Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Αυγούστου 2018

Κανονικά προχωράει η ανοικοδόμηση του Σκορπιού

Κατεδαφίζεται μεγάλο μέρος των υφιστάμενων  κτιρίων

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μας,  οι κτιριακές υποδομές στο νησί των Ριμπολόβλεφ, δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της οικογένειας παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ανακαίνισή τους.

Ο χρόνος έχει λειτουργήσει επιβαρυντικά στα πεπαλαιωμένα υλικά και η αρχιτεκτονική των κτιρίων αντιπροσωπεύει την εποχή του 196ο, σε τέτοιο βαθμό που δημιουργεί μελαγχολία στους νέους ένοικους του νησιού.

Έτσι, πλην εξαιρέσεων ίσως ενός ή δύο κτιρίων που νομικά είναι δύσκολο ν΄ανοικοδομηθούν, εάν κατεδαφιστούν λόγω της εγγύτητάς τους στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας, το σύνολο των υφιστάμενων κτισμάτων έχουν επανασχεδιαστεί και θα κατεδαφιστούν για ν΄αντικατασταθούν  με καινούργια σύγχρονα κτίρια.

Για τον σκοπό αυτό εκδόθηκε μόλις προχθές την Παρασκευή η προβλεπόμενη άδεια από το Τμήμα Αδειών  της  Διεύθυνσης Δόμησης Λευκάδας

 

Σχετικά άρθρα

Επερώτηση Γ. Καλούδη για το κόστος των κάθε είδους μετακινήσεων και αμοιβών

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1  του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.                                                              Προς 1) Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *