Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Έργα 185 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

Με στόχο την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή προϊόντα

Έργα συνολικού ύψους 185 εκατ. ευρώ αναμένεται να προκηρυχθούν τον επόμενο μήνα για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σκοπός των δράσεων που αναλαμβάνονται, είναι να καλύψουν μέρος της απώλειας εισοδήματος και του πρόσθετου κόστους που συνεπάγεται η συμμετοχή των γεωργών και κτηνοτρόφων στην βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Με στόχο βεβαίως, την προστασία των φυσικών πόρων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή προϊόντα και την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη.

Οι δράσεις εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα και απευθύνονται σε αγρότες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εφόσον αναλαμβάνουν για χρονικό διάστημα πέντε ετών να τηρούν τις ακόλουθες δεσμεύσεις:

Α) Εντάσσονται στον σύστημα της βιολογικής παραγωγής, τηρώντας το σύνολο των όρων και διαδικασιών που προβλέπονται από τον σχετικό κανονισμό (ΕΚ 834/2007)

Β) Συνάπτουν συμβόλαιο με εγκεκριμένο Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και προσκομίζουν στις ελεγκτικές αρχές βεβαίωση του Οργανισμού για την τήρηση των διατάξεων του κανονισμού

και Γ) Εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις , προδιαγραφές και τεχνικές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Επιπλέον, οι γεωργοί οφείλουν – στις αροτραίες καλλιέργειες τις οποίες καλλιεργούν βιολογικά για πρώτη φορά- να θέτουν σε αγρανάπαυση το σύνολο της έκτασης του αγροτεμαχίου τουλάχιστον μια φορά κατά το πρώτο ή δεύτερο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων.

ΠΗΓΗ:news beast.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights