Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Ωραίος αχταρμάς οι “Αγανακτισμένοι”

Δε χρειάζεται να πεις τίποτα,ούτε να σχολιάσεις. Απλά κάνε κάτι. Κατέβα και δώσε το παρόν σαν άτομο. Αλλιώς μην κριτικάρεις, μη σχολιάζεις του στυλ, ποιοι να ναι τώρα αυτοί: Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, χαβαλέδες, κομπλεξικοί έλληνες που ζηλεύουν τους ευρωπαίους.

Δεν κατέβαινες στις οργανωμένες πορείες ..

γιατί φοβόσουν τα επεισόδια. Δεν κατέβαινες κάτω από την ομπρέλα κανενός σωματείου, συνδικάτου. Δε θέλεις λες, καμμιά κομματική ομπρέλα να σε κατευθύνει. Αλλά πάλι έχεις ενδοιασμούς γιαυτό το ανακάτεμα ατόμων που ξεφύτρωσε στην πλατεία Συντάγματος στις 25 Μαίου και λέει να εγκατασταθεί. Εχουν όμως στόχο. Ζητούν ένα και μοναδικό. Να φύγουν όσοι υπέγραψαν συμφωνίες δανεισμού με όρους τοκογλυφικούς, ένα μόρφωμα διεθνών συμφωνιών που αποτελεί σοβαρή απειλή κατά της Ελλάδος.

Αχταρμάς λες ότι είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες. Και σιγά αν φύγουν οι υπερασπιστές του μνημονίου ποιοι θα έρθουν; Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ακόμα δεν έχεις πάρει απόφαση.

Τι θες τελικά να μείνεις σπίτι σου και να μην σ ενοχλεί κανείς;Τι θες τελικά; Να μαζέψεις τα χρήματά σου και να πας ένα ταξιδάκι στην Ελβετία να τα κρύψεις στις εκεί τράπεζες και να ποντάρεις απ έξω σε άλλα στοιχήματα;

Μήπως είσαι από αυτούς που βλέπουν την Ελλάδα μόνο για τζογάρισμα;

Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ …ΟΥΣΤ. Αυτό λένε όλοι κάθε βράδυ. Ποιό χρέος να ξεπληρώσουμε; Το προίόν της εξαπάτησης; Ποιούς όρους να σεβαστούμε τους αντισυνταγματικούς και τοκογλυφικούς; Ποια συμφωνία δανεισμού; Αυτή που καταργεί θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα που απολαμβάνουν διεθνούς και εσωτερικής συνταγματικής προστασίας; Αυτές οι συμφωνίες δανεισμού που αλλοιώνουν και καταργούν τα ατομικά δικαιώματα παραβιάζοντας το ελληνικό σύνταγμα θεμελιώνουν ποινική ευθύνη και το αδίκημα επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης γράφει ο ποινικολόγος Ανδρέας Αναγνωστάκης. Οι ίδιες συμφωνίες συνιστούν επιμένει ανατροπή των αρχών του Ευρωπαικού και Διεθνούς δικαίου. Γεννάται επιτακτική υποχρέωση στις ηγεσίες της Ελλάδος και των λοιπών μελών της ΕΕ να καταργήσουν τέτοιους όρους τέτοιων συμφωνιών δανεισμού.

Πάρτε τα από τον τσάρο τα χρέη έλεγαν στη Ρωσία. Πάρτε τα από τις τράπεζες μπορούμε να πούμε εμείς οι αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι πολίτες.
Για μια φορά έστω, μη σχολιάσεις πριν το ζήσεις. Κατέβα, μπερδέψου στο πλήθος, εκφράσου όπως θες, νοιώσε τα συναισθήματα, πάρε θέση, απαίτησε, στην τελική οφείλεις να εκτεθείς στην ιστορική στιγμή που ζούμε στη χώρα μας. Η ευθύνη είναι ατομική πια.

Πηγή: www.vetonews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έφτασε η ώρα της κρίσης

του Αριστείδη Δάγλα Μεσούντων των  «χειρουργικών επεμβάσεων», σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής και μάλιστα χωρίς αναισθητικό, προέκυψε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *