Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιανουαρίου 2018

Τροπολογία Κουρουμπλή «ξηλώνει» διοικητές νοσοκομείων

 Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμισης για τον κώδικα ιθαγένειας παύεται η θητεία όλων των νυν διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Στην τροπολογία αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ότι «με αποφάσεις του υπουργού Υγείας είναι δυνατή οποτεδήποτε η διακοπή, λήξη θητείας ή παύση διοικητών ή αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων, αζημίως για το Δημόσιο».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας προχωρά άμεσα στον διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, διετούς θητείας. Στην εισηγητική έκθεση σημειώνεται πως η διετής αντί της τριετούς θητείας είναι ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν με σταθερό καθεστώς διοίκησης, ενώ, όπως αναφέρεται, η σχετική επιτροπή αξιολόγησης που προβλεπόταν από την καταργούμενη νομοθεσία, ήταν καθαρά τυπική και δεν προχώρησε σε πραγματική αξιολόγηση των διοικητών.

Β. Κουρλιμπίνη

πηγη: capital.gr

Σχετικά άρθρα

Μπλόκα σε όλο το εθνικό δίκτυο αποφάσισαν οι αγρότες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά την μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *