Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Φορτώνουν την πολιτική τους ευθύνη για την ανεπάρκεια νερού στην Λευκάδα στην γεώτρηση στο Κολώνι

Οι ενιστάμενοι τοπικιστές της Λευκάδας

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης της Λευκάδας “‘Ολοι μαζί για την Λευκάδα” κ. Ευάγγελου Θερμού   στις 28 Ιουνίου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 στο δημοτικό κατάστημα στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), δ/νση: Αντ. Τζεβελέκη & Υποσμ. Κατωπόδη, που θα πραγματοποιηθεί δημόσια, ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2024, δια ζώσης

Κύριε Δήμαρχε, αρμόδιος διαχειριστής της γεώτρησης στη θέση Κολώνι της κοινότητας Βαυκερής ποιος είναι; Όταν η γεώτρηση αυτή σκοπό έχει να αρδεύει την περιοχή αυτή  χρησιμοποιείται για αυτό τον σκοπό;

Είναι απορίας άξιο που ο κ.Θερμός  δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας που έχει υπογράψει ο δήμος Μεγανησίου με τον δήμο Λευκάδας , όντας μέλος της Δημοτικής Παράταξης που υπέγραψε την εν λόγω συμφωνία. Η επαναφορά του ζητήματος στην σημερινή συγκυρία μόνο εντάσεις, σύγχυση κι εντυπώσεις  μπορεί να προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες σε μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν διαχρονικά τους διατελέσαντες κι εν ενεργεία αιρετούς.

Η άμεση ή έμμεση αναφορά στην μοναδική γεώτρηση από την οποία υδρεύεται το Μεγανήσι, αποτελεί ευθεία επίθεση στα ζωτικά συμφέροντα ενός νησιού που τηρεί στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα, διαχειρίζεται με σύνεση και σεβασμό το νερό, έχει επενδύσει στο εσωτερικό δίκτυο αλλάζοντας το εξ ολοκλήρου, έχει δημιουργήσει ταμιευτήρες νερού κι εντέλει έχει αποδεσμεύσει επί της ουσίας το δίκτυο από τις πηγές του Λούρου, αφήνοντας την Λευκάδα να διαχειριστεί την συνολική ποσοτητα νερού.

Και είναι απορίας άξιο όταν για πολλοστή φορά εγείρεται θέμα για την γεώτρηση που υδρεύει το Μεγανήσι και τον γηραιό πληθυσμό του , την  ίδια στιγμή που το νερό γεωτρήσεων σε διάφορες περιοχές της Λευκάδας υπερχειλίζει  και την ίδια στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι που ανοίγουν αυτές τις συζητήσεις “ποιούν την νήσσαν”  για τρεις γεωτρήσεις  ίδιας δυναμικότητας που φεύγουν από  την ίδια περιοχή  προς την ματαιωμένη επένδυση του Σκορπιού και χωρίς κανένα αντίτιμο για την Λευκάδα!

Το πρόβλημα στην Λευκάδα δεν είναι ότι δεν έχετε νερό , γιατί κάποιος το στερεί, το πρόβλημα στην Λευκάδα το έχετε γιατί τόσα χρόνια κλείνετε τα μάτια στις κλοπές και δεν έχετε συντηρήσει το εσωτερικό σας δίκτυο. Και τόνους νερό να σας στέλνει ο Λούρος, το δίκτυο σας δεν έχει την φέρουσα ικανότητα να το διαχειριστεί, θα βγάζει συνέχεια ζημιές.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights