Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Στον εισαγγελέα διαφθοράς ο φάκελος για την ΕΤΙΝ

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εμείς  “φτιαχνόμαστε” όταν ακούμε και μόνο το όνομα εισαγγελέας. ‘Αμα δε ειδικεύεται και σε διαφθορά, ουχου!  πάρτυ στήνουμε, πάρτυ!

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από την ΕΤΙΝ ,υπήρχε και η LEADER, που να “χειμάζει” άραγε εκείνος ο φάκελος…

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Ποιοι είναι οι κλέφτες και ποιος ο νοικοκύρης αποδείχθηκε από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την ΕΤΙΝ  

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της ΕΤΙΝ, μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπ. Σπύρου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δήλωσε:

«Η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) έκλεισε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, γιατί όπως την είχαν καταντήσει όσοι είχαν την ευθύνη λειτουργίας της, αντιμετώπιζε σωρεία διαχειριστικών και οικονομικών προβλημάτων, αλλά και γιατί είχε απολέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία καθώς δεν επιτελούσε τους σκοπούς για τους οποίους είχε συσταθεί. Όπως είπε ένας Αντιπεριφερειάρχης της πρ. περιφερειακής αρχής του κ. Σπύρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΕΤΙΝ είχε μετατραπεί σε γραφείο ταξιδιών ημετέρων.

Εμείς όταν αναλάβαμε, συνειδητά προβήκαμε πρώτα σε έλεγχο, αφού διαπιστώσαμε ότι ο υποχρεωτικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές είχε σταματήσει το 2008. Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών ανέδειξε 13 ευρήματα και σαφή κακοδιαχείριση για το διάστημα 2009-2014, στο οποίο περιλαμβάνεται και το διάστημα της θητείας του κ. Σπύρου.

Η δήλωσή του λοιπόν ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» είναι ευθέως αντίθετη με τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών, το οποίο δώσαμε στη δημοσιότητα για να κρίνουν οι πολίτες ποιοι είναι οι κλέφτες και ποιος ο νοικοκύρης.

Και φυσικά η συνέχεια θα δοθεί από τη δικαιοσύνη, τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, στον οποίο έχει αποσταλεί ο φάκελος της ΕΤΙΝ, όπως είχαμε υποχρέωση για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και τη χρηστή διοίκηση».

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Λευκαδίτης συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας με τον Μαρτσέλο Σιμόνι για το βιβλίο του “Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων”

Αρχικά η εκδήλωση-παρουσίαση του ιταλού συγγραφέα Μαρτσέλο Σιμόνι ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, όπου θα γινόταν η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights