Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Δηλώσεις Ξενοφώντα Βεργίνη, Θοδωρή Σολδάτου και Θανάση Καββαδά για το δημοψήφισμα

Άρθρο – παρέμβαση του Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη

Σε προηγούμενα άρθρα μου έγραφα ότι όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να ανατροφοδοτούμε τον εαυτό μας με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και βασικές αρχές αυτοσεβασμού και ορθής συμπεριφοράς, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ανταποκρινόμαστε σε θέσεις ευθύνης σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Λυπάμαι, που σήμερα βρίσκομαι στην όχι ευχάριστη θέση να υπογραμμίσω την εφηβική ανευθυνότητα και την παιδαριώδη πολιτική  που ακολουθήθηκε από τους αρμόδιους, που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές  επίπεδο! Είναι εκείνοι που ανέλαβαν, με την ψήφο του ελληνικού λαού, να εκπροσωπούν τον ίδιο το λαό, τα συμφέροντα, την αξιοπρέπεια και την μακρά ιστορία της χώρας μας!

Λυπάμαι, γιατί λαϊκίστικα κόμματα και ανεύθυνοι πολιτικοί εξαπάτησαν, για μία ακόμη φορά, το λαό με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και με πρακτικές και μεθοδεύσεις που διακρίνονται από έλλειψη   δημοκρατικότητας και νομιμότητας!

Μεθοδεύσεις και πρακτικές, που η εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας οδήγησαν στις σημερινές θλιβερές εικόνες ντροπής και διασυρμού της χώρας και των πολιτών κάθε ηλικίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Είναι θλιβερό ο λαός να μην ξέρει την αλήθεια της πορείας των διαπραγματεύσεων της χώρας με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Διεθνών Οργανισμών. Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό ο λαός να παραπληροφορείται, κάθε πέντε μέρες, ότι η συμφωνία θα υπογραφεί και να έχουν περάσει έξι (6) μήνες για να φέρουν τη χώρα όχι πλέον στην υπογραφή της συμφωνίας  αλλά στη χρεοκοπία και τις οικονομίες των πολιτών και νοικοκυριών σε απαξίωση και κίνδυνο απώλειας! Και είναι απαράδεκτο, ενώ ο λαός υποφέρει (απροειδοποίητος) σε ατέλειωτες ουρές ντροπής των 60 €, ο Πρωθυπουργός της χώρας να συνεχίζει να παραπληροφορεί και με δηλώσεις και συνεχή   διαγγέλματα να αναλαμβάνει προσωπικά (!) την ευθύνη της άμεσης λύσης (ως δια μαγείας) την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος (!), Δεν του έφτασαν έξι (6) μήνες και του αρκούν 24 ώρες ! Συνεχίζει να αγνοεί  τις συνεχείς   προειδοποιήσεις όχι μόνο των «θεσμών» που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, αλλά και άλλων Διεθνών Οργανισμών, Κρατών και Προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Πρωθυπουργός αξιώνει να τον πιστεύουμε! Γιατί να τον πιστέψουμε, όταν όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα των πράξεων του ίδιου, της Κυβέρνησης και του κόμματος «Σύριζα» πείθουν απολύτως για το αντίθετο! Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα! Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ανεδαφικό και ανεφάρμοστο! Υποσχέσεις που συνεχώς επαναλαμβάνονται, αποδεικνύονται ψεύτικες και παραπλανητικές ! Μας λένε καμία μείωση μισθών και συντάξεων όταν αυξάνονται οι φόροι άμεσοι και έμμεσοι και παράλληλα αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές!

Αγωνίζονται να μας πείσουν ότι οι συντάξεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες, το ίδιο και τα επιδόματα, όταν έχουν ήδη στραγγίξει όλα τα αποθεματικά των Ταμείων, όταν έχουν περιορίσει δραματικά τα αποθεματικά ασφαλείας των Τραπεζών, όταν δεν έχουν πληρωθεί συσσωρευμένες πληρωμές (και συνεχώς αυξάνονται) του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις υγιείς συνεχώς κλείνουν), όταν κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις, όταν δεν πληρώνονται υποχρεώσεις του κράτους σε διεθνείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα η χώρα, σήμερα να φιγουράρει παρέα με το Σουδάν, τη Ζιμπάμπουε, τη Νικαράγουα και όταν ο δανεισμός της χώρας έχει ξεπεράσει στο διπλάσιο την αξία του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος!

Επί τέλους, δεν υπάρχει «τσίπα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας;

Είναι προτιμότερο να μας πουν ευθέως ότι θέλουν να μας οδηγήσουν στην δραχμή και εκτός Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του, αφού απέτυχαν στις διαπραγματεύσεις και στη δουλειά τους για την οποία εκλέχτηκαν, μας καλούν την Κυριακή σ` ένα παραπλανητικό, διχαστικό, και αμφισβητούμενο συνταγματικά κατοχυρωμένο Δημοψήφισμα να πούμε ένα ΟΧΙ ή ένα ΝΑΙ σ` ένα «χαρτί» χωρίς υπογραφή! Δηλαδή, καλούν το λαό, που τους έδωσε εντολή καθαρή με τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου του 2015, να αναλάβει την ευθύνη των δικών τους παραλείψεων και λαθών. Δηλαδή, να καλύψουν τις δικές τους ανικανότητες και αδυναμίες να βρουν λύσεις αποδεκτές. Κι όλα αυτά γιατί «φαγώθηκαν» να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση και να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς καμία προετοιμασία και συναίσθηση ευθύνης!

Είναι φαινόμενο παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Κάποτε η ανάληψη ευθύνης των πράξεων μας ενισχύει και δεν μειώνει το κύρος και την προσωπικότητά μας. Αντίθετο αποτέλεσμα προκύπτει όταν λάθη και αδυναμίες μας, χωρίς να το παραδεχθούμε, τα φορτώνουμε σε άλλους.

Ο Πρωθυπουργός κατηγορεί τους αρχηγούς των άλλων κρατών ! Τι περίμενε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, να τους στρώσουν ροδοπέταλα ; Όταν επί εποχής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή κάναμε τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΟΚ, (όπου και εγώ συμμετείχα) δουλεύαμε σοβαρά και μεθοδευμένα και όχι με κραυγές και εγωισμούς  χωρίς αντίκρισμα .

Τέλος, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του μας θεωρούν αφελείς όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ τους δίνουμε μεγαλύτερη δύναμη να διαπραγματευθούν την παραμονή μας στην Ευρώπη και το ευρώ! Αντίθετα αν ψηφήσουμε ΝΑΙ τότε ψηφίζουμε «λιτότητα» !!

Έλεος !! Ούτε κουφοί, ούτε κουτοί, ούτε τυφλοί είμαστε όπως απάντησε η Αντιγόνη στον Κρέοντα, όταν αυτός (ο θείος της) της απαγόρευσε να θάψει τον νεκρό αδελφό της ! Του είπε «είσαι τυφλός τ` ώτα, τον τε νουν, τα τ` όμματί» !!

Για μυαλά που δεν είναι θολωμένα και φανατισμένα:

α) το «ΟΧΙ»  σημαίνει έξω από την Ευρώπη και το Ευρώ, έξω από την ασφάλεια και βεβαιότητα με μεγαλύτερη λιτότητα και φτώχεια.

β) το «ΝΑΙ» σημαίνει μέσα στην Ευρώπη και το Ευρώ, με ασφάλεια και βεβαιότητα, σημαίνει δημιουργικό και διαρκή αγώνα για διεκδικήσεις και πρόοδο ανάμεσα στα προηγμένα κράτη  για το έθνος και τη νεολαία μας. Σημαίνει ασφάλεια του Έθνους.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, μακριά από διχαστικές αντιλήψεις και πρακτικές, να πούμε ένα  εθνικό «ΝΑΙ» η ένα «ΟΧΙ» στο μέλλον αυτού του τόπου! Αρκετά λάθη έγιναν ως τώρα.

Δήλωση του τ. Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου:

Όπως αποκάλυψαν χθες οι Financial Times, δίνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή του πρωθυπουργού προς την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ο κ. Α. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει σε ΟΛΕΣ σχεδόν τις προτάσεις που μέσω του δημοψηφίσματος… καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν.

 

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει το θάρρος να παραδεχθεί ότι το κλείσιμο των τραπεζών έγινε μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, (πρόεδρος Βαρουφάκης), προς το υπουργικό συμβούλιο και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο ίδιος, μετά τα πρωτόγνωρα αδιέξοδα που ο ίδιος προκάλεσε.

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα, καλεί τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν αρνητικά σε προτάσεις οι οποίες δεν υπάρχουν, δεδομένου ότι οι όποιες προτάσεις κατατέθηκαν στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, έχουν αποσυρθεί.

 

Είναι προφανές πλέον ότι το ερώτημα στο οποίο καλούνται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να απαντήσουν την προσεχή Κυριακή, δεν είναι αυτό που προσπαθεί να περιγράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τόσο η διεθνής κοινότητα όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, γνωρίζει ότι το ερώτημα είναι, Ναι ή Όχι στην Ευρώπη.

 

Ανεπιφύλακτα η απάντηση είναι ΝΑΙ!

ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ.

Δήλωση του Αθ. Καββαδά για το δημοψήφισμα

H διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι μια δυσάρεστη για τη χώρα επιλογή, χωρίς πρακτικό περιεχόμενο και αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έπαιξε με την απελπισία των ανθρώπων, ανέλαβε την εξουσία με ψέματα και υποσχέσεις και μέσα σε 5 μήνες κατάφερε να ευτελίσει οποιαδήποτε έννοια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. Οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση, δημιούργησε επιπλέον χιλιάδες ανέργους, ενώ έκανε μόνο στοχευμένες και με αυστηρά κομματικά κριτήρια προσλήψεις κι αυτές στο δημόσιο, δεν τερμάτισε τη λιτότητα όπως υποσχέθηκε και δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Και έρχεται τώρα, σε μια επίδειξη απίστευτης πολιτικής δειλίας και προκηρύσσει δημοψήφισμα οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικά αδιέξοδα.

Όλοι μαζί παρακολουθούμε όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρά με ανησυχία και φόβο. Δημιουργούνται τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ, στις τράπεζες από τους συνταξιούχους, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα αδειάζουν και όλη η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή και πρωτόγνωρη αναστάτωση, ταλαιπωρία και αβεβαιότητα.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε μια στιγμή που στην Ελλάδα απαιτείται εθνική συναίνεση, η Κυβέρνηση καταφεύγει σε πρακτικές που οδηγούν στην κοινωνική διάσπαση και το διχασμό, επιλογές που θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία μας.

Αυτή την ώρα της πλήρους κυβερνητικής ανευθυνότητας και δειλίας, η απόλυτη ευθύνη βαραίνει τους ώμους των πολιτών. Και το δίλλημα που τους βαραίνει είναι μόνον ένα:  ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολίτη, κάθε Έλληνα, να υπερψηφίσει την παραμονή της χώρας στη σταθερότητα και το ευρώ. Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην Ευρωζώνη. Μόνο έτσι μπορεί η πατρίδα να σταθεί όρθια.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Με ψυχραιμία και σύνεση επιβάλλεται να πούμε ένα ηχηρό:

«ΝΑΙ» στην Ευρώπη.

«ΝΑΙ» στο ΕΥΡΩ.

«ΝΑΙ» στη σταθερότητα.

 

Αθανάσιος Καββαδάς

Δημ. Σύμβουλος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Καμία πρόβλεψη για την απόδοση οφειλής στον Σύνδεσμο Ύδρευσης και στον ΦΟΣΔΑ

Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένες ως οφειλές στον ισολογισμό -απολογισμό του 2020 που ενέκρινε κατά πλειοψηφία  πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο: Σύμφωνα με […]

5 Σχόλια

  1. ερώτημα είναι τι θα συμβεί ένα ή δύο χρόνια μετά το Grexit, όπου ο πραγματικός κίνδυνος για το ευρώ δεν είναι ότι η Ελλάδα θα αποτύχει, αλλά ότι θα πετύχει. Ας υποθέσουμε ότι μία σημαντικά υποτιμημένη νέα δραχμή φέρει μια πλημμύρα Βρετανών να πίνουν μπύρα στο Ιόνιο Πέλαγος, και η Ελλάδα αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό θα ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό τους αμφισβητίες της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης αλλού.Στην ανάγκη του φόβου επενδύουν όσοι θέλουν να εξουδετερώσουν στοιχειώδεις αντιστάσεις που διαθέτει ένας ζωντανός οργανισμός, στην περίπτωση μας μια καθιμαγμένη κοινωνία.

    1. To ερώτημα που τίθεται δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το ερώτημα που τίθεται είναι θέλετε ή δεν θέλετε τα μέτρα που συνοδεύουν την “βοήθεια” των Ευρωπαίων. Ακόμα και με επικράτηση του ΟΧΙ ο δρόμος για την έξοδο από το Ευρώ είναι πολύ μακριά. Σιγά μην κάτσει με σταυρωμένα χέρια το Παγκόσμιο Καπιταλιστικό Σύστημα και σε αφήσει να ευημερήσεις έτσι εύκολα!

      Τα μέτρα όμως σημαίνουν πλήρη υποταγή και σίγουρο θάνατο κι εξαθλίωση! Μπορούμε να τα καταφέρουμε, άλλωστε είθιστε η Ελλάδα να πρωτοπορεί και να πρωτοτυπεί!

  2. Αντί για τοποθέτηση ενός σπουδαίου ανθρώπου τα λόγια:

    Θανάσης Παπαγεωργίου, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ενεργός πολίτης:
    Να γιατί θα ψηφίσω… Ναι
    Για να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να ξαναγυρίσω στις παλιές καλές μέρες.
    Σ’ εκείνες τις ωραίες ηλιόλουστες δεξιές μέρες που μου πρόσφεραν καθημερινά καινούργιες στρατιές ανέργων και απελπισμένων.
    Σ’ εκείνες τις αλησμόνητες μέρες των απολύσεων και των αυτοκτονιών.
    Να ξαναδώ τον Πάγκαλο να κάνει εμετό πάνω στη λατρευτή του Δημοκρατία.
    Να ξανακούσω τα ιδιοφυή προγράμματα υγείας του Αδώνιδος.
    Να νιώσω μπροστά στη μούρη μου το δάχτυλο του Μπένι να με απειλεί μαζί μ’ εκείνο το προοδευτικό του επικίνδυνο βλέμμα.
    Να ξαναδώ εκείνες τις προκλητικές επισκέψεις των τριών βιαστικών λογιστάκων με τις τσάντες να μπαίνουν στα υπουργεία της χώρας μου για να τα ελέγξουν.
    Πεθύμησα κι άλλα μέτρα λιτότητας. Περισσότερο ΦΠΑ στη σίτιση. Κι άλλη μείωση της σύνταξής μου. Κι άλλο χαμήλωμα του βασικού μισθού. Κι άλλη αύξηση των διοδίων. Και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Και της βενζίνης. Να νιώσω το δροσερό αεράκι του ΕΝΦΙΑ και να σταθώ στην ουρά της ΔΕΗ για να διακανονίσω την πληρωμή του λογαριασμού μου. Να δω να υλοποιούνται επιτέλους οι ιδιωτικοποιήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν εξ αιτίας της κομμουνιστικής λαίλαπας που ενέσκηψε. Να πάρω λίγη χαρά ακούγοντας πως ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες στο Ελληνικό από τη Lamda Development.
    Πεθύμησα να ξαναδώ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκείνο το ψηλό παιδί που μετέπλασε τα ιδανικά του αθλητισμού σε ανηλεές κυνηγητό κάποιων δυστυχισμένων Πακιστανών.
    Θα ψηφίσω Ναι για να εκλείψει κάθε υποψία αριστεροσύνης που μπορεί να εμφανιστεί στην Ευρώπη και να καταστρέψει τα οράματα της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Γιατί θέλω να παίρνω εντολές από τους yesmen και τα φερέφωνα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.
    Θα ψηφίσω Ναι επειδή μου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν σκέφτομαι πια, δεν αντιδρώ, δεν διαμαρτύρομαι, δεν υφίσταμαι.
    Έχω άπειρους λόγους για να ψηφίσω Ναι.
    Ένας μόνο μου έχει απομείνει για το Όχι.
    Η αξιοπρέπεια.
    Αλλά ποιος δίνει πια σημασία σ’ αυτήν;

  3. Η απόλυτη ξεφτίλα ,εχει διαδεχθεί την υποτιθέμενη αξιοπρέπεια του ΟΧΙ της 5/7/15.
    Η προτροπή μερικών νεοσυστημικων παραγόντων για υπερψήφιση του ΟΧΙ , σήμερα μεταφράζεται σαν προσπάθεια αφανισμού των αντιπάλων και άλωση της εξουσίας για τα επόμενα χρόνια !
    DAS GRIECHEN DRAMA ποστάρουν όλα τα Γερμανικά κανάλια και αναρωτιουνται για πιο λόγο ψηφίσαμε ΟΧΙ σε μέτρα λιγότερο σκληρά απο αυτά που προτείνουμε σήμερα ;;;
    Θέλει και ερώτημα ; Η εξουσία είναι γλυκιά και το χρήμα και μερικοί είναι διψασμένοι και για τα δυο !

    1. Είσαι σοφός “DAS GRIECHEN DRAMA” ?
      μεγάλη κουβέντα αυτή που έγραψες :

      “Η εξουσία είναι γλυκιά και το χρήμα και μερικοί είναι διψασμένοι και για τα δυο !”

      ο κύριος παραπάνω που μιλάει για “αξιοπρέπεια και για ΟΧΙ και για το ποιος δίνει σημασία σ’ αυτήν” ,είχε προκάμει και τον διόρισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ,ΟΠΌΤΕ …ΑΞΙΟΠΡΕΠΏΣ μας μιλούσε να ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ,φοβούμενος μην βγει το ΝΑΙ.
      Σήμερα γιορτάζει την επιτυχία του, στις 20/9/15 ,θα συνηγορήσει στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου – που ο αρχηγός του ντρέπεται να το προφέρει έτσι και το αποκαλεί ΣΥΜΦΩΝΙΑ και άστους νεκρούς να προχωρούν.
      Πράγματι ο αγαπητός μας φίλος ,έχει δίκιο ,τελικά στην αξιοπρέπεια κανείς δεν δίνει σημασία!
      [Προσοχή στο αλάτι,γιατί πετρώνει]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights