Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Δήλωση-Καταγγελία της Αντιπολίτευσης Μεγανησίου για τις πρακτικές του Κου Δημάρχου Παύλου Δάγλα

Η κατάντια του δημάρχου και η κατρακύλα της πολιτικής ηθικής του τόπου δεν έχει σταματημό!

Εξηγούμε: στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν και κάποιες μελέτες τεχνικών έργων. Δεδομένου ότι

α) τα έργα αυτά είναι τμήμα του τεχνικού προγράμματος της δημοτικής αρχής, δηλαδή της όποιας φιλοσοφίας έχει για το νησί και

β) ότι η παράταξη μας στην συζήτησή του Τ.Π. το περσινό φθινόπωρο είχε αποκλειστεί εντέχνως, άρα δεν ελήφθη υπόψη η γνώμη της,

η στάση ευθύνης μας ήταν να ψηφίσουμε ΛΕΥΚΟ.

Η ψήφος μας, όπως εξηγήσαμε στο σώμα με σαφήνεια, είχε πολιτικό χαρακτήρα. Δεν έχει να κάνει με την αναγκαιότητα ή την χρησιμότητα επιμέρους έργων την οποία δεν αμφισβητούμε, αλλά με το συνολικό σχέδιο της δημοτικής αρχής και την ιεράρχηση και αναποτελεσματικότητα των δράσεών της. Εξηγήσαμε δε ότι σε μια πρώτη συνολική αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος (πολύ σύντομα) τα αναγκαία έργα θα ενταχθούν και θα πραγματοποιηθούν, έτσι κι αλλιώς.

Όταν χθες ο κος δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι τα θέματα δεν υπερψηφίζονται αποδύθηκε σε ένα παραλήρημα ύβρεων, προσβολών, απειλών και εντυπώσεων. Αυτά δηλαδή στα οποία μας έχει συνηθίσει αυτά τα 4 χρόνια και που εξευτελίζουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Μας είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είμαστε Μεγανησιώτες! Ποιός; Αυτός που δεν μένει καν στο νησί του!  Και αυτό γιατί η παράταξη μας διαφώνησε με  παράνομες διαδικασίες εκτέλεσης έργων (δεξαμενή) , απευθείας αναθέσεις και έργα χωρίς συμβάσεις ,διαδικασίες τις οποίες έχει κατηγορήσει και εγκαλέσει ο ίδιος ο δήμαρχος την προηγούμενη δημοτική αρχή και την παράταξη μας.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Δάγλας καταφέρεται κατά της αντιπολίτευσης (και ανεξάρτητων συμβούλων) για το ότι δεν του ψηφίζουν τις προτάσεις του!!! Αυτό πλέον κοντεύει να καταντήσει πανελλήνιο αυτοδιοικητικό ανέκδοτο!

Κι αυτό γιατί η δημοτική αρχή έχει εδώ και καιρό χάσει την δεδηλωμένη, δηλαδή την πλειοψηφία στο ΔΣ αλλά και επειδή σε σοβαρά ζητήματα  φοβάται να έρθει σε ρήξη και να πάρει αποφάσεις που θα του επιφέρουν πιθανό πολιτικό κόστος. «Δεν φταίω εγώ η αντιπολίτευση φταίει « Κι όλα αυτά για να καλύψει την ανικανότητα και ανευθυνότητα της δικής του διοίκησης. Να επισημάνουμε όμως εδώ ότι ειδικά χθες έλειπαν και 2 σύμβουλοι της συμπολίτευσης , για άγνωστους σε μας λόγους.Ο Δάγλας Παναγιώτης του Νικολάου και ο Κονιδάρης Πάνος του Ιωάννη. Αντί λοιπόν να κοιτά τα της παράταξής του και τα λάθη του που οδηγούν στην αποσύνθεσή της, εξακολουθεί να τα βάζει με μας. Γελάνε κι οι πέτρες!

Δεν έμεινε όμως εκεί. Αμέσως μετά το ΔΣ, όπως γρήγορα διαπιστώσαμε, άρχισε τις επισκέψεις πόρτα- πόρτα και τα υποβολιμαία τηλεφωνήματα, λες και δεν είναι ο δήμαρχος αυτού του τόπου, αλλά η τελευταία κουτσομπόλα του χωριού! Παρεμβάσεις σε ανθρώπους για να τους πει ότι «η κακιά αντιπολίτευση δεν ψήφισε το θέμα σας/ τον δρόμο σας» κτλ). Όλο το πράγμα θα ήταν φαιδρό αν δεν ήταν επικίνδυνο. Ο διχασμός και η μισαλλοδοξία που διαποτίζουν την κοινωνία του νησιού έχουν ηθικό (και όπως αποδείχθηκε και φυσικό!) αυτουργό τον ίδιο τον δήμαρχο !  Η κατάπτωση της πολιτικής ζωής του τόπου είναι ασύλληπτη και ανησυχητική.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Μεγανησίου τον διχασμό, τις γκεμπελικές πρακτικές και τις λασπολογίες του κυρίου δημάρχου. Καλούμε όλους τους αιρετούς που διαφωνούν με αυτές να διαχωρίσουν την θέση τους. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει και να απομονώσει τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Η άμμος στην κλεψύδρα σας τελειώνει κύριε δήμαρχε. Η κοινωνία του νησιού σας έχει πλέον καταλάβει και σας οδηγεί σιγά-σιγά σπίτι σας, εσάς και την στρεβλή νοοτροπία που υπηρετείτε. Μια νοοτροπία που δεν ταιριάζει στο μεγανησιώτικο ήθος και που θα αποβληθεί σύντομα μαζί με τους εμπνευστές της!

 

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης:

Κονιδάρης Παναγιώτης

Καββαδά Έλλη

Κωνσταντίνος Μάντζαρης

Βησσαρία Πολίτη

Αυγερινός Γεώργιος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γώργος Κοντογιώργης: “…δεν ψηφίζω διότι δεν συμμετέχω σε ένα σύστημα που δεν αναγνωριζω διότι δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στις αποφάσεις του για τις τύχες μου”

Δεν είναι νοητό να διδάσκω τη δημοκρατία και να επικροτώ την απάτη της απόλυτης μοναρχιας Μπήκαν μπροστά τα κομματόσκυλα για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights