Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2018

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνει η ΠΙΝ την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στη Λευκάδα

Στη Λευκάδα βρέθηκε την Τέταρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου αφενός να λάβει μέρος στην Πανιόνια Επιχειρησιακή Άσκηση “ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 2016” και αφετέρου για να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία στα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς, που εκτελεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ, επιθεώρησε τα έργα στο οδικό δίκτυο της Λευκάδας και διαπίστωσε ότι υπάρχει ικανοποιητική αποκατάσταση της βατότητας, όπου είχαν παρουσιαστεί προβλήματα. Με την εφαρμογή και των επόμενων συμβάσεων που ήδη έχουν υπογραφεί, θα δημιουργηθεί ένα ποιοτικό οδικό δίκτυο για το νησί της Λευκάδας, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Στο Αθάνι ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τους κάτοικους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Κορφιάτη, ο οποίος δήλωσε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων και την αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή, η οποία σημειωτέον είχε πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τους σεισμούς. Ζήτησε δε, από τον Περιφερειάρχη την αμείωτη συνέχιση των εργασιών προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ενημερώθηκε επίσης από τον κ. Κορφιάτη και τους κατοίκους της περιοχής για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών σε οικίες καθώς και στην επιδότηση του ενοικίου σε δικαιούχους, ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης. “Ενημερωθήκαμε ότι η καθυστέρηση σε αυτούς τους τομείς είναι σημαντική και ζητήθηκε η συνδρομή μας προκειμένου να υπάρξει επίσπευση”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος θα μεταφέρει το αίτημα αρμοδίως για να βρεθεί λύση.

Σχετικά άρθρα

Υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο: Το σκάνδαλο με τις μεθοδεύσεις, οι εξελίξεις, οι αντιδράσεις…

Στο χθεσινό  (1-12-2013) φύλλο της Κυριακάτικης Αυγής και στο ένθετο περιοδικό ΟΙΚΟΤΡΙΒΕΣ, η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Κεφαλονιάς για τους υδρογονάνθρακες, συνοψίζει τις […]

Η διαφθορά στη Λευκάδα

Τα ποσοστά της διαφθοράς ανά περιφέρεια της χώρας παρουσιάζει η έκθεση «Διεθνής  Διαφάνεια Ελλάδος» της Public Issue. Στην έκθεση, η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *