Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2019

Με δημοψήφισμα η άρση της μονιμότητας;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση το Σάββατο 19/6, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος μίλησε για περιορισμό της “μονιμότητας” στη συνταγματική έννοια του όρου, δηλαδή μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί.

Η “μερική” άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στις προτάσεις της αναθεώρησης του συντάγματος (2014), ενώ  ενδέχεται και να ενσωματωθεί ως πρόταση και σε δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που θεσμοθετηθεί η άρση της νομιμότητας αυτή θα αφορά  χιλιάδες εργαζομένους του “στενού” δημόσιου τομέα που απασχολούνται σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήλωση του Αν. Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο meganisinews:Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει κοινωνική γενοκτονία των συνταξιούχων

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ Οι λεγόμενοι θεσμοί λειτουργώντας ως αμείλικτοι δανειστές με τις θρασύτατες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *