Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Ιουλίου 2018

Παράδειγμα προς (απο)φυγή για τους νέους η Λευκάδα

Έρευνα-καμπανάκι  του  τηλεοπτικού  σταθμού  ΑΝΤ1 για τους κοινωνικούς φορείς

Αποκλεισμένοι κι εγκλωβισμένοι  αισθάνονται οι νέοι της Λευκάδας , σύμφωνα με έρευνα μεγάλου τηλεοπτικού  σταθμού στην Λευκάδα. Οι νέοι που μίλησαν στην κάμερα του ΑΝΤ1  δήλωσαν….φυλακισμένοι! Βλέπουν την Αθήνα ως πόλη μεγάλων…ευκαιριών!

Είναι περίπου γνωστό ότι η νεολαία απέχει από τα πολιτικά δρώμενα και  τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην τοπική κοινωνία. Το διαπιστώνουμε καθημερινά σε κομματικές οργανώσεις, συλλόγους, κοινωνικές δραστηριότητες κτλ. Είναι επίσης γνωστό ότι μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα σε μια κοινωνία αφθονίας και υπερκατανάλωσης. Εκείνο όμως που δεν ήταν γνωστό κι αποτελεί την μεγάλη αποκάλυψη  είναι ότι οι νέοι της Λευκάδας  αδυνατούν να «επικοινωνήσουν» με το  μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Λευκάδας που το θεωρούν άψυχο, νεκρό και ένα είδος φυλακής!

Η υπέροχη θάλασσα δεν θα σου μιλήσει! λέει σε μία από τις αποστροφές του λόγου της μία μαθήτρια της Γ΄τάξης του Λυκείου, αφήνοντας άναυδη  την δημοσιογράφο, η οποία φαίνεται να έχει μαγευτεί από το φυσικό τοπίο.

Το ρεπορτάζ αποτελεί καμπανάκι για αιρετούς , δασκάλους και γονείς οι οποίοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα ώστε να μην χαθεί το στοίχημα της νεολαίας.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

 

Σχετικά άρθρα

Eγκρίθηκε από το ΔΣ Λευκάδας η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Μεγανησίου και η υποβολή πρότασης στο ΕΠ Ιονίων Νήσων της ΠΙΝ

Για την αναβάθμιση των υποδομών νερού Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2017, εγκρίθηκαν: ·           […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *