Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Απάντηση του Γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μεγανησίου στην ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΜ

Διαψεύδει την ύπαρξη θανατηφόρου περιστατικού που να επιλήφθηκε το ΠΙ Μεγανησίου αλλά και τις αιχμές για καθυστερήσεις  στις ανταποκρίσεις του ΕΚΑΒ

Με  “όχημα”  το ΔΣ  του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μεγανησίου , κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα μου σαν γιατρό

Την επίσημη απάντηση προς το Γραφείο του δημάρχου Μεγανησίου μας κοινοποίησε ο Διευθυντής Γενικής Ιατρικής του ΠΙ  Μεγανησίου ,κ.  Κυριαζάτης Κυριάκος:

                                                                                               Προς: Γραφείο Δημάρχου

Κο Παύλο Δάγλα

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Αρ.πρωτ:………. 08/09/2016

 

Σε απάντηση της ερώτησής σας «Αν υπήρξε θάνατος τουρίστα στο νησί» ,ως ιατρός με έδρα το Π.Ι. Κατωμερίου Μεγανησίου ΔΕΝ  έχω διαπιστώσει κανένα θάνατο τουρίστα, στο Νησί όπου εργάζομαι.

Θέλω να τονίσω σχετικά με το έγγραφο του ΔΣ του Σ.Ε. Μεγανησίου ότι με φωτογραφίζει για παράπονα από τους δημότες του Μεγανησίου στην εξυπηρέτηση ως ιατρό.

Είναι αλήθεια ότι η έλλειψη των αγροτικών ιατρών, που από το 2009 τους έκαναν απόσπαση στο Νοσοκομείο Λευκάδας και τα προβλήματα  του σκάφους του Δήμου (στην αλλαγή της Δημοτικής Αρχής) που τα τελευταία χρόνια με ενημέρωσε προφορικά το λιμεναρχείο  ότι το σκάφος του Δήμου κυκλοφορούσε «πειρατικά  και τώρα η νέα δημοτική αρχή πρέπει να βάλει τάξη», με δυσκόλεψαν στο έργο μου στην εξυπηρέτηση προς τους δημότες.

Θέλω να τονίσω στο Δ.Σ του Σ.Ε.Μ. ότι αληθεύει ότι παρουσιάστηκαν περιστατικά που η διακομιδή τους έγινε με ιδιωτικά σκάφη, αλλά με την παρέμβαση του δήμου και προπαντός του αντιδημάρχου κου Θανάση Κονιδάρη που έχει κάνει πολλές φορές και τον οδηγό του ασθενοφόρου. Τι ζητούν οι  κύριοι του ΔΣ του Σ.Ε.Μ να μην ενδιαφερόμουν για τους ασθενείς για να έχουν στοιχεία να με πολεμούν; Πριν δέσει το λιμεναρχείο το σκάφος του δήμου μόνο μια φορά ο πρώην Δήμαρχος  κος Ζαβιτσάνος ανέλαβε να οδηγήσει το ασθενοφόρο, στην επείγουσα μεταφορά της κας Φερεντίνου.

Δεν ξέρω: «το θλιβερό περιστατικό που σας καταγγέλλουμε ο θάνατος τουρίστα που από τραγική καθυστέρηση και έλλειψη βασικών φαρμάκων από τον γιατρό στοίχησε τη ζωή του».

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα μέλος του ΣΕΜ ,και λυπάμαι πολύ για τη μη σοβαρότητα του ΔΣ του ΣΕΜ, δεν ξέρω τι ρόλο παίζει τα ΔΣ του ΣΕΜ που από τη μια αναφέρουν ότι έχουν έλλειψη ιατρών και από την άλλη με κατηγορούν τον μοναδικό ιατρό του νησιού για ανικανότητα και καθυστέρηση διότι εργάζομαι χωρίς βοήθεια μέρα και νύχτα.

Ερωτώ: Γιατί οι κύριοι του ΔΣ του ΣΕΜ δεν παραπονιούνται  στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ΚΥ, ΥΠΕ που διορίζει τους  αγροτικούς ιατρούς   στο ΠΙ Κατωμερίου και μετά τους κάνει απόσπαση; Από το 2009 η πρώην Δημοτική Αρχή του Μεγανησίου έδινε το «ΟΚ» για την απόσπαση αυτή.

Ποιος κύριοι έχει αντιμετωπίσει όοολααα αυτά τα περιστατικά που αυτοί αναφέρουν και εγώ μπορώ να σας τα πω και με ονόματα.

Μήπως το θάρρος του ΔΣ του ΣΕΜ  ή μήπως η πρώην δημοτική αρχή που άφησε για δυο χρόνια  τα τελευταία το ΠΙ χωρίς το κινούμενο ΗΚΓ (σύνδεση με cardio-express) το οποίο το χρησιμοποιούσαν οι αγροτικοί ιατροί  και που εγώ από το 2000 έχω κάνει δική μου σύμβαση την οποία πληρώνω από το μισθό μου για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Νομίζω ότι ήμουν και είμαι ο ιατρός που έχω αντιμετωπίσει και θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω  όλα τα παραπάνω όσο και αν κάποιοι με κατηγορούν.

Επίσης   αναφέρουν καθυστέρηση στα περιστατικά. Όταν ένας ιατρός ζητείτε να παρουσιαστεί συγχρόνως σε δυο περιστατικά η ακόμα και σε διαφορετικά χωριά καταλαβαίνετε ότι είμαι άνθρωπος και με τις ανθρώπινες δυνάμεις μου να κάνω το καλύτερο. Μιλούν για έλλειψη φαρμάκων ,που στο Μεγανήσι δεν υπήρξε ποτέ έλλειψη, όταν το Κράτος μας δίνει τα  απαραίτητα και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπως το 2010 με το ΗΚΓ και οξυγόνο τα οποία αγόρασα από το μισθό μου.

Και ερωτώ γιατί οι κύριοι του ΔΣ του ΣΕΜ δεν βοηθάνε για εφοδιασμό στα φάρμακα;

Εάν ζητούν ο Ιατρός του νησιού να εξυπηρετεί και εκτός έδρας σαν θαλάσσιος ιατρός ή σαν ναυαγοσώστης ή ότι άλλο θέλουν , αν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή ακόμη να το ζητήσουν από την εκάστοτε κυβέρνηση να διορίσουν ένα τέτοιο ιατρό αλλά όχι εμένα.

Μια τέτοια ομάδα ιατρών – ναυαγοσώστες  στις θάλασσες πρέπει να δημιουργήσουν και μάλιστα με ελικόπτερο για να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο , έτσι ώστε να παρέχουν πραγματική εγγύηση στους τουρίστες και στον θαλάσσιο τουρισμό, και όχι όταν συμβαίνουν δυσάρεστα περιστατικά να ψάχνουν να ρίχνουν  ευθύνες αλλού ,διότι αυτοί δεν μπορούν να παρέχουνε στους πελάτες τους  ότι τους έχουν υποσχεθεί.

Επίσης αναφέρουν ότι «Υπάρχουν καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο Νυδρί στα περιστατικά  που από θαύμα δεν έχουν αποβεί μοιραίες». Σ’ αυτό το σημείο θέλω να διευκρινίσω ότι το ΕΚΑΒ στα 16 χρόνια που εργάζομαι στο Μεγανήσι δεν είχε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και επίσης το θαύμα που αναφέρουν δεν είναι μόνο του Θεού αλλά και από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που προσπαθούν για την άμεση μεταφορά των ασθενών μας.

Κύριε Δήμαρχε και ΔΣ του Δήμου Μεγανησίου επιτρέψτε μου  να σας ενημερώσω ότι ο πόλεμος που γίνετε με διάφορες μορφές και από διάφορες πλευρές προς το πρόσωπό μου γίνετε έμμεσα προς όλους του Μεγανησιώτες .

Θέλω να καταγγείλω  ότι διαμέσου του ΔΣ του ΣΕΜ προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα μου ως Ιατρό αλλά και ως άνθρωπο.

Θέλουν να μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο για να πετύχουν το σκοπό  που προσπαθούν από την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση του ΣΚΕΙΟΠΝΙ  για το διορισμό μου στο ΠΙ Μεγανησίου.

 

 

Κυριαζάτης Κυριάκος

Δ/ντης Γενικής Ιατρικής

Π.Ι Μεγανησίου

KOIN:Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

  1. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  2. ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  4. ΠΑΛΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  5. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  6. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  7. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
0 Shares

Σχετικά άρθρα

5 Σχόλια

    1. πρέπει να το διαβάσετε για να βγάλετε νόημα κύριε …και σταματήστε να προσβάλετε ανθρώπους που δεν μπορείτε να τους φτάσετε …προσπαθήστε

  1. Μιλάτε για έναν άνθρωπο που είναι υπόδειγμα .Εξαίρετος επιστήμονας, λαμπρός ιατρός και οικογενειάρχης (σύζυγος πατέρας παππούς ). Αλήθεια κύριοι βουτάτε τη γλώσσα σας στο μυαλό σας πριν την χρησιμοποιήσετε;;; Είμαι κάτοικος του νησιού και ντρέπομαι για την συμπεριφορά μας σε αυτών τον γιατρό τον άνθρωπο που του οφείλουμε πολλά! Αλλά νησιά δεν έχουν ίχνος από γιατρική περίθαλψη και εμείς κοιτάμε πως να τον πολεμήσουμε .ΝΤΡΟΠΉ!!

  2. Δυστυχώς δεν μπορώ να επιτρέψω άλλα ανώνυμα σχόλια, επώνυμα λοιπόν για να μπορώ κι εγώ να κοιμάμαι ήσυχα, όπως οι διάφοροι ανώνυμοι που αρνούνται να σηκώσουν το “βάρος” των δικών τους σχολίων.

    Kαι επιτέλους ας μην ανακατεύουμε στις συζητήσεις μας ανθρώπους που αποφάσισαν ότι δεν το επιθυμούν πλέον. Ας σεβαστούμε την απόφασή τους. Ας αφήσουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να τους κρίνει. Επιτέλους βάλτε τελεία εκεί που οι ίδιοι στους οποίους αναφέρεστε προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο βάζοντας και παύλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights