Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΑΡΣΕΝΗ: Ο Δήμαρχος Ιθάκης ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση εξόδων παράστασης του, 80,000 €

ΤΑ 80.000 €!!! ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ!!

Διάβασα την είδηση ότι ο Δήμαρχος Ιθάκης ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση εξόδων παράστασης του, 80,000 € !!!! (Ογδοήντα χιλιάδων ευρώ, αν δεν το διαβάστε καλά). Κατ αρχάς νομίζω πως είναι..λίγα μπροστά στις τεράστιες επενδύσεις που εξασφάλισε με τα ταξίδια του στο εσωτερικό και εξωτερικό ιδιαίτερα….. από τη Ρουμανία όπως είχε υποσχεθεί. Αλλά το σοβαρό ζήτημα που μπαίνει στη συνείδηση όλων μας δεν είναι μόνο το ασύλληπτο για το Δήμο μας ζητούμενο ποσό για έξοδα μετακίνησης και διαμονής που πρέπει όχι μόνο να καταψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να καταγγελθεί!! ( Με το «Καλλικράτη» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν και αυτοί την ίδια ποινική και αστική ευθύνη).

Είναι η εξαπάτηση που διέπραξε σε βάρος του λαού της Ιθάκης όταν δήλωνε προεκλογικά, (Εφημερίδα, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ, 9/2010).

α) «Τον μισθό μου θα τον χαρίσω προκαταβολικά στο Δήμο», κι όμως τον εισπράττει κανονικά έξη μήνες τώρα!!!

β) «Προσωπικά θα αναλάβω τις μελέτες εκτέλεσης έργων που έχει ανάγκη η Ιθάκη». Ν μας πει πόσες και ποιες μελέτες πλήρωσε από την τσέπη του που έχουν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία απολύτως!!!

γ) Ακόμη να μας πει με ποιο τρόπο πληρώνεται ο σύμβουλός του, τέως Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Αττικής, που ουσιαστικά διοικεί το Δήμο Ιθάκης και που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πλήρη άγνοια!!!

Ερωτώ επίσης από περιέργεια πόσες ημέρες έχει απουσιάσει ο Δήμαρχος από την έδρα του και για ποιο λόγο, από την μέρα που ανέλαβε κι αν υπάρχει έγκριση των απουσιών του από το Δημοτικό Συμβούλιο!! Χωρίς έγκριση από το ΔΣ δεν μπορεί να εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου!!

Ύστερα από το σκάνδαλο των εθελοντών που διορίστηκαν, ύστερα από το κάζο του κτηματολογίου, το νέκρωμα του κτιρίου του Δημαρχείου, την διακοπή του έργου της αφαλάτωσης, τις κατατμήσεις έργων, το γκρέμισμα της πλατείας «που ακόμη γκρεμίζεται» (!) και τέλος στην απαράδεκτη επιστολή του για να πάει το Φέρυ Μποτ στον Πίσω Αετό και πολλά άλλα που όλα μαζί είναι το πολιτικό σκέλος της τραγικής πολιτικής του στο Δήμο Ιθάκης, νομίζω πως ήρθε πια η ώρα να ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος τι συμβαίνει με την νομιμότητα της υποψηφιότητας του, όσον αφορά το ποινικό του μητρώο.

Ακούγονται πολλά μήνες τώρα, διάφορες φήμες που δεν βοηθούν την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού μας που έπαψε να περπατάει, ούτε το αξίωμα του Δημάρχου, αλλά ούτε και τον ίδιο ως πρόσωπο που τιμήθηκε από τη πλειοψηφία του Θιακιού λαού.

Αν υπάρχει πράγματι πρόβλημα και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση είτε από άγνοια, είτε από παρεξήγηση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους και την υποψήφια του δεν ήταν νόμιμη, το καλύτερο για όλους και για την ΙΘΑΚΗ πρωτίστως, που λέει ότι αγαπά, είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.!!! Εάν δεν υπάρχει, χρειάζεται η κατηγορηματική του δήλωση προς τους Ιθακησίους, ότι όλα είναι συκοφαντίες και βέβαια «SKRIPTA MANENT» ως απόδειξη της δήλωσης.!!

Εν πάση περιπτώσει η θολούρα που επικρατεί σήμερα στο νησί μας πούναι χωρισμένο στα δύο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η ο κ. Κασσιανός είναι παραβάτης του νόμου και πρέπει ο αρμόδιος κρατικός Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος-Ιονίων Νήσων να τον κηρύξει έκπτωτο, η ο κ. Κασσιανός είναι αθώος και καθαρός άρα μπορούσε νόμιμα να θέσει υποψηφιότητα Δημάρχου. Σήμερα δε θα έκανε τα καθήκοντα του χωρίς να αμφισβητείται από κανέναν.

Σ αυτή την οικονομική και κοινωνική δύσκολη ώρα που περνάει η χώρα, οι θεσμοί θα πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του νησιού μας !!!!

ΙΘΑΚΗ, 14-6-2011

ΚΑΘΑΡΑ & ΞΑΣΤΕΡΑ & ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Τ. Δήμαρχος Ιθάκης 1975-1995

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *