Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2021

Αντιμετώπιση άγρας πελατών (κράχτες)

Λευκάδα, 17/6/2011

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ –

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Μετά από επανειλημμένες καταγγελίες στην υπηρεσία μας, αλλά και σύμφωνα με την εκτίμηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας και τη δική μου προσωπικά, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν επαγγελματιών, καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιών, αναφορικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της άγρας πελατών (κράχτες καταστημάτων), το οποίο παρουσιάζεται στις τουριστικές περιοχές του Νομού μας, κατά κύριο δε λόγο στα εστιατόρια που λειτουργούν στην παραλία του Νυδριού και αμαυρώνει την εικόνα του νησιού μας.

Είναι γνωστά τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε συγκεκριμένους χώρους, όπως π.χ. σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε λιμάνια, κτλ. με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αρνητικότατη εικόνα της περιοχής μας στους επισκέπτες, η οποία φανερώνει την έλλειψη επαγγελματισμού εκ μέρους των επιχειρηματιών.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, γιατί εκτός των προαναφερθέντων θίγει και τα συμφέροντα πολλών ευσυνείδητων επαγγελματιών, οι οποίοι πέφτουν θύματα του αθέμιτου ανταγωνισμού, βεβηλώνει την εικόνα των επιμέρους προορισμών και προσβάλλει τη γενικότερη αισθητική της περιοχής.

Φρονούμε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα επιβάλλεται πάση θυσία να εκλείψουν και να καταστεί σαφές ότι το κύριο μέλημα κάθε  επαγγελματία πρέπει να είναι η διαφοροποίηση και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η επί ίσοις όροις λειτουργία του συνόλου των επιχειρήσεων.  Σε περίπτωση, ωστόσο, που δεν ευαισθητοποιηθούν οι επαγγελματίες, τότε το Επιμελητήριο μας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Δημοτική Αστυνομία) θα αναγκαστεί να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2160/93 άρθρο 4 παρ. 3, Ν. 2636/98 άρθρο 27 παρ. 2, Ν. 3498/2006 άρθρο 53), η οποία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Ι. Δουβίτσας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη για τον Τουρισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 29 Φεβρουαρίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         Τηλ: […]

Ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι εκ μέρους της διοίκησης του φορέα καταβάλλονται προσπάθειες για την ενεργοποίηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *