Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Γιώργος Φίλιππας: Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν έγινα κατανοητός

Τι απάντησε ο τ. Αντιδήμαρχος Λευκάδας στο facebook για το δημοσίευμα του meganisinews

Giorgos Meganisinews Η παρέμβασή μου ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ αφορά την ποσοτική κατάσταση του υπόγειου υδάτινου συστήματος της περιοχής που ΗΔΗ βρίσκεται στο ΚΟΚΚΙΝΟ σύμφωνα με την Αναθεωρημένο Σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής κλπ κλπ (EL04) (στην τέταρτη έκδοσή του της 30/09/2023)
Τώρα αν δεν γίνεται κατανοητό που μέσα σε τρία λεπτά έπρεπε να θέσω τα ερωτήματα και φυσικά χωρίς απάντηση από την δημοτική αρχή να συνεχίσω την σκέψη μου μπορούσες πριν το σχολιασμό (άκου ευθεία επίθεση!!!) να με ρωτήσεις.
Θα μου επιτρέψεις εδώ να παρατηρήσω, μιας και προθυμοποιείσαι να μας ενημερώσεις και αναφέρεσαι στην επένδυση των 5000000 κλπ κλπ επι δημαρχίας Παύλου, ότι πέφτεις στην λογική που και κάποιοι από δω βλέπουν και τονίζουν, δυστυχώς, των είκοσι ψωροχιλιάρικων ευρώ… Προσωπικά θεωρώ ότι οι δήμοι μας ούτε χάνουν ούτε κερδίζουν από το ποσό αυτό…ΔΕΝ είναι ζήτημα χρημάτων
Η ουσία είναι ότι, αν πρέπει να αντλούνται 150000μ3 το χρόνο και αντλήθηκαν 400000μ3, έχουμε μίαν επιβάρυνση που οδηγεί ΜΟΙΡΑΙΑ στην υφαλμύρινση ή, στην καλύτερη και προσωρινά περίπτωση, στην συνεχή αύξηση του βάθους άντλησης..
Και όπως καταλαβαίνεις, τότε το πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενοι είναι νερό και για το Μεγανήσι, και για το Νυδρί, και το Περιγιάλι και το Μεγάλο Αυλάκι και την Παλιοκατούνα και το Βλυχό… (και για την μαρίνα του Βλυχού….)
Όσον αφορά τον ΣΚΟΡΠΙΟ, αφ’ ενός έχει αναφερθεί πολλές φορές και στο συμβούλιο και σε συναντήσεις, [έχουν ζητηθεί στοιχεία που δεν έχουμε ακόμα, παρα το ότι επαναλελειμένως έχει τεθεί το ζήτημα στο Δημοτικό συμβούλιο (ερωτήσεις Αλέκου Βεροιώτη κλπ)] αφ΄ ετέρου η πληροφόρηση του δημοτικού συμβουλίου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο (κ Σκληρό) ότι ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ εφαρμόζει αφαλάτωση στο νερό που αντλεί τώρα… (παρα το ότι το θεωρώ ακραίο από τώρα να πραγματοποιείται αλλά μπορεί εφ’ όσον αναφέρεται δημόσια) τι περισσότερο θα μπορούσα να προσθέσω;
Αν το ερώτημά σου έχει να κάνει με ποια η δική μου θέση, μάθε ότι η σκέψη και ο φόβος μου έχει να κάνει με όλες τις απολήψεις και όλων των μορφών ιδιωτικές και δημόσιες…
Την αναφορά σου στην πολιτική μου παρέα, αγνοώ που με χώρεσες, την αντιπαρέρχομαι . Μάλλον λανθασμένη εικόνα έχεις αλλά ως δημοσιογράφος που – φαντάζομαι – παρακολουθείς δημόσιες τοποθετήσεις θα έπρεπε να γνωρίζεις, ίσως….
Αντιπαρέρχομαι και όποιον σχολιασμό αφορά την περίοδο 14-19, δεν είναι του παρόντος. Μόνο μια διευκρίνιση, συνεργαζόμενοι υπήρξαμε τότε και στις συνεργασίες δεν πάνε όλα πάντα καλά …….
Το δικό μου σχόλιο για την συγκεκριμένη απάντηση:

Giorgos Meganisinews

Γιώργος Φίλιππας Καλημέρα, ο τόπος, ο τρόπος και ο χρόνος της παρέμβασής σας ήταν το λιγότερο μη κατάληλος. Τα σχέδια διαχείρισης νερού εφευρέθηκαν για να εργαλειοποιηθούν ώστε να οδηγηθούμε στην πλήρη εμπορευματοποίηση και στον έλεγχο ενός αγαθού που θα έπρεπε να παρέχεται εντελώς δωρεάν, δεν υπάρχει καμία διάθεση για έλεγχο κυρίως στα επενδυτικά funs που αλωνίζουν την χώρα, τις ενστάσεις σας θα έπρεπε να τις είχατε εκφράσει νωρίτερα και με αφορμή την επένδυση στην Μαρίνα του Βλυχού.Δημιουργήσατε ίσως άθελά σας ζήτημα στις δύο κοινωνίες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα , παρά μόνο φτώχεια ! Δεν αναφερθήκατε σε επενδύσεις με την γενίκευση του γεωγραφικού προσδιορισμού, είπατε το Μεγανήσι, επομένως κι εγώ κι ο κάθε Μεγανησιώτης. Εγώ θα δημοσιεύσω την απάντησή σας, που με ικανοποίησε εν μέρει.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights