Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ!

Αυτό που συμβαίνει στο νησί της Ιθάκης επί Δημαρχίας Γιάννη Κασσιανού δεν είχε προηγούμενο μεταπολεμικά. Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα του αξέχαστου Δημάρχου Νικολάου Κολυβά. Ο γιατρός Κολυβάς εάν διαπίστωνε οποιαδήποτε σπατάλη εις βάρος του ιδρώτα του Θιακού λαού θα καταψήφιζε τα αδικαιολόγητα ταξίδια του σημερινού Δημάρχου και τις παρασιτικές έμμισθες θέσεις που έχει δημιουργήσει. Και ανέφερα τον Δήμαρχο Κολυβά γιατί είναι το πρότυπο του σημερινού Δημάρχου, έργα πνοής και με την βοήθεια όλων μας, που θα πρέπει δηλαδή να βάλουμε το χέρι βαθιά στην άδεια τσέπη. . Τώρα φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε, γιατί τα παπαγαλάκια του Δημάρχου, κάποια πολιτικά η α-πολίτικα χαϊβάνια, αλλά και σύγχρονοι εραστές του χρήματος, διακωμωδούν τους προηγούμενους Δημάρχους, στους παραλιακούς καφενέδες και τα ταβερνεία, αλλά και κάποιοι νεόκοποι – νεόφερτοι δημοσιογράφοι εκ «Ασίας» καταγόμενοι.

Ο Δήμαρχος πρόκειται να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης, να του καταβάλλει ο Δήμος 80.000€ για τα ταξίδια που έχει κάνει τους πέντε μήνες της θητείας του! Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν ρωτηθεί για τις ημερομηνίες που ταξίδεψε, σε ποια μέρη ταξίδεψε, από που πήρε την άδεια, ποιο ΔΣ τον εξουσιοδότησε και ποιος ήταν ο λόγος των ταξιδιών του. Το αστείο είναι αν καταβληθούν που θα βρεθούν, όχι μόνο αυτά, αλλά και τα άλλα που θα χρειαστεί μέχρι το τέλος της θητείας του. Πάντως στον προϋπολογισμό του Δήμου για «Έξοδα κίνησης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων και με Κωδικό 00.6421υπάρχουν μόλις 4.824,00 €.

Καλά θα μου πείτε ότι θα γίνουν τέτοιες ερωτήσεις σε ένα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ Δήμαρχο που μετά από 36 χρόνια περιπλάνησης «αποφάσισε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής στο Θιάκι και γι αυτό θέλει να ζήσει σ ένα Θιάκι… Καθαρό-αντάξιο του ονόματός του στο κόσμο-χωρίς τη μικροκομματική μιζέρια. Εξάλλου οι μέχρι σήμερα οι δωρεές του σε τρείς Δήμους, ανέρχονται σε περίπου 20.000.000 €». Ειλικρινά αναρωτιέμαι 20 εκ. ευρώ, σε Δήμους χωρίς ταυτότητα, ώστε να δούμε και εμείς σε τι έχει προτίμηση ο κ. Κασσιανός στις δωρεές του στη ΤΑ. Εξάλλου θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε τη διάρκεια των δωρεών για να δούμε τη χρόνος χρειάζεται για την ολοκλήρωση των έργων που θα προχωρήσει άμεσα και στη διάρκεια της τόσο σύντομης θητείας του στο Δήμο Ιθάκης).

Όμως άκουσα… ότι του είπαν το φλιτζάνι και ότι ο σημερινός Δήμαρχος «μεγάλη πόρτα» θα διαβεί και στα χαρτιά «λεφτά τον περιμένουν». Οτιδήποτε βγει αληθινό σε φλιτζάνι και χαρτιά το τέλος της θητείας του Δημάρχου Ιθάκης θα είναι ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ εξ αιτίας της κακής διοίκησης, της κακοδιαχείρισης και της αλόγιστης σπατάλης των χρημάτων από τον ίδιον. Αυτή η «προίκα» που έδωσαν στον κ. Κασσιανό οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τα Δημοτικά Συμβούλια, τον κάνει να είναι ο μόνος Δήμος του νομού που δεν άφησε χρέη. Η προίκα που του άφησαν ήταν περίπου 2,5 εκ € σε αντίθεση με διπλανούς Δήμους που άφησαν χρέη σε τράπεζες, σε εργολάβους και προμηθευτές αρκετά εκατομμύρια ευρώ και τα ταμεία άδεια. Προεκλογικά κατηγορούσε τους πρώην Δημάρχους –πλην Βασιλόπουλου- ότι πήγαν το νησί πίσω πολλά χρόνια και μετεκλογικά ότι θα πρέπει «να το βουλώσουν και να εξαφανιστούν». Μάλιστα με τη προτροπή φίλου σας, αποτυχημένου πολιτευτή, θα φέρνατε ορκωτούς λογιστές (πόσους τον αριθμό) να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά του Δήμου Ιθάκης τα τελευταία 20 χρόνια. Φυσικά ένας ήρθε και τον έφερε ο Καλλικράτης και όχι εσείς. Να σας θυμίσω ότι παλιότερα ήρθαν κι άλλοι μετά από ανώνυμες καταγγελίες και τι βρήκαν, μάλλον σας ενημέρωσαν αλλά δεν συμφέρει ούτε εσάς αλλά ούτε τα μασκαρεμένα παπαγαλάκια και τους άλλους τους γρυλιάκηδες-καμία σχέση με τον γνωστό κ. Γρυλάκη μιας άλλης εποχής.

Από τη πρώτη μέρα της θητείας σας αρχίσατε την κακοδιαχείριση , τις παρατυπίες, τις υποσχέσεις τις παράνομες προσλήψεις επονομάζοντας τους εθελοντές των 400, 600, 1000€ …..και την ανοργανωσιά σας. Αυτό είναι το «νοικοκύρεμα του Δήμου», αυτή είναι η «σωστή διαχείριση» που θα κάνατε κ. Δήμαρχε. Καταγγελθήκατε στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο, ο οποίος σας έστειλε επιστολές που σας ζητούσε για μεν τις δύο καταγγελίες να απαντήσει το ΔΣ και στη Τρίτη κατευθείαν δική σας απάντηση στον κ. Αποστολόπουλο. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες και οι επιστολές ούτε ήρθαν προς εξέταση –πρόεδρε του ΔΣ παρανομείς- αλλά μόνο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης και μάλιστα με απαράδεκτο τρόπο, αφού βάλατε επικεφαλίδα «ΝΑ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» λες και η ιστοσελίδα του Δήμου είναι για να λειτουργεί μόνο αντιπολιτευτικά από εσάς. Και εδώ ήθελα να σας ρωτήσω κ. Αποστολόπουλε οι υπηρεσίες σας δεν έχουν την ευαισθησία να εξετάσουν αν πήραν απάντηση στα ερωτήματα των καταγγελλόμενων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιθάκης σας επισκέφθηκε στις 3/5 στο γραφείο σας κ. Αποστολόπουλε, η συνάντηση είχε κατ’ αρχάς εθιμοτυπικό χαρακτήρα γνωριμίας, όπως αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου, όμως η συζήτηση επεκτάθηκε σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και τέθηκαν οι βάσεις περαιτέρω συνεργασίας.

Στην συνάντηση ο κ. Κασσιανός σας περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ανέφερε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο ο σχεδιασμός μιας σειράς έργων, όπως η υλοποίηση βιολογικού καθαρισμού, η δημιουργία πεδίου προσγειώσεως ελαφρών αεροσκαφών, η κατασκευή υδατοδεξαμενής (βρήκατε μια μελέτη 25 χρόνων, ανεφάρμοστη τότε-άχρηστη τώρα), η χωροθέτηση μιας μικρής Βιομηχανικής Περιοχής, η κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων κ.ά.

Και εσείς τον ενθαρρύνεται να προχωρήσει στη σύνταξη ώριμων μελετών, ώστε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων που θα θέσουν την Ιθάκη σε αναπτυξιακή τροχιά.!!!!!! Καλές και οι αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά για το πάπλωμα κουβέντα….

Σε καιρούς χαλεπούς, που είναι άγνωστο αν ο Δήμος θα έχει χρήματα για να πληρώσει ακόμη και τους υπαλλήλους του, αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα της λειτουργίας του εσείς προχωράτε σε έργα βιτρίνας που τα περισσότερα δεν θα υλοποιηθούν. Ψηφίσατε Δήμαρχος και πλειοψηφία, ένα προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα που απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα (κτηματολόγιο, χωροταξικό, αεροδρόμιο, ΒΙΠΕ, προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, μαρίνα κα. Ακόμη και επισκευή του Δημαρχείου που θα στεγάσετε μέσα μόνο το γραφείο σας και χώρο υποδοχής ξένων…. Καλά λένε κάποιοι ότι τη καλοκαιρινή περίοδο θα έχουμε επισκέψεις επενδυτών κατά πλειοψηφία Άραβες, Εμίρηδες, Αμερικανούς και Ρώσους.

Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε μερικά, ούτε και την ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου… και θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι-πάλι θα μας φταίνε οι Κεφαλλονίτες !!! Εξάλλου στις αρχές του χρόνου διατυμπανίζεται ότι αύριο ξεκινάει το Κτηματολόγιο, στις 15/1 θα γκρεμίζατε τη πλατεία και θα την ξαναφτιάχνατε με μάρμαρο, Θα απαγορεύατε την κυκλοφορία και την στάθμευση στο παραλιακό δρόμο, εσείς είστε ο πρώτος σταθμεύεται εκεί που θα απαγορεύσετε. Με σπασμωδικές κινήσεις και σκέψεις έχετε χρεώσει το Δήμο με αρκετές χιλιάδες ευρώ, χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία και τώρα πιέζεται τους υπαλλήλους να παρανομήσουν μιας και για όλα αυτά θα πρέπει να ακολουθηθεί η πάγια και νόμιμη διαδικασία που ισχύει στα έργα και στις προμήθειες. Δεν έχω ακόμη καταλάβει γιατί όταν ακούτε για νομιμότητα και διαδικασίες σας πιάνει κάτι, ιδιαίτερα στα ΔΣ, σηκώνεστε από την καρέκλα και πάτε μια βολτίτσα μέχρι να σας περάσει. Επίσης έχετε το ευγενές προτέρημα να βρίζεται δημοσίως, να λέτε ψέματα, να αμφισβητείται γεγονότα, να παραποιείτε καταστάσεις, να υπόσχεστε και μετά να τα παίρνετε πίσω και άλλα πολλά. Αχρείαστα νάνε…

Και επειδή δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, αν και ξέρω ότι θα με γράψετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Δεν είσθε και ο πρώτος και μοναδικός, γιατί γραμμένο με έχει και ο πρόεδρος του ΔΣ που δεν μου δίνει το λόγο στα Δημοτικά Συμβούλια μιας και δεν θέλει έναν επιπλέον Σύμβουλο.

Και θα κλείσω με μισθούς και συμβάσεις αλλά και ταξίδια χωρίς άδεια και με έξοδα απαράδεκτα!! Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει ο Δήμαρχος θέμα για ψήφιση οδοιπορικών εξόδων του και όχι παραστατικών, όπως έχει γραφτεί στη πρόσκληση του ΔΣ, για το πρώτο πεντάμηνο του 2011, ποσό 80.000€. Αν συνεχίσει να ταξιδεύει και να διαμένει σε ακριβά ξενοδοχεία τότε στις 80.000 προσθέσετε άλλες 100.000€ -χωρίς να είναι μέσα τα πετρέλαια του σκάφους- τότε θα περάσουμε καλά. Μάλιστα σε κάτι συναντήσεις άνευ ουσίας στη Κεφαλονιά πήγαινε στη Σάμη με το σκάφος του, οπότε μεταξύ σοβαρού και αστείου σε κάποιο τελευταίο ΔΣ είπε, απευθυνόμενος σε όλους που ήσαν στην αίθουσα του ΜΚΙ, ότι μας κάνει και «χάρη» που δεν χρεώνει στο Δήμο τα πετρέλαια. Τότε όλοι οι Σύμβουλοι πάγωσαν και ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια. Η συνέχεια πάντως θα δοθεί στο ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως από το απόγευμα ήδη άρχισε το πράγμα να γίνεται κρίσιμο.

Διερωτώμαι τόσα ταξίδια και συναντήσεις δεν άκουσα τι καλό μας φέρνει. Προεκλογικά και μετεκλογικά 2-3 μήνες ισχυριζόταν μάλιστα με στόμφο ότι τα παραστατικά των δικών και των δύο Αντιδημάρχων, δεν θα τα παίρνουν, θα διατίθενται για τη σύνταξη μελετών και αργότερα δηλώνει σε εφημερίδα της Κεφαλονιάς 6/1 ότι θα ιδρύσει «Ταμείο Δωρεών» η αντιμισθία Δήμαρχου (42.170€) και οι αντιμισθίες πρόεδρου ΔΣ (16.866) και των δυο αντιδημάρχων 59.030€, θα κατατίθενται εκεί.!!!

Μόνο που εσύ Δήμαρχε και η υπόλοιποι τα πήρατε κανονικότατα και καλά κάνατε. Και μην μου πείτε κ. Κασσιανέ ότι τα πήρατε για να πληρώσετε «μαύρα» όπως είπατε σε προηγούμενο ΔΣ. Επίσης οι δυο Ειδικοί Σύμβουλοι (η μία είναι η αδελφή του) παίρνουν και οι δύο 55.000€, (φωτογραφικές οι προκηρύξεις, άφαντες οι δημοσιεύσεις τους και άγνωστα τα καθήκοντα τους). Εδώ να συμπληρώσω, αξίζει το κόπο, ότι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο αναγκασμένος να βρείτε λύση και να δικαιολογήσετε την παραμονή της «εθελόντριας» αδελφής σας από την 1η του Γενάρη, μιας και ήταν το μάτι και το αυτί σας σε ότι αφορούσε την παρακολούθηση των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεν δουλεύουν, αλλά και την εξυπηρέτηση του Δημότη. Όταν το θέμα αυτό συζητιόταν έντονα αναγκάστηκε να βρει λύση, απευθυνόμενος λοιπόν στους συμβούλους της Αντιπολίτευσης, ρώτησε… «τι έχετε με την αδελφή μου», σαν να είχε η αντιπολίτευση κάτι μαζί της, αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι την γνώριζαν, «πως θέλετε να την πάρω στο Δήμο, σαν εθελόντρια η με μισθό». Όταν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης είπαν με νόμιμο τρόπο-ήδη είχε αρχίσει να εκνευρίζεται, απαντάει λοιπόν προς χάριν της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ… «θα την πάρω σαν Ειδικό Σύμβουλο». Και φυσικά σαν σύμβουλο, Παιδείας παρακαλώ, λες και οι ανάγκες το Δήμου Ιθάκης, χρειάζονταν Σύμβουλο Παιδείας, ήταν βλέπεις εκπαιδευτικός και πέρα για πέρα απαραίτητη αφού κάποιοι την λένε Αντιδήμαρχο.!!! Τουλάχιστον δεν την πριμοδοτούσε να είναι σε εκλόγιμη θέση. Πως π.χ πως έκανε ο φίλος και κολλητός κ. Σαμαράς, Δήμαρχος Ξηρομέρου, έκανε την γυναίκα του Αντιδήμαρχο. Και επειδή εδώ το έχω, δεν μπορώ να μην το πω η συνεργασία τους είναι άψογη, πάει ο ένας και βλέπει τον άλλον και αντιστρόφως, αφού και οι δύο διαθέτουν σκάφος, πίνουν το ουισκάκι τους στο κατάστρωμα και συζητάνε πως θα έρθει το «λάστιχο» που θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό.!!!

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα έχουμε και Νομικό Σύμβουλο (30.000€), και δυο μελέτες αναπτυξιακές (?) γύρω στις 50.000€ (από εκεί μάλλον θα πληρωθούν κάποιοι που δεν θα μπορούν με άλλο τρόπο να πληρωθούν και γύρω στις 60.000 οι τέσσερεις εθελοντές κάνετε σούμα και τα ξαναλέμε!!!!! Δεν υπολόγισα το μισθό του Συμβούλου του με χαρτοφυλάκιο τον κ. Ταμπακίδη, πρώην Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων Αττικής αλλά και κάποιους που δεν το παίζουν «Εθελοντές» κατά συνείδηση και έχουν να πληρωθούν κάποιους μήνες.

Εντάξει, είπαμε να βολέψουμε τους κολλητούς μας αλλά όχι και έτσι. Πάντως υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθωθούν οι προκλητικές επιλογές και παρατυπίες του Δημάρχου Ιθάκης. Μια κομψή παραίτηση θα ήταν το ιδανικότερο. Μην ανησυχείτε, θα βρεθούν αρκετοί μνηστήρες. Αν δε γίνει, οι πολίτες του Δήμου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να δούνε και τα χειρότερα.

Φυσικά αν δεν προλάβει να χρεοκοπήσει ο Δήμος Ιθάκης όπως χρεοκόπησαν άλλοι…

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

ΥΓ.1. Ήμουν Δήμαρχος Ιθάκης τη περίοδο1994-2006, τίτλος που αποφεύγω να τον χρησιμοποιώ, εδώ όμως είναι αναγκαίος για να «δικαιολογήσω» τις παραπάνω σκέψεις και παρατηρήσεις, ότι δεν είναι για καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους.

ΥΓ.2. Συνειδητά το 2006 δεν ήμουν υποψήφιος και κατηγορηματικά δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος.

ΥΓ.3. Αλλοίμονο σε όποιον εκλεγεί Δήμαρχος την επόμενη θητεία, μιας και ο σημερινός Δήμαρχος θα είναι σύμφωνα με δηλώσεις του μόνο για τα επόμενα 3 χρόνια. Εκτός είναι τόσο δραστήριος και ο κυρίαρχος λαός θελήσει να το επανεκλέξει!!!

ΥΓ.4. Καλά τι σας έπιασε και θεωρείται ο Δήμαρχος Ιθάκης σπάταλος!!! Εμείς τον έχουμε δει μετά από συνάντηση κορυφής στη πλατεία του Αργοστολίου να ξεγελάει τη πείνα του με ένα πιάτο λουκουμάδες.

Αναρτήθηκε στο www.ithacanews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *