Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Με εξαμηνίτες από το 2020 προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Με τηλεϊατρική προσπαθούν να καλύψουν τα κενά και στο Μεγανήσι

Ήταν 3 Αυγούστου του 2020 που με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid  είχαμε την πρώτη ανακοίνωση ( δείτε εδώ)

“Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας λόγω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 καθώς και για την κάλυψη αναγκών του σε προσωπικό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με έναν (1) ιατρό ειδικότητας ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ, με έναν (1) ιατρό ειδικότητας ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ και με έναν (1) ιατρό ειδικότητας ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, με καθεστώς έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και για χρονικό διάστημα δύο μηνών.”
Επίσης παράλληλα η είδηση για τα πρώτα απογευματινά ιατρεία είδε το φως της δημοσιότητας για την Λευκάδα , πάλι μέσω του meganisinews εδώ τον Φεβρουάριο του 2023

Έρχονται και ιδιωτικά χειρουργεία  εντός  του Νοσοκομείου για τους  εύπορους ασθενείς που θέλουν να παρακάμψουν την αναμονή

Σύμφωνα με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ εγκρίθηκε η

Ένταξη του Μαιευτικού-Γυναικολογικού και του Ορθοπεδικού Ιατρείου στην Ολοήμερη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

Πιο αναλυτικά εγκρίθηκε η  ένταξη σε καθεστώς ολοήμερης λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος υπό την ευθύνη του ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας με βαθμό Επιμελητή Α’ και του  επικουρικού ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας, μια φορά την εβδομάδα κάθε Τρίτη απόγευμα.

Η ένταξη του Ορθοπεδικού ιατρείου στην ολοήμερη λειτουργία υπό την ευθύνη του ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ ειδικότητας Ορθοπεδικής με βαθμό Επιμελητή Β’, του  ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ ειδικότητας Ορθοπεδικής Χειρουργικής με βαθμό Επιμελητή Β’ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, με τη δυνατότητα διενέργειας ιατρικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργία των ανωτέρω Τμημάτων με σκοπό :

  1. Την προσβασιμότητα του πολίτη σε υπηρεσίες υγείας, πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του Νοσοκομείου,

  2. Την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών, 3.Την εξοικονόμηση πόρων,

4.Την αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού.

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, φέρει την ευθύνη εφαρμογής των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής και στελέχωσης της ολοήμερης λειτουργίας καθώς και της οικονομικής διαχείρισης, της πέρα του τακτικού ωραρίου, λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων, όπως αυτοί ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις Νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων και εγκυκλίων αναφορικά με την Ολοήμερη Λειτουργία.

Τώρα ποιός θα πληρώνει σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2010

Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, τις διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, που πραγματοποιούνται κατά την πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του νοσοκομείου, βαρύνει τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης του ασθενούς σύμφωνα με τους        ισχύοντες    κανονισμούς παροχών ή την ιδιωτική ασφαλιστική του εταιρεία ή τον ίδιο τον ασθενή εφόσον προσέρχεται ως ιδιώτης.

Με βάση το νέο νομοσχέδιο που ήδη είναι  γνωστός ως νόμος Γκάγκα (ψηφισμένος), η βασικότερη αλλαγή στο ΕΣΥ που θα ξεκινήσει άμεσα να εφαρμόζεται μόλις εκδοθούν οι διευκρινιστικές υπουργικές αποφάσεις αφορά στα ιδιωτικά ιατρεία και ιδιωτικά χειρουργεία που θα μπορούν να κάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Για το ζήτημα είχε πάρει θέση ο Σύλλογος Εραζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Ακολούθησαν δύο αγωγές για δεδουλευμένα τόσο 13 Ιατρών του Νοσοκομείου που μπορείτε να δείτε εδώ, όσο και 14 εργαζομένων που μπορείτε να δείτε εδώ

Χθες λοιπόν μας κοινοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος νέα απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Λευκάδας για αναζήτηση Χειρούργου και Αναισθησιολόγου για πρόσληψη με μπλοκάκι!!!

“Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και για χρονικό  διάστημα έξι (6) μηνών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 41 του 4058/2012 (Α΄63) καθώς  και για την κάλυψη αναγκών του σε προσωπικό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του,  ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με έναν (1) ιδιώτη ιατρό ειδικότητας ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, και έναν  (1) ιδιώτη ιατρό ειδικότητας ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ με καθεστώς έκδοσης Δελτίου Παροχής  Υπηρεσιών. “

Η είδηση παρότι υπάρχει σε όλα τα site. πέρασε ασχολίαστη . Απορίας δε άξιο είναι πώς έφτασε στα email μας από τον Ιατρικό Σύλλογο, χωρίς κανένα σχόλιο κι όχι από το ίδιο το Νοσοκομείο.

Στο Μεγανήσι η είδηση ότι το νησί που απέχει 5 μίλια από την Λευκάδα εντάχθηκε σε Τηλεϊατρική μονοπώλησε την ειδησιογραφία, καθώς και το γεγονός της επίσκεψης ιδιωτών εθελοντών (εννοείται ότι τους ευχαριστούμε θερμά)  για την εξέταση του γερασμένου μόνιμου πληθυσμού και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για περίθαλψη.

Ωστόσο υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο στο νησί που υπολειτουργεί , λόγω έλλειψης προσωπικού και κυρίως ειδικευμένου Ιατρού Γενικής Παθολογίας περίπου επτά χρόνια τώρα , από την συνταξιοδότηση του τελευταίου και ύστερα.

Είναι φανερό πως η δημόσια  υγεία  και η κοινωνική περίθαλψη έχουν μπει στην “προκρούστεια κλίνη” το τελευταίο διάστημα ελέω μνημονίων!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights