Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Τα δύο “πρόσωπα” της υπ αριθμ 160 Απόφασης του 2012 του Δ Σ Μεγανησίου(update)

Ποια έφτασε  τότε ως επίσημη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος , Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων;

Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τον Δήμο Μεγανησίου

Παρέμβαση του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ.Παναγιώτη Κονιδάρη ,σε δημοσίευμά μας σχετικά με το νερό

Παρακαλώ πολύ όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια στο άρθρο σας για την απόφαση του ΔΣ Λευκάδας για την σύμβαση του νερού, όπου αναφέρετε ότι :

«Διαβασμένος»  ο δήμαρχος Λευκάδας  «άδειασε» την αντιπολίτευση του δήμου Μεγανησίου παρουσιάζοντας  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου από το 2012 επί δημαρχίας Στάθη Ζαβιτσάνου , όπου οι   «ενιστάμενοι»  είχαν ψηφίσει  συμφωνία με επαχθέστερους όρους,μεταξύ αυτών η κ. Βησσαρία Πολίτη και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Κονιδάρης. Ο μόνος   τότε που δεν ψήφισε την σύμβαση ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Κονιδάρης.

Σας αποστέλλω τα έγγραφα που αποδεικνύουν όχι μόνο τις τότε διαφωνίες μας, όχι μόνο το ότι δεν ψηφίστηκε καμιά τέτοια σύμβαση και φυσικά δεν υπογράφηκε ποτέ, αλλά και το ότι αυτό που ισχυρίζεται ο κος δήμαρχος Λευκάδας είναι ψευδές. Το ΔΣ στο Μεγανήσι δεν ψήφισε παρά μόνο τις συγκεκριμένες 7 θέσεις (βλ. απόφαση 160/2012), για να δώσει διαπραγματευτικό χαρτί στον τ.δήμαρχο στο ΔΣ της Λευκάδας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, η στάση του δημάρχου Μεγανησίου ερωτηματικό και η στάση του δημάρχου της Λευκάδας ύποπτη και υποβολιμαία, για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερες εκφράσεις. Θα επανέλθω αν χρειαστεί.

Απάντηση meganisinews:
Όσα αναφέρονται στο άρθρο  μας, αποτελούν περιγραφή των όσων συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας. Στα χέρια μας έχουμε την απόφαση 160 του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου,βάσει της οποίας έγινε το σχόλιο. Ομολογουμένως εκπλαγήκαμε  όταν μας αποστείλατε την ίδια απόφαση  με διαφορετικό περιεχόμενο. Είναι προφανές ότι υπάρχει φαλκίδευση εγγράφου και αποτελεί  δικό σας πλέον καθήκον ν΄αναδείξεται που, ποιος , πότε και γιατί οδηγήθηκε  σε αυτήν την ενέργεια.
Σε πολύ λίγο θ΄αναρτηθούν τα δύο κείμενα της ίδιας απόφασης, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης καθώς και οι τότε παρέμβαση της παράταξής σας
Η 160 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΔΩ
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΔΩ
Η 160 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕΛΙΔΕΣ  1 2 3 4 5 6
*****************************************************************************************

“Βολές” κατά δημοσιευμάτων για την επικείμενη συμφωνία για το νερό  από τον δήμαρχο Λευκάδας(12/2/2018 11:59)

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου υπερψηφίστηκε η προγραμματική συμφωνία για το νερό

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Λευκάδαςκ. Κώστας Δρακονταειδής  στα δημοσιεύματα σχετικά με την αρχική  “αποικιοκρατική” σύμβαση που παρουσιάστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Μεγανησίου ως τελικό κείμενο(μάλιστα οδηγήθηκε προς ψήφιση στο ΔΣ Λευκάδας αλλά αναβλήθηκε η συζήτησή του) και που μπορείτε να δείτε εδώ ανέφερε:

“Τέλος δεν θα παραλείψω, κοιτάξτε εμείς εδώ κι ένα μήνα σιωπήσαμε, προφανώς όχι από αδυναμία, μπορεί να μας καταλογίσεται ότι θελετε, πάντως όχι από αδυναμία, τα δημοσιεύματα που είδαν το φως , εκπορευόμενα  από την πλευρά του Μεγανησίου και δεν εννοώ από τον δήμο, τα δημοσιεύματα όμως ήταν και με υπογραφές και δημοτικών συμβούλων του Μεγανησίου εννοώ επειδή δεν θέλω να κάνω αναφορά γιατί θα γίνω πολύ κακός κι ενίοτε γίνομαι κι επειδή σέβομαι τους ανθρώπους και κυρίως τους θεσμούς, θέλω να πω το εξής αυτοί που τα έγραψαν δεν θέλουν το καλό του Μεγανησίου γιατί οι φράσεις που χρησιμοποιούν ξεκινώντας από το πιο λεπτό “αποικιοκρατική σύμβαση” και φράσεις που τις βλέπω και μου σηκώνεται η τρίχα, δεν τιμούν το ήθος των ίδιων κι αν θέλουν στην συγκεκριμένη δημοτική αρχή να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση , εμείς το γάντι θα το σηκώσουμε αν χρειαστεί κι αν το σηκώσουμε για αυτά που έγραφαν μπορεί να χρειαστεί να τρέξουν να κρυφτούν,θα συνιστούσα λοιπόν σ΄αυτούς που έγραφαν αυτά τα κατάπτυστα κείμενα  να σκεφθούν πιο λογικα, γιατί  εδώ είμαστε να υπηρετούμε την κοινωνία κι όχι τις  πολιτικές  μας σκοπιμότητες, όποιες κι αν είναι αυτές. Μ΄ένα τέτοιο επομένως πνεύμα κατανόησης,  συνεννόησης από όλες τις πλευρές εμείς θέλουμε να κλείσουμε το ζήτημα με μια καλή συμφωνία για τα δύο μέρη.”

“Διαβασμένος”  ο δήμαρχος Λευκάδας  “άδειασε” την αντιπολίτευση του δήμου Μεγανησίου παρουσιάζοντας  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου από το 2012 επί δημαρχίας Στάθη Ζαβιτσάνου , όπου οι   “ενιστάμενοι”  είχαν ψηφίσει  συμφωνία με επαχθέστερους όρους,μεταξύ αυτών η κ. Βησσαρία Πολίτη και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Κονιδάρης. Ο μόνος   τότε που δεν ψήφισε την σύμβαση ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Κονιδάρης.

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στον δήμαρχο Λευκάδας, ότι τότε οδηγηθήκαμε  σ΄αυτήν την συζήτηση κάτω από μια τρομερή κομματική πίεση υπό της προοπτικής  και το Μεγανήσι να παραδοθεί λάφυρο στην ΕΥΔΑΠ , ότι η αντιπολίτευση κρίθηκε στην θέση που είναι σήμερα και σαφώς- χωρίς ν΄αθωώνουμε  κανέναν- ο “βηματισμός” της δίνονταν από τον τότε επικεφαλής δήμαρχο κ. Στάθη Ζαβιτσάνο ,ο οποίος παρότι είχε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, ουδέποτε τελικά υπέγραψε  κι εκείνη την “αποικιοκρατική” σύμβαση, αντιλαμβανόμενος  τι σήμαινε για το Μεγανήσι.

Εάν δε οι υπαινιγμοί του , εξαπολύονται και προς τα δικά μας δημοσιεύματα , τον ενημερώνουμε ότι και τότε τους ίδιους τίτλους βάζαμε στα άρθρα μας, διότι είμαστε και τότε πεπεισμένοι  , όπως και σήμερα  , πως όλα αυτά με τα σχέδια διαχείρισης του νερού ,τις άδειες ακόμα για τα πηγάδια και τις στέρνες που εκπορεύονται της   Ευρωπαϊκής Ενώσεως  και της Νέας Τάξης , δεν αποτελούν προστασία των φυσικών πόρων. Περισσότερο με εμπορευματοποίηση  και ιδιωτικοποίησή τους, μας μοιάζει. Επίσης δεν έχουμε αλλάξει στάση απέναντι στην παράδοση των αεροδρομίων, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ. Θεωρούμε δηλαδή γενικά , ότι ο ελληνικός λαός  μπορεί και μόνος του να διαχειριστεί τον δημόσιο πλούτο του δεν χρειάζεται ¨στη  κοινή λαϊκή   “Νταβατζήδες”.

Για να το κλείνουμε ας δώσει προσοχή στην τοποθέτηση του δημοτικού του συμβούλου Στάθη Βλάχου, αυτή μας κάλυψε κατά 90%.

ΥΓ: Για περισσότερο από 20 χρόνια δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις μας με την Βαυκερή, από την χρεωκοπία της χώρας κι έκτοτε με την παρουσία της ΕΥΔΑΠ του ΤΑΙΠΕΔ, άρχισε ο καυγάς! Πρέπει πράγματι να μπει μια τάξη! Έρχεται η Νέα τάξη!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Με οδηγό την τοπική παράδοση το βραβευμένο συγκρότημα κατοικιών της αρχιτεκτονικής ομάδας Hiboux στο Μεγανήσι

Οι αρχιτέκτονες διάλεξαν να σπάσουν τους όγκους της σύνθεσης χρησιμοποιώντας μικροκλίμακα, ανάλογη του τοπίου και του ανθρώπου. Φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ […]

2 Σχόλια

  1. Στο χθεσινοβραδυνό ΔΣ της Λευκαδας στο οποίο ήμουν παρούσα,εκπροσωπώντας την Αντιπολιτευση και μεταφέροντας τις θέσεις μας για το θέμα, δεν είδαμε…… ακούσαμε να διαβάζεται η προγραμματική σύμβαση που “είχαμε ψηφίσει”το 2012.’Έπεσα από τα σύννεφα.Θεωρούσα απίθανο να μην το θυμάμαι κάτι τέτοιο σε περίπτωση που είχε συμβεί.Το περίεργο είναι ότι ούτε ο κ Κονιδάρης Θανάσης θυμόνταν κάτι.Τηλεφώνησα στο φαρμακοποιό και στην Έλλη για να το διασταυρώσω και οι δύο ήταν κάθετοι ΠΟΤΕ δεν είχε συμβεί αυτό.
    Σήμερα πρωί πρωί ζήτησα από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου να μου προσκομίσει τα πρακτικά από το συμβούλιο του 2012 καθώς επίσης και την απόφαση 160,μήπως μπορέσω να καταλάβω τι έχει συμβεί. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι τελικά αυτό που είχαμε τότε ψηφίσει δεν ήταν άλλο από ένα κείμενο-συμφωνία με 7 θέσεις (οι οποίες δεν απέχουν από αυτά που λέμε και σήμερα),για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε συμφωνία.
    Τι ακριβώς έχει γίνει με τα έγγραφα δε θα αργήσει πολύ να γίνει γνωστό εμείς έχουμε ήδη δρομολογήσει τα πράγματα για να λάμψει η αλήθεια και τότε να δούμε ποιος θα τρέχει να κρυφτεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights