Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

ΕΤΑΔ: “Κάτω τα χέρια από την περιουσία μας στο Φανάρι”

Νέο έγγραφο με αποδέκτες τον Δήμο Μεγανησίου και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Λευκάδας

Χαρακτηρίζει παράνομη κι άκυρη την αρχική συμφωνία του δήμου Μεγανησίου με τον ιδιώτη επιχειρηματία, χαρακτηρίζει “πονηρή”   και νομικά αστήρικτη την γνωμοδότηση των δικηγόρων, υπενθυμίζει ότι πρόκειται για δημόσια μετεγγραμμένη περιουσία στο υποθηκοφυλακείο Λευκάδας.

Ενημερώνει τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λευκάδας  και το δημοτικό συμβούλιο ότι η τελευταία απόφαση του συνιστά διακατοχική πράξη σε βάρος του δημοσίου και ζητά  αυτεπάγγελτη παρέμβαση  από την δικαιοσύνη σύμφωνα  τον αναγκαστικό νόμο 1539/1938.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. 1539/1938 Αρ Ο αυτογνωμόνως επιλαμβανόμενος οιουδήποτε δημοσίου κτήματος, ευρισκομένου αναμφισβητήτως υπό την κατοχήν του Δημοσίου, τιμωρείται, διωκόμενος και αυτεπαγγέλτως, διά φυλακίσεως τουλάχιστον 6 μηνών, ης δεν συγχωρείται η μετατροπή, και διά χρηματικής ποινής, τουλάχιστον, δραχμών. 2. Με τας αυτάς ποινάς τιμωρείται και ο αναγνωρίσας μεν την κυριότητα του Δημοσίου, μη παραδίδων όμως, προκαλούμενος υπό του Δημοσίου, το κτήμα ή μη παραλείπων την κατοχήν του. 3. Με τας αυτάς επίσης ποινάς τιμωρείται και ο πωλών ή οπωσδήποτε μεταβιβάζων την κυριότητα ή συνιστών εμπράγματον δικαίωμα επί αλλοτρίου ακινήτου πράγματος ή εκμισθών ή παρέχων την χρήσιν ακινήτου κατεχομένου υπό του Δημοσίου, αν εν τω σχετικώ εγγράφω δεν γίνη ρητή μνεία περί της κατοχής του Δημοσίου. Αρ Αι διατάξεις του παρόντος νόμου, πλην των άρθρ.25 έως 32, έχουσιν εφαρμογήν και προκειμένου περί ακινήτων κτημάτων ανηκόντων μεν κατά κυριότητα εις το Δημόσιον, διαχειριζομένων όμως δυνάμει ειδικών διατάξεων υπό νομικών προσώπων. 2.

  2. Η ιδιοκτησία κάποιου ( έστω και του δημοσίου) δεν κατοχυρώνεται κάνοντας μονομερείς πράξεις νομής , όταν κάποιος την αμφισβητεί οδηγεί το δημόσιο στα πολιτικά δικαστήρια !
    Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα ,ο Δήμος δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να το πράξει.
    H δημοτική αρχή απέκρυψε έγγραφο από το δημοτικό συμβούλιο ,περί επιβληθέντος προστίμου ,το οποίο το πλήρωσε ,χωρίς να έχει στραφεί εναντίον του δημοσίου.
    Όταν το αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο δημοτικός σύμβουλος ,ο δήμαρχος είπε ότι θα “ψάξει τα χαρτιά του” ,φαίνεται ότι ακόμα τα …ψάχνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights