Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

Τουριστική προβολή Νομού Λευκάδας 2010-2011

Λευκάδα, 23/6/2011

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2010-2011

Το Επιμελητήριο Λευκάδας με αφορμή τη λήξη της τουριστικής προβολής του Νομού Λευκάδας για την περίοδο Σεπτέμβριος 2010 – Ιούνιος 2011 θα ήθελε με το παρόν δελτίο τύπου να ενημερώσει τόσο τα μέλη του όσο και κάθε εμπλεκόμενο με το τουριστικό μας προϊόν παράγοντα και φορέα για τη δράση που ανέπτυξε το παραπάνω διάστημα και που άλλο σκοπό δεν είχε παρά μόνο την ανάδειξη του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού.

Ο φορέας μας έχοντας τη πεποίθηση ότι ο Νομός μας είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός νομός, του οποίου τα έσοδα προέρχονται ως επί το πλείστον από τον τριτογενή τομέα, επί σειρά ετών διαθέτει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του για το παραπάνω σκοπό συμμετέχοντας σε μια σειρά κυρίως διεθνών αλλά και εγχωρίων εκθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου στην οποία αναφερθήκαμε το Επιμελητήριο μας προσπάθησε να συμβάλλει καταλυτικά στην διαφήμιση της Λευκάδας σε αρκετές τουριστικές εκθέσεις, που θεωρούνται κορυφαίες στο είδος τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την έκθεση «CIS 2010», που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2010, την έκθεση «Vakantiebeurs 2011», που διοργανώθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 11 έως 16 Ιανουαρίου 2011, στην έκθεση «FERIEN 2011», που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας από 13 έως 16 Ιανουαρίου 2011 καθώς και στην έκθεση «HOLIDAY WORLD 2011», που διεξήχθη από 10 έως 1 Φεβρουαρίου 2011 στην Πράγα της Τσεχίας.

Παράλληλα το Επιμελητήριό μας  σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου σχετικά με την προβολή της Λευκάδας στις βαλκανικές χώρες με αποκλειστικά δικούς του πόρους συμμετείχε σε δυο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στην «International Fair of Tourism», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας από 24 έως 27 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και στην έκθεση «Romexpo», που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 31 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου 2011. Στις εκθέσεις αυτές προσπαθήσαμε να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν προβάλλοντας εκτός των άλλων και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λευκάδας ως προορισμού για τους κατοίκους των χωρών αυτών ειδικότερα μάλιστα μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.

Πέραν αυτών το Επιμελητήριο μας προώθησε το νησί μας και σε εγχώριο επίπεδο συμμετέχοντας σε δυο από τις πλέον καταξιωμένες τουριστικές εκθέσεις: στην «Philoxenia 2010» (Θεσσαλονίκη, 18-21/11/2010) καθώς στην «3η Έκθεση Ελληνικών Καλοκαιρινών Τουριστικών Προορισμών», που έλαβε χώρα το διάστημα από  έως 9 Ιουνίου 2011 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα . Αναφορικά με τη δεύτερη έκθεση το Επιμελητήριό μας εξασφάλισε τον εκθεσιακό χώρο και σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας, την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας αλλά και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λευκάδας πραγματοποίησε μια έκθεση με τεράστια επισκεψιμότητα και συνεπακόλουθη τουριστική προβολή για τον τόπο μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος αναλάβαμε με αποκλειστικά δικά μας έξοδα την αποστολή του διαφημιστικού υλικού του Νομού Λευκάδας στο σύνολο των ευρωπαϊκών εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν (είτε συμμετείχαμε εμείς είτε όχι) δεδομένης της αδυναμίας του νεοσύστατου Δήμου να ανταποκριθεί στη δράση αυτή και της λήξης της θητείας της πρώην Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Νομού Λευκάδας.

Ολοκληρώνοντας στο σημείο αυτό την παρουσίαση της δραστηριότητας που ανέπτυξε ο φορέας μας οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τόσο το Επιμελητήριο Λευκάδας όσο και κάθε άλλος φορέας ή υπηρεσία που ασχολείται με τον τουρισμό θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε ακαταπόνητα για το καλό του τόπου μας. Εκείνο που απομένει είναι όλοι οι επαγγελματίες του τόπου που ασχολούνται με τον τουρισμό και όχι μόνο να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να δείξουν επαγγελματική ευσυνειδησία, ούτως ώστε να γίνει ο Νομός μας ένας ανταγωνιστικός προορισμός ιδιαίτερα δε στους τόσο χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύουμε.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Ι. Δουβίτσας

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Για το Συνέδριο με θέμα «Νησιωτικότητα και επιχειρηματική δραστηριότητα» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στην Αθήνα

Το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), στο πλαίσιο της πολύ-συνεδριακής και εκθεσιακής εκδήλωσης “Money Show […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *