Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Nέα προκλητική απόφαση σε βάρος του τουρισμού και του Μεγανησίου(Aναν)

Πρόσθετα στοιχεία του ρεπορτάζ:
Η απόφαση είναι μοναδική στα χρονικά, δεν υπάρχει πανελλαδικά σε όλα τα νησιά Ιονίου και Αιγαίου κάποια αντίστοιχη.

Για πρώτη φορά λαμβάνεται τον Ιούλιο του 2013 (λίγους μήνες μετά την αγορά του Σκορπιού) για την περίοδο Αύγουστος – Οκτώβριος 2013. Έκτοτε ανανεώνεται ανελλιπώς με τις ημερομηνίες να μεταβάλλονται.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι τόσο πρόχειρα είναι γραμμένη, ώστε αποκλείει την πρόσβαση σε Εγκρεμνούς και Γιαλό, αφού οδικώς είναι αδύνατη η προσέγγιση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι Οι τουρίστες και οι σοβαρές εταιρείες ενοικιάσεις σκαφών δεν γνωρίζουν ότι είμαστε bananarebublic και μπορεί ο καθένας να παίρνει αυτοβούλως αποφάσεις, πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με οργανωμένο κράτος, οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα συσκέψεων τοπικών φορέων, οπότε οφείλουν ή να συμμορφωθούν ή να πάρουν τα ιστιοπλοϊκά τους για αλλού που μπορούν ελεύθερα να επισκέπτονται με τους κανόνες ναυτικού δικαίου τις παραλίες.

Ειδικότερα στο Μεγανήσι το 80% του τουρισμού, ανήκει σ΄αυτή την κατηγορία.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε ακόμα εκατοντάδες επιχειρήματα γιατί η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει ν΄ απαιτηθεί από φορείς της Λευκάδας ν΄ αποσυρθεί από την τοπική λιμενική αρχή.

Λυπούμαστε ειλικρινά όταν γίνεται δύσκολο να κατανοηθούν τ΄ αυτονόητα, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσεως που ο καθένας τυγχάνει να υπερασπίζεται.

Απαγορεύουν την προσέγγιση  των παραλιών με μηχανοκίνητα σκάφη στην περιοχή ευθύνης τους

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την  ΚΥΑ απαγόρευσης διέλευσης ανάμεσα σε Σκορπιό και Σκορπίδι, μία νέα απόφαση έρχεται να “τινάξει” στον αέρα το τουρισμό του Μεγανησίου , του Νυδριού και της Λευκάδας.

 

Για την σκοπιμότητα πλέον της απόφασης ας απαντήσουν οι καθ ύλην αρμόδιοι της παρούσης αλλά και της προηγούμενης,αυτής της απαγόρευσης διέλευσης ανάμεσα σε Σκορπιό και Σκορπίδι. Ένα είναι βέβαιο ότι ο υπογράφων το άρθρο, κατόπιν του νέου “φιρμανιού” , ο μόνος νόμιμος τρόπος να προσεγγίσει την μόνιμη  οικία του είναι δια…ελικοπτέρου!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights