Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Guten Rutsch in 2012 από τον Κ. Παπούλια

Foto: newsbomb.gr

«Είπα αυτά που αισθάνομαι και αυτά που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως προκάλεσε αίσθηση το μήνυμά του.

«Θεωρείτε ότι μέγα ζητούμενο είναι η κοινωνική συνοχή στη χώρα;», ρώτησαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πολιτικοί συντάκτες.

«Έτσι είναι», απάντησε, «αλλά η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων, σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Ο δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ.Κ. Παπούλια αν τα δύσκολα ήταν το 2010 που αφήσαμε πίσω ή έρχονται το 2011. «Το 2011 θα έχει δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι ανοίγει σιγά σιγά ένας δρόμος που θα πέσουμε στο 2012», απάντησε αναφέροντας τη φράση που, όπως διευκρίνισε, λένε οι Γερμανοί: «καλό γλίστρημα το 2012».

Σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, είπε ότι παρόλο που υποφέρουν τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

«Πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Και βλέπετε γι’ αυτό και έχουν μια επιμονή, που είναι ό,τι θαυμάζω. Αλλά από την άλλη μεριά επειδή έχω περάσει κι εγώ δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, ο ελληνικός λαός τις αντιμετώπισε αυτές τις περιόδους με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο”, συνέχισε και τόνισε: “Και νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα». […]

Πηγή: newsbomb.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *