσότερες θέσεις.

 

 • Εκτός ημερησίας διάταξης αποφασίσθηκε η λύση και η εκκαθάριση των Αναπτυξιακών εταιρειών σύμφωνα με το άρθρο 199 παρ.1 και 5.

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης

 • Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης δια μέσου της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος.

 

 • Το θέμα που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης, Σμαράγδα Σαρδελή, για τη δημιουργία και λειτουργία του Οδυσσειακού Κέντρου Ιθάκης αποφασίσθηκε να επανέλθει σε προσεχή συνεδρίαση για να ληφθεί η τελική απόφαση.

 

 • Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

 • Ομόφωνα αποφασίσθηκε και η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης των ακινήτων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

 

 • Κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης,

 

 • Επίσης, κατά πλειοψηφία, αποφασίσθηκε η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

 

 • Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το ψήφισμα, που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου και Ιθάκης, για να μην υπάρξει μείωση στη χρηματοδότηση της μονάδας.

 

 • Τέλος, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργος Καλούδης, για να μην ψηφίσουν οι Βουλευτές των Επτανήσων το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το μνημόνιο 2.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επιστολή καταγγελία για τον δήμαρχο Ιθάκης

ΠΡΟΣ                                                                                       ΙΘΑΚΗ  24-07-2012 Αξιότιμους Υπουργούς: 1.Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα 2.Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη 3. Δικαιοσύνης κ. Αντώνιο  Ρουπακιώτη ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: […]

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων- Επιμελητήριο Λευκάδας- Ανακοίνωση

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                        Λευκάδα, 26/9/2011       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων              Το Επιμελητήριο Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *