Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2022

O “Κανένας” καταληλότερος να κυβερνήσει…

Σε ποσοστό 38% οι Έλληνες πολίτες επιλέγουν να απέχουν από μια νέα εκλογική διαδικασία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του βαρόμετρου της Public Issue, που δημοσιεύει…
η «Καθημερινή της Κυριακής».

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν από ένα 23%, με το 55% των πολιτών να δηλώνει «κανένας».

Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% είναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, ενώ το 87% εκτιμά πως «κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση».

Επιπλέον, ένας στους τέσσερις πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει κάμψη.

Το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε η Ν.Δ. θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% θεωρεί πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 31%, έναντι 27% του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Ακολουθεί το Κ.Κ.Ε. με 11%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 8%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%.

www.zougla.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Ξαναχτυπά» το «Der Spiegel»

«Όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση του χρέους της» σημειώνει σε δημοσίευμά του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *