Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

“Εις θάνατον” οι αποδείξεις! Μόλις 300 ευρώ το όφελος

“Φρένο” στις επιστροφές φόρου στους πολίτες ύψους, για τις αποδείξεις που μαζεύουν, βάζει το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ρητά αναγράφεται στους πίνακες που κατέθεσε, θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε και φέτος αποδείξεις, οι οποίες όμως θα έχουν σημαντικά μικρότερο όφελος στην τσέπη του φορολογουμένου, μόλις 300 ευρώ συνολικά ετησίως κατ’άτομο, αντί για 10% της αξίας των αποδείξεων που συλλέγει ο καθένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λύση αυτή οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη με την Τρόικα και από ανάγκη να εξοικονομήσει τα περίπου 600 εκατ. ευρώ που επιστρέφει φέτος το δημόσιο στους πολίτες, για τις αποδείξεις που μάζεψαν πέρυσι.

Για τους ελεγκτές, η παροχή κινήτρων στους πολίτες για να πράττουν το φορολογικό τους καθήκον, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας, φαντάζει με πολυτέλεια.

Επιτελείς της κυβέρνησης όμως αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να μην ατονήσει το κίνημα των αποδείξεων.
Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τις αποδείξεις που μάζεψαν φέτος οι φορολογούμενοι και τις επιστροφές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *