Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές όσο στη Λευκάδα όσο και στο Μεγανήσι παίζονται μεγάλα συμφέροντα

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews Γιώργος Γαβρίλης σχολίασε την τοπική επικαιρότητα στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες στο δήμο Μεγανησίου, ανέφερε πως έχει υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφιότητας από τον κύριο Σπύρο Μάλαμα και την τελευταία στιγμή από τον κύριο Δημήτρη Φερεντίνο.

Οι δύο αυτές υποψηφιότητες, επειδή δεν κατάφερν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό δημοτικών συμβούλων, δεν οδηγήθηκαν στο πρωτοδικείο.

Αυτή τη στιγμή μένουμε με τις υποψηφιότητες του κύριου Σπύρου Αργυρού, του νυν Δημάρχου Παύλου Δάγλα και του Γεράσιμου Κατωπόδη.

Από τους τρεις συνδυασμούς πρέπει να πούμε ότι ο νυν δήμαρχος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο ψηφοδέλτιο του μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων, με το μικρότερο να είναι του κυρίου Γεράσιμου Κατωπόδη.

Ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο περίεργα καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

Μάλιστα φαβορί για να περάσει στο δεύτερο γύρο δεν είναι ο κύριος δήμαρχος αλλά ο κύριος Αργυρός.

Όπως συμβαίνει κατά κόρον στον πρώτο γύρο ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους και στον δεύτερο γύρο την παράταξη και αυτό έχει γίνει και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Επειδή γνωρίζω τους συμβούλους από τον κάθε συνδυασμό, εκτιμώ ότι ο κ Αργυρός θα πάει σίγουρα στο δεύτερο γύρο, καθώς μεγάλες πιθανότητες έχει να μπει και ο νυν δήμαρχος, καθώς έχει μεγάλο ψηφοδέλτιο και έχει την εξουσία.

Για την 2η θέση εκτιμώ πως θα παίξει ο κύριος δήμαρχος Παύλος Δάγλας με τον κύριο Κατωπόδη.

Ο δήμαρχος ευελπιστεί ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο μαζί με τον κύριο Αργυρό και έχει μεγάλες ελπίδες ότι θα επανεκλεγεί.

Ο συνδυασμός του κυρίου Αργυρού από τη σύνθεσή του καταλαβαίνουμε ότι είναι υποστηριζόμενος από την τέως παράταξη, του τέως Δημάρχου Στάθη Ζαβιτσάνου, οπότε έχει αποκτήσει μία δυναμική αντιπολίτευσης καθώς όλα δείχνουν πως εκεί θα εκφραστεί η αντιπολίτευση προς το πρόσωπο του Δημάρχου.

Όπως γνωρίζουμε και οι τρεις συνδυασμοί έχουν προκύψει από τον αρχικό σχεδιασμό του Παύλου Δάγλα.

Στα θετικά είναι πως υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη συσπείρωση του κόσμου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι θετικό που ενδιαφέρεται για τα κοινά πάλι ο κόσμος γιατί τα προβλήματα είναι εκεί και εντίνονται, καθώς αρχίζει να φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα νερού στο Μεγανήσι καθώς και πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Σχετικά με την κατάρτιση των συνδυασμών στη Λευκάδα, ο Γιώργος Γαβρίλης ανέφερε το βλέπει να ποντάρει ο νυν δήμαρχος και ο κ. Βεργίνης στον αιφνιδιασμό, να αποκαλύψουν τα ψηφοδέλτια του στην τελευταία στιγμή για να μην υπάρχουν καραμπόλες, πιέσεις και ζητήματα.

Παρόλα αυτά παρακολουθώ τις πολιτικές κωλοτούμπες, όλα αυτά που λέγονται στο δημόσιο λόγο που πολλές φορές φτάνουν στα όρια του γελοίου το πώς οι άνθρωποι διαψεύδονται μέσα σε 24 ώρες και χωρίς κανέναν λόγο.

Αναφορικά με τα ταξίματα που ακούγονται για να μπει κάποιος σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού, ο Γιώργος Γαβρίλης είπε πώς δυστυχώς είμαστε και εμείς λαός που δεχόμαστε τα ταξίματα, άρα λοιπόν μας παίζουν με τους κανόνες που εμείς δεχόμαστε, γιατί δυστυχώς είναι μεγάλες οι ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων.

Βλέποντας ωστόσο τον συνδυασμό της παράταξής Δρακονταειδή, θέλω να πω ότι μου άρεσε αλλά γιατί είδα νέα πρόσωπα για αυτό το βάζεις μέσα στο σκεπτικό της αυτοδιοίκησης.

Πάντως τόσο στη Λευκάδα όσο και στο Μεγανήσι παίζονται μεγάλα συμφέροντα καθώς στο Μεγανήσι θα νοικιαστεί το 2024 και πάλι το τουριστικό καταφύγιο στο Βαθύ γιατί τελειώνει η σύμβαση.

Υπάρχει σε εξέλιξη μία μαρίνα στον Αθερινό, έχουμε τον Σκορπιό που είναι ένα έργο σε εξέλιξη και όλη αυτή η διαχείριση που γίνεται μέσα από τα πακέτα της αυτοδιοίκησης και όπως την έχει την αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση, με την οποία μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις μεγάλων ποσών ο δήμαρχος.

Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν αν δεν γίνει τέτοια νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση ώστε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της αυτοδιοίκησης. Αν δεν γίνει αυτό είμαστε καταδικασμένοι να γυρίζουμε σε ένα φαύλο κύκλο. Όμως και αυτούς τους συμφέρει γιατί και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, τα μέσα ενημέρωσης ειδικά τα μεγαλύτερα είναι ελεγχόμενα κάνουν όλη τη δουλειά τους.

Για αυτό το λόγο το χρέος στη χώρα μας αντί να πέφτει ανεβαίνει. Με τέτοια φορολογία, και τόσο σφιχτά πράγματα που τα έχουν κάνει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εγώ πιστεύω ότι έχει όλα τα συστήματα για να πιάσει τη φοροδιαφυγή.

Αντί παρόλα αυτά να πέφτει το χρέος, που έρχονται τόσες επενδύσεις από το εξωτερικό με ζεστό χρήμα, καθώς αγοράζουν την Ελλάδα και επενδύουν τα χρήματά τους, βλέπουμε να έχουμε νέο ρεκόρ στο δημόσιο χρέος.

Τώρα πως καταφέρνουν και παρουσιάζουν ότι θα ανέβουμε επενδυτική βαθμίδα δεν ξέρω πως συμβαίνει αυτό, πιστεύω πως όλα αυτά είναι μαγειρέματα και κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάλι να μιλάμε για χρεοκοπία και λίαν συντόμως, γιατί δυστυχώς δεν αλλάζουμε νοοτροπία.

Έτσι λοιπόν εγώ και εσύ δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε σύνταξη, θα μας φτάσουν στα 74 και στα 84 απλά θέλω να στο λέμε τώρα για να μην σταματήσουμε να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ευχήθηκε σε όλους Καλή επιτυχία και όσο μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξει η νοοτροπία όποιος εκλεγεί, από όσους συμμετέχουν γιατί είναι πολλοί που έχουν βαρεθεί και έχουν φύγει από τον αυτοδιοικητικό χώρο.

Από τους νέους όσοι μας ακούν ας προσπαθήσω να αλλάξουν κάτι πράγμα πολύ δύσκολο γιατί γυρίζουμε στα ίδια και να μην δέχονται παλιές νοοτροπίες που έχουν οδηγήσει στα αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στις Βρυξέλλες με άγριο ξύλο έλυσαν τις διαφορές τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λευκάδας και Πειραιά!

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς επιτέθηκε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση Απίστευτα πράγματα συνέβησαν τις […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights