Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαρτίου 2024

H Kαρυά κρατάει λειτουργική την Β΄Λυκείου, το Μεγανήσι την έκλεισε μόνο του!

Έγινε αποδεκτό το αίτημα των Γονέων

Να υπενθυμίσουμε σε όσους  ενθέρμως  υποστήριξαν στο νησί μας ότι μικρές σχολικές μονάδες δεν είναι λειτουργικές , ότι η Καρυά απέχει από την Λευκάδα μόλις 12 Χιλιόμετρα δηλαδή ένα τέταρτο της ώρας!

Όπως  μας ενημερώνει με Δελτίο Τύπου ο δήμος Λευκάδας:

Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοτικής αρχής, του Δ/ντή του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Καρυάς και του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου Κων/νο στις 28-12-2016, για το ζήτημα της Β΄Λυκείου Καρυάς, ο Υπουργός με την απόφαση με αρ.πρωτ.8400/Δ2/18-01-2017, ενέκρινε, κατά παρέκκλιση, τη λειτουργία των ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού της Β΄Λυκείου Καρυάς.

Δόθηκε λοιπόν αίσιο τέλος στην αγωνία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για το τρέχον σχολικό έτος.

Υπενθυμίζουμε ότι με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προτείναμε την κατάταξη του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Καρυάς, στην τρίτη κατηγορία μοριοδότησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής και εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, εκτός των άλλων, αναγκαία προϋπόθεση είναι η στήριξη του σχολείου απ΄ τους ίδιους τους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας.

Το  meganisinews  από πάντα υπερασπίζονταν την λειτουργία όλων των τάξεων ακόμα και με ένα μαθητή, δυστυχώς επικράτησαν όσοι ηθελημένα ή άθελα τους ευθυγραμμίστηκαν με την γραμμή των δανειστών της χώρας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights