Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Μετεγγραφή του Νίκου Σολδάτου στον δήμο Μεγανησίου

Ο τέως Γενικός Γραμματέας του δήμου Λευκάδας σε συμφωνία  με τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Κατωπόδη Γεράσιμο

Ο κ. Νίκος Σολδάτος είναι γνώστης του αντικειμένου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού έχει διατελέσει για δέκα συνεχόμενα χρόνια δήμαρχος Παλαίρου και Ακτίου – Βόνιτσας έχοντας επιδείξει αξιόλογο έργο.

Μέχρι την λήξη της θητείας του τ. δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του δήμου Λευκάδας

Ο Νίκος Σολδάτος γεννήθηκε το 1970 στην  Λευκάδα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Διορίζουμε από 1.01.2024 τον κ. Σολδάτο Νικόλαο του Βλασίου, πτυχιούχο ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με κατεύθυνση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη), ως μετακλητό Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μεγανησίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου θα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.

β. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

γ. Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.

δ. Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ή σύμφωνα με την ημερήσια  διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των
ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ε. Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

στ. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

ζ. Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.

η. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο. Ο Δήμαρχος μπορεί, με απόφαση του, και με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του Ν. 3584/2007, να εκχωρεί και άλλες αρμοδιότητες στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου (παρ. 2. άρθρο 38 Ν.3801/2009 με την οποία προστέθηκε η παρ. 6 του άρθρ.161 του Ν.3584/2007) .

Ο Δήμαρχος μπορεί με απόφασή του να αναθέτει στον Γενικό Γραμματέα την υπογραφή με εντολή του, εγγράφων και πιστοποιητικών, πλήν χρηματικών ενταλμάτων (παρ 5 άρθρου 161 του Ν. 3584/2007) .

Ο ανωτέρω προϊσταται αμέσως και μετά το Δήμαρχο όλων των υπηρεσιών του Δήμου και προσυπογράφει τα από τον Δήμαρχο υπογραφόμενα έγγραφα.

3. Ο ανωτέρω διορίζεται και απολύεται με απόφαση του αρμόδιου για τον διορισμό οργάνου, που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο ανωτέρω παύει να ασκεί τα καθήκοντά του και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο Δήμαρχος που τον προσέλαβε απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο.

Η Απόφαση του αρμοδίου για το διορισμό του Γενικού Γραμματέα οργάνου, ισχύει από την υπογραφή της, για όλες τις συνέπειες, συνεπώς ο Γενικός Γραμματέας ασκεί τα καθήκοντά του αμέσως μετά την υπογραφή της πράξης διορισμού του, με στόχο την
άμεση υποστήριξη του οργάνου που τον προσέλαβε.

Οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα καθορίζονται με την υπ. αριθμ. 54698/5.10.2018, όπως τροποποιήθηκε με την υπ. αριθμ. 72865/2018, κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

 

Πηγή foto agriniosite.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights