Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

Σύστημα εντόπισης πλοίων “Marine Traffic”

Όλοι μας γνωρίζουμε, πως κάθε Μεγανησιώτης, έχει συγγενή και έναν ναυτικό.

Από πολύ παλιά η επικοινωνία με τους ναυτικούς μας ήταν πολύ δύσκολη. Αρχικά γινόνταν με αλληλογραφία και τηλεφωνικά  μέσω δορυφόρου. Στις μέρες μας αυτά αντικαταστάθηκαν με το κινητό και το ίντερνετ.

Υπάρχει στο διαδίκτυο μία ιστοσελίδα η οποία μας ενημερώνει, σε πραγματικό χρόνο, που βρίσκεται κάθε πλοίο. Μπορούμε μέσω αυτής της σελίδας να ψάξουμε πολλές λεπτομέρειες για το πλοίο,συγκεκριμένα:

αν βρίσκεται σε λιμάνι, αν ταξιδεύει, ποια είναι η πορεία του ,με τι ταχύτητα κινείται και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Το παρόν web site υλοποιήθηκε ως ένα ακαδημαϊκό, ανοικτό έργο. Αρχικός στόχος του είναι η αξιοποίησή του σε ερευνητικές εφαρμογές, η μελέτη και σχεδίαση αλληλεπιδραστικών πληροφοριακών συστημάτων και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την κυκλοφορία των πλοίων και για τις ραδιο-τηλεπικοινωνίες. Μέσα στους ευρύτερους στόχους του είναι να παρέχει στο κοινό πληροφορίες πραγματικού χρόνου για τα λιμάνια και τις κινήσεις των πλοίων. Το σύστημα φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Η συλλογή των δεδομένων βασίζεται στο διεθνές σύστημα AIS (Automatic Identification System). Η επέκταση της κάλυψης βασίζεται στην κοινότητα εθελοντών και στο ενδιαφέρον τοπικών Αρχών που εγκαθιστούν έναν δέκτη και στέλνουν στον κεντρικό server τα δεδομένα που συλλέγουν για την περιοχή τους.

για την  ιστοσελίδα  πατήστε ΕΔΩ

Ελπίζω να βοηθήσει

Αφιερωμένο στους Μεγανησιώτες ναυτικούς και στις οικογένειές τους .

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μέτωπο ανατροπής και στα Ιόνια. Συνεδρίαση της ΠΣΕ (Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή) ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων

Συγκροτήθηκε και συνεδρίασε στην Κέρκυρα  η Περιφερειακή  Συντονιστική  Επιτροπή  Ιονίων του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση, στα πλαίσια των πρόσφατων αποφάσεων της […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *