Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαΐου 2020

Έλεγχος σχολικών κτιρίων και στην περιφέρεια Επτανήσων

«Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων συνεχίζει την έως σήμερα επιτυχή πορεία προσεισμικών ελέγχων με εξέταση επιπλέον 4.200 σχολικών μονάδων – περίπου 9.000 στατικά ανεξάρτητων κτιρίων – τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο 1960-1986».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Ταλιαδούρου. Η υπουργός διευκρινίζει ότι το νέο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει δίνοντας προτεραιότητα σε δήμους της χώρας που ανήκουν σε ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας, θα υλοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό της ΟΣΚ ΑΕ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος έχει επισημάνει ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου των σχολείων, ο οποίος είχε ξεκινήσει το 2004. Ο κ. Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, υπενθυμίζει ότι είχε συσταθεί Επιστημονική Επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε κάθε μήνα, με καθηγητές από τα πέντε Πολυτεχνεία της χώρας, καθώς και εκπροσώπους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Προτεραιότητα, όπως έχει υπογραμμίσει ο βουλευτής, είχε δοθεί στον αντισεισμικό έλεγχο 4.700 σχολείων τα οποία είχαν κατασκευαστεί προ του 1959, χωρίς αντισεισμικό κανονισμό, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτίρια της Περιφέρειας των Επτανήσων, λόγω της μεγάλης σεισμικής επικινδυνότητας.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

 

Σχετικό (05-04-2011):

Προσεισμικοί έλεγχοι σε 4.200 σχολικές μονάδες

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *