Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Aνοίγει ξανά το Κτηματολόγιο στην Λευκάδα για διορθώσεις σε αγροτικές περιοχές

Νέα συνάντηση είχε χθες ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης κ. Χριστίνα Κλωνάρη, για διευκρινήσεις σχετικά με το κτηματολόγιο Λευκάδας.

Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο έως τα τέλη Απριλίου 2016 θα προκηρυχθεί ο Διεθνής διαγωνισμός για τις διορθώσεις και τον επαναπροσδιορισμό των δικαιωμάτων ιδιοκτησιών που έχουν εγγραφεί στο Κτηματολόγιο Λευκάδας, προϋπολογισμού 237.000 ευρώ. Η διαδικασία επαναπροσδιορισμού υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και οι ιδιοκτήτες δικαιωμάτων θα έχουν 3 έως 4 μήνες για τις διορθώσεις. Σύμφωνα με την κα. Κλωνάρη, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες για τις διορθώσεις, ωστόσο θα υπάρχουν πολλά συνεργεία τοπογράφων ταυτόχρονα, τα οποία θα διενεργούν αυτοψίες επί τόπου με τους ιδιοκτήτες ή με γνώστες των ορίων των περιουσιών για τη σωστή αποτύπωσή τους.

Όπως τόνισε ο κ. Καββαδάς ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημερωτική καμπάνια, ώστε να ενημερωθούν άπαντες, και όλοι όσοι έχουν προβλήματα, να προσέλθουν εγκαίρως για διορθώσεις. Στο διαγωνισμό για τις διορθώσεις των εγγραφών εντάσσονται οι αναφορές σφαλμάτων που κατατέθηκαν στα κτηματολογικά γραφεία που λειτούργησαν το 2012 στους Τσουκαλάδες και τους Σφακιώτες καθώς και αυτές που κατατέθηκαν στο γραφείο αναφορών του Δήμου Λευκάδας. Συνολικά, από τη λειτουργία των ανωτέρω γραφείων συγκεντρώθηκαν 1.139 αναφορές για 4.406 ακίνητα που αφορούν 660 κτηματολογικές ενότητες. Ως κτηματολογική ενότητα ορίζεται μία περιοχή γεωτεμαχίων που περιβάλλεται από αγροτικό δρόμο.

Από τις 660 κτηματολογικές ενότητες, στις οποίες διαπιστώθηκαν σφάλματα, θα «ανοίξουν» προς διόρθωση 95, που αφορούν 5.348 γεωτεμάχια. Οι κτηματολογικές ενότητες που εντάσσονται στο διαγωνισμό είναι αυτές στις οποίες κατατέθηκαν αναφορές σφαλμάτων που ξεπερνούν το 30% των δικαιωμάτων. Όπου οι περιπτώσεις σφαλμάτων είναι μικρότερες, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρήσουν μεμονωμένα σε διορθώσεις βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Οι κτηματολογικές ενότητες που θα «ανοίξουν» για διόρθωση αφορούν μόνο αγροτικές περιοχές και όχι οικισμούς και είναι:

-Τσουκαλάδες 48 κτηματολογικές ενότητες

-Σφακιώτες 3 κτηματολογικές ενότητες

-Απόλπαινα 17 κτηματολογικές ενότητες

– Κατούνα 3 κτηματολογικές ενότητες

-Αλέξανδρος 9 κτηματολογικές ενότητες

-Καριώτες 3 κτηματολογικές ενότητες

-Λευκάδα 11 κτηματολογικές ενότητες

-Καρυά 1 κτηματολογική ενότητα

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις κτηματολογικές ενότητες που θα επαναπροσδιοριστούν.

http://www.ktimatologio.gr/operativecadastre/Documents/Pages/fek%2086%20epanaprosdiorismou.pdf

Οι περιοχές της Λευκάδας στις οποίες δεν είχε «τρέξει» το Κτηματολόγιο, εντάσσονται στο διαγωνισμό, που ήδη έχει προκηρυχθεί, για το υπόλοιπο της χώρας.

Όσον αφορά τη μείωση του αριθμού των κτηματολογικών γραφείων, σύμφωνα με την κα. Κλωνάρη δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική απόφαση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θοδωρή Χαλικιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την Παρασκευή 22/05/2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Χαλικιάς Θεόδωρος πραγματοποίησε  στο γραφείο του  συνάντηση με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights