Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Λίγες σκέψεις με αφομή την συντήρηση της πλωτής γέφυρας Λευκάδας(σχόλιο-άρθρο του Παναγιώτη.Ξ.Γληγόρη)

Τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την πλωτή γέφυρα Λευκάδας  και συγκεκριμένα με πρόβλημα λειτουργίας της .Το ως άνω πρόβλημα δεν  είναι και το μοναδικό για τον Νομό της Λευκάδας όπως φυσικά και η αιτία του προβλήματος . Οι υποδομές του Νομού μας έχουν σχεδιαστεί  προ 20 ετίας και πλέον και ουδεμία μέριμνα  λαμβάνεται για  την προσαρμογή τους – λειτουργία τους στις σημερινές  συνθήκες .

Όταν λειτούργησε η γέφυρα , ο βιολογικός , το δίκτυο ύδρευσης κ.λ.π η Λευκάδα δεν είχε την σημερινή τουριστική ανάπτυξη και το κυριώτερο δεν  είχε αρχίσει η οικονομική κρίση που επηρεάζει άμεσα το Νησί της Λευκάδος  αφού ο τουρισμός  κινείται σε νησιά που έχουν άμεση πρόσβαση όπως π.χ. η Λευκάδα .

Και ενώ οι συνθήκες αλλάζουν και οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται οι υποδομές παραμένουν στα ίδια  επίπεδα . Τα σκουπίδια  δέχεται ο ίδιος χώρος που τα δέχονταν προς 20 ετίας , ο βιολογικός λειτουργεί όπως προ 20ετίας , η γέφυρα όπως προ 20ετίας κ.ο.κ.

Εν ολίγοις αν η Λευκάδα δεν αλλάξει  – και χρειάζεται μεγάλος χώρος και χρόνος για να αναφέρω τις προτάσεις μου –  έχω την εκτίμηση ότι σε λίγα χρόνια θα αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα που δεν θα μπορούν να επιλυθούν και θα είναι πλέον αργά αν τότε αναζητηθούν λύσεις και όχι σήμερα .

Υ.Σ. Αλήθεια  ποιος θα έφερνε αντίρρηση αν η είσοδος στο Νησί χρεώνονταν  με ένα μικρό αντίτιμο ή αν χρεώνονταν – με ένα συμβολικό ποσό – μία θέση parking . Όσον αφορά τα σκουπίδια αν άμεσα δεν βρεθεί λύση , η Λευκάδα πολύ σύντομα θα γίνει η χαβούζα της Δυτικής Ελλάδος.

 

Π. ΓΛΗΓΟΡΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Μεγάλες κουβέντες ανοίγεις βραδιάτικα Πάνο.

    Δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση για διόδια στην γέφυρα. Αλλάξανε δημάρχοι, περιφερειάρχες, πρωθυπουργοί με αυτές τις δεσμεύσεις.

    Eάν ξεκινήσουμε με την γέφυρα, θα συνεχίσουμε με ΕΥΔΑΠ, με αεροδρόμια, με σκουπίδια, με οικόπεδα σε αλυκές κτλ, κτλ.

    Ξέχασες ένα πράγμα και το πιο βασικό που δεν λειτουργεί όπως προ 20ετίας(μακάρι να λειτουργούσε όπως τότε) κι αυτό είναι το Νοσοκομείο.Με την ίδια λογική να βάλουμε κι εκεί ένα εισιτήριο και να πληρώνουμε ιδιώτες να καλύπτουν τα κενά!

    Μα οι φόροι που πληρώνουμε τετραπλασιάστηκαν!

    Δυστυχώς Πάνο, με τα δεδομένα αυτής της χρονικής συγκυρίας, δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος. Έρχεται η “τέλεια καταιγίδα”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights