Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Νοεμβρίου 2017

Σημαντική αλλαγή για την εκτός σχεδίου δόμηση -Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Έγινε δεκτή  η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από την βουλευτής Κεφαλληνίας , κατά την σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου  για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος  και που έκανε δεκτή ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, οι ιδιοκτήτες πλέον θα δύναται με την σύμφωνη γνώμη της οικείας Πολεοδομίας ,να διασπούν την δόμηση σε εκτός σχεδίου γήπεδα , σε κτίρια με αποστάσεις μεγαλύτερες των 5,5 m που ισχύει μέχρι σήμερα.

Όπως υποστήριξε η βουλευτής θα πρεπει να δίνεται η ευχέρεια  στους ιδιοκτήτες να διαχωρίζουν την χρήση  των υπό ανέγερση κτιρίων, ειδικά εάν πρόκειται για στάβλους, κτίρια για στέγαση εργασίας κτλ,  από την οικεία. Επίσης πρακτικοί λόγοι επιβάλλουν  να τηρούνται τα όρια κι οι αποστάσεις από αιγιαλό , δρόμους και όμορα οικόπεδα, πράγμα που καμιά φορά είναι αδύνατο με τις ισχύουσες διατάξεις .Για πρακτικούς λοιπόν  κι αισθητικούς λόγους θα πρέπει πάντα με την σύμφωνη γνώμη των ελεγκτών δόμησης να υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Σχετικά άρθρα

Οι Δήμαρχοι σε ρόλο … «Πουαρώ» και «εισπράκτορα». Στους δήμους περνά η φορολογία ακινήτων με σταδιακή κατάργηση των ΚΑΠ (αναν.)

– Θα ελέγχουν κομμάτι-κομμάτι την περιοχή τους – Το κράτος ουσιαστικά «ξεφορτώνεται» τους δήμους με σταδιακή κατάργηση των ΚΑΠ Ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *