Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Ιδού “πεδίον δόξης λαμπρόν” δήμαρχε και με νομική κάλυψη!

Ενισχύστε τον πληθυσμό του Μεγανησίου, φέρτε το στο Δημοτικό Συμβούλιο, παλέψτε το να ισχύσει  και για τους γιατρούς

Το meganisinews  ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί  στην επιδότηση κατοικίας σε κατοίκους που θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί. Μια μοναδική ευκαιρία για ενίσχυση του τοπικού πληθυσμού κατατέθηκε  υπό μορφή διάταξης στην Βουλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του essos.gr:

Τη δυνατότητα  στους Δήμους , να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, επίσης όλων των βαθμίδων, δίνει διάταξη, η οποία κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή.

Η διάταξη αφορά  τους ορεινούς ΟΤΑ α βαθμού, τους Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές  και τους Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων.

Για τις παροχές απαιτείται να ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία θα ειδικεύει τις παροχές κατά περίπτωση και το χρονικό διάστημα ισχύος   αυτών, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης των ανάλογων πόρων  από την οικονομική υπηρεσία των ΟΤΑ.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν  για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν  την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας.

Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής ΕΛΣΤΑΤ.

Καμία δικαιολογία και καμία κωλυσιεργία πλέον δεν επιτρέπεται,  άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει την δυνατότητα που του παρέχεται από τον νόμο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του πρώτου δρομολογίου ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Ιονίων, δημιούργησε ενστάσεις από το δήμο Μεγανησίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προσεχή Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Nήσων) η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights